News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2021.

Started by Nikola, November 30, 2021, 19:26:41

Previous topic - Next topic

Drazen

sanjin

Po vecerasnjem EC solidne sanse za snijeg u PG 21-22.12.

Nikola

Iz iskustva kad modeli u dalekom terminu idu ka sve boljoj situaciji,kad se primakne bliži termin u jedan ili dva izlaza promijene sve,tako da treba sačekati da uđe bar u +144h,jer se ništa ne zna sa kanadskim ciklonom koliko će postane agresivan i potisne AC.

Drazen

Ovako nešto medeli nikada nisu nacrtali.  :26:

Fraka

19/20 lice kao potencijalno ledeni dani do same obale. Vrlo zanimljivobza pratit, a taman se danas iskrcavam iz Falmoutha  :114:

Poledica

Brzo isparise padavine za 21/22.

Dzoni

Suvotinjo suvomrazice i Bogu si teska  :76:  :77:

sanjin

Modeli i dalje neodlučni za početak treće dekade. EC jutros suv i leden. GFS daje lijep snjegopad za NK i CT 21/22.12, a PG bi imala kišu. GEM bliži GFS-u.

sanjin

Ja i dalje vjerujem u 21.12.  :67:  Padavine su vrlo blizu obale.

13:00

Poledica

Bice zanimljivo sl nedelje cini mi se ?

sanjin

GFS ponovo uvodi ciklon za 22-23.12. Najbolje bi prosli juzni krajevi. :121:

Zanimljiv termin.

json parse test online

node js json validator

sanjin

Od petka veče do nedjelje ujutro većina krajeva na sjeveru bi trebalo da dobije 5-10mm snijega na stabilnom minusu. Obzirom da je podloga već pripremljena, može biti fine akumulacije.

Poledica

Neke prognoze I dalje drze padavine od utorka sledeceg.

petar

Modeli slozni sto se tice niskih temperatura i jake hladnoce od 21,22og
Za padavine je daleko prognozirati u cemu takodje nisu slozni modeli, nadamo se da mozemo iz ovih ne tako cestih prilika izvuci nesto, mislim na nize predjele

Dzoni

Quote from: sanjin on December 14, 2021, 17:33:59
GFS ponovo uvodi ciklon za 22-23.12. Najbolje bi prosli juzni krajevi. :121:

Zanimljiv termin.

json parse test online

node js json validator

Ovo bi bio cist snjegopad u Pg ! Ne vjerujem u takav scenario.

sanjin

O, Petre, Dzoni, dobrodosli. Jeste bili u ljetnjem snu?  :67:

GFS i dalje nije nacisto da li ce i kada biti ciklona. No, ohrabruje sto ga ponavlja vec nekoliko izlaza. O padavinama, temperaturi u slojevima je jos rano govoriti.  Nazalost, EC uopste ne naslucuje ovakav scenario.

Dzoni

Tako nekako...Kameno zanimljiv dio godine.

Nazalost EC je u 99% slucajeva u pravu...tj priklone mu se svi na kraju. Neka sad bude sto biti ne moze, kako GFS zbori !

Nikola

Upravo je labradosrski ciklon 'krivac' za EC scenario,što je ciklon dublji i bliži Evropi to AC kod nas slabiji i više istočno.Ne pamtim a ne vjerujem ni da je u posljednjih pola vijeka Podgorica ušla u Novu sa sniježnim pokrivačem,tako da nam statistika ne ide u prilog.Nije me začudio izlaz EC-a,ali naredni mogu da krenu ka boljem,jer je to dalek termin.Mislim da 21-22. imaju potencijala.

Poledica

Sta kazu modeli jutros?  :76:

Dzoni

Quote from: Nikola on December 15, 2021, 00:33:18
Upravo je labradosrski ciklon 'krivac' za EC scenario,što je ciklon dublji i bliži Evropi to AC kod nas slabiji i više istočno.Ne pamtim a ne vjerujem ni da je u posljednjih pola vijeka Podgorica ušla u Novu sa sniježnim pokrivačem,tako da nam statistika ne ide u prilog.Nije me začudio izlaz EC-a,ali naredni mogu da krenu ka boljem,jer je to dalek termin.Mislim da 21-22. imaju potencijala.
U zadnjih 30g, onoliko koliko pamtim, sjecam se 2 snijezne epizode u PG, jedna oko Nikoljdana a jedna pred samu NG, tipa 29.12. Obije situacije su se desile prije vise od 20g. Ko ima mogucnost da provjeri, bilo bi lijepo.

Cuca

Koliko se sjećam bile su dvije sniježne epizode u Pg oko nikoljdana, čini mi se dvije godine uzastopno. Za jednu sam 100%siguran jer imam fotke. Mislim da je to bilo između 2010/11. Snowhunter će vjerovatno znati.

sanjin

Quote from: Cuca on December 15, 2021, 12:38:42
Koliko se sjećam bile su dvije sniježne epizode u Pg oko nikoljdana, čini mi se dvije godine uzastopno. Za jednu sam 100%siguran jer imam fotke. Mislim da je to bilo između 2010/11. Snowhunter će vjerovatno znati.
To je ciklon Dragica iz 2010.

Nikola

2008.01.01. bilo je 1cm snijega u PG,ali da u Novogodišnju noć PG uđe sa pokrivačem ne sjećam se.

Modeli i danas loši,polarno jezgro koje se spušta do Ukrajine,ciklonima sa zapada biva vraćeno nazad.

Dzoni

Da, EC los, ostaje scenario suvog zalada a zatim otopljenje. Navikli smo nekako na to. Ocekujemo vise srece posle NG.
Sto se tice snijega, pamtim samo ovu jednu situaciju kada je novogodisnja noc u Pg bila pod snijeznim pokrivacem (par cm) od snjegopada 1-2 dana ranije. To je bilo negdje izmedju 1993. i 2001.

sanjin

GFS ponovio jucerasnji izlaz od 16:30.

Gotovo siguran snijeg u PG 22/23.12.

free image hosting