News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2021.

Started by Nikola, November 30, 2021, 19:26:41

Previous topic - Next topic

Nikola

Do zahlađenja u petak,snijeg će padati uglavnom iznad 1600mnv.U petak nakon 9-10h a posebno od podneva intezivne jake sniježne padavine na sjeveru i u planinama centralnog dijela,a krajem dana i uveče do prestanka padavina pahulje su moguće i u Nikšiću.Treba uzeti sa rezervom količinu padavina jer se forsira centar ciklona u Tirenskom moru.
Nedelja i početak naredne sedmice djeluje povoljno za snijeg u višim oblastima.

sanjin

Dvadesetčetvoročasovne sniježne padavine (u mm) od sjutra do subote u 7h:

boka

Quote from: sanjin on December 02, 2021, 20:00:44
Dvadesetčetvoročasovne sniježne padavine (u mm) od sjutra do subote u 7h:

Bit ce to jedan odlican snijeg za Zabljak  :04: :04: :04:

sanjin

Sjutra popodne novi front koji će sjeveru donijeti snijeg. U utorak na jugu i u centralnim predjelima suvo uz jak sjeverac. Na sjeveru će još biti slabog snijega. U četvrtak ponovo kiša. U narednu subotu moguć sniježni scenario za sjever države.
Sve u svemu, narednih minimum 10 dana bez šansi za pravu zimu. Niži krajevi će čekati drugu polovinu mjeseca. GFS crta bajke oko Nikoljdana ali to je predaleko.

Nikola

U zonama iznad 1300mnv,na jugu 1500mnv naredne sedmice većina padavina biće snijeg,GFS daje oko 200mm,kao i obično date zone planina centralnog dijela dobiće metarski pokrivač.

sanjin

Ogroman snijeg se očekuje u četvrtak u krajevima 1500+ mnv, posebno u centralnom dijelu.

Nikola

Subota donosi nove obilne padavine,tu bi sniježna granica išla i niže(oko 1200mnv).

Od nedelje postepen prestanak padavina a zatim malo duži period suvog vremena uz blago zahlađenje.Idealan početak zime za te oblasti.

Poledica

Mogu li sta ovekivati Niksic I Cetinje ? Vidim kisa na niskoj temperaturi se daje .

sanjin

Quote from: Poledica on December 07, 2021, 10:51:10
Mogu li sta ovekivati Niksic I Cetinje ? Vidim kisa na niskoj temperaturi se daje .
Teško. Nisu ovo situacije za NK i CT.

Poledica

Moze odje biti svasta ,jake padavine niska temp.

sanjin

Jedino ako bi bilo izražene izotermije, a to je sa jakim jugom nemoguće.

michael

Quote from: Poledica on December 07, 2021, 10:51:10

ne mogu, probice jugo

dobre kolicine padavina najavljenje, mada jos oko tih visina snijega ne znam, malo sam se pentrao po nekih dostupnih vrhova bjelasnice jahorine ljubisnje durmitora, i taj snijeg sto padne i topi se nestaje, jos to nije to

jahorina vidim pisalo 65cm, a dje ih izbrojase ne znam, jedan je prepadao snijeg ali suma sumare voda na kraju - pricam za period od prije nedelje od 15h dokle sam bio tamo

ipak, dobar pocetak zime, po meni, samo da se malo granica snijega sad spusti

superwoman

Hoce li biti snijega u Kolasinu za vikend?

sanjin

Quote from: superwoman on December 09, 2021, 15:30:16
Hoce li biti snijega u Kolasinu za vikend?
Hoće, s tim što će u subotu u određenim terminima biti i kiše/susnježice.

Nikola

Swiss-MRF je pogodio trenutno padanje snijega u NK,daje obilje padavina i tokom dana.U subotu ujutro padavinski talas,po GFS donio bi snijeg NK-u i CT-u,EC nešto toplija varijanta.

Poledica

Moze li nocas I sjutra biti snijeg u Nk I CT.Ako  moze ko da odgovori .

sanjin

Quote from: Poledica on December 10, 2021, 12:00:41
Moze li nocas I sjutra biti snijeg u Nk I CT.Ako  moze ko da odgovori .
Postoji šansa noćas ali daje se malo padavina.

Poledica

Dali nocas da lezem ramo ili da cekam snijeg ? Ima li sanse kao sinoc ?

sanjin

Quote from: Poledica on December 10, 2021, 20:11:47
Legni. Pa ako propustiš snijeg, ujutru ćeš imat prijatno iznenadjenje, ako ga ne bude, nisi nista propustio. :120:

Poledica

Quote from: sanjin on December 10, 2021, 21:57:33
Quote from: Poledica on December 10, 2021, 20:11:47
Legni. Pa ako propustiš snijeg, ujutru ćeš imat prijatno iznenadjenje, ako ga ne bude, nisi nista propustio. :120:
Logicno hahahhaha

sanjin

Nova tura snijega popodne i večeras. Očekujem da cijeli sjever dobije u prosjeku desetak cm. Na višim planinama će biti veselo. Cetinje bi moglo dobiti nekoliko cm tokom večeri/noći. Za NK ćemo vidjeti kako će jak sjever uticati na količinu padavina. Modeli visoke rezolucije nisu optimistični.
Snijega će na sjeveru biti i sjutra tokom cijelog dana, a pomalo i u ponedjeljak.

superwoman

U Kolasinu trenutno ne provejava snijeg

sanjin

Baš dobar izlaz EC. Još sjutra moguć slab snijeg na sjeveru. A onda do petka veče uglavnom suvo, vjetrovito i hladno. U subotu ponovo manja sniježna epizoda na sjeveru. Početkom treće dekade jače zahladjenje, moguće formiranje ciklona.

Matija Milosevic

Evo mene je vazda malo snijega meni  :120:
Sanjine oce li biti jos sto danas novih cm u KL vec i ima
Ali nocas i sjutra  :120:

Fraka

Bas dobar potencijal ima EC