News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Srednjoročne i dugoročne prognoze

Started by Admin, September 20, 2009, 18:09:54

Previous topic - Next topic

Nikola

Zahladjenje oko 21og za sad bi bilo u vidu fronta koji bi sjevernim i centralnim predjelima donio kratkotrajno snijeg.Nakon toga modeli saglasni da se AC premjesta ka nama i onda ce biti par dana stabilno.

Nikola

Oko 24tog bi trebao AC da se probije sjevernije i da jaca

petar

Jes da je ostala jos polovina decembra, ali sve su sanse da nista necemo vidjet od zime u ovom mjesecu, katasrofaa

Južina

Po ko zna koji put, ne znam je li u zadnjih 10 godina makar jednom bio zimski mjesec ( makar 10 dana )

Nikola

Južina

GFS ne zna đe udara, evo jutros vrati ove zahlađenje 21

petar

Jeste da je ponovo daleko, ali mislim da sada ima realnih sansi da se tako nesto ostvari, naime GFS od 29-og crta zaista jak prodor hladnoce na balkanu, sto bi sigurno donijelo snijezne dane i niske temeprature... vidjecemo ali mislim da je mozda i vrijeme

Dzoni

Kako je krenulo, ako dodjemo do 15.01. ovako, eto nam prosle zime  :75:  :80:

Južina

sanjin

Sanse da se to ostvari su 0.1%. No, bitno je da i EC vidi jace zahladjenje krajem decembra.

niksicki

Jutros kod mene dosle neke komsije i pricaju culi,gledali na tv...veliki snijeg posle nove godine.Bice da su na prsut gledali :)

sanjin

QuoteKakav je GFS, 2012 bi bila ništa

Evo  ga Sibir za Novu godinu. :67:

mijo

Nikola

OKo 27mog treba biti jos jedno krace zahladjenje a onda AC za Novu.Ali su sada daleki termini bice izmjena naravno.

sanjin

Prema vecerasnjem EC-u 29.12. se narusava blok na Atlantiku i opet poznata ciklonijada oko Islanda.  :56:

Admin

Interesantan je poslijepodnevni izlaz ECMWF.
Evo kako izgleda situacija u 00 sati u subotu, 27.12.2014.

Transmat

Da da, interensantan.
Dobro ce da zaladi, i vjetra nece falit (primorje i centralni dio pogotovo)
Samo malo mi nerealno da posle jakog vjetra 26-og na 27-mi uleti odma ciklon 28-og na 29-ti. Na sjeveru ce biti svega , a ovamo kod nas nize i primorje, reklo bi se da ce vjetar sve da rascisti..
Nego, vidjecemo narednih dana kako ce modeli vidjeti tu situaciju dalje.

scepo

Po ovom Gfs18z nas nize nece ni zakacit to zahladjenje :56:

petar

Quote from: sanjin on December 21, 2014, 21:13:52
Prema vecerasnjem EC-u 29.12. se narusava blok na Atlantiku i opet poznata ciklonijada oko Islanda.  :56:
Sanjine koliko ja vidim, EC je odlican jutros i nikakvog ciklona nema na vidiku, vec samo hladna vazdusna masa koja ce se zadrzati na nasim prostorima i donijeti zimu  :03:

Admin

EC dozvoljava mogućnost da vjetar krajem sedmice donese neku pahilju i u Podgoricu. Početak naredne sedmice (ponedjeljak-utorak) je veoma zanimljiv. Treba sačekati još dva-tri izlaza.

bole

Jos dva dana Dusane pa cemo poceti da vijerujemo   :10: :79:

Fraka

GFS 0z je manje vise 1929. godina, sa nesto vise snijega  :67:
Aj da ispratimo ovaj sto sad izlazi, zaintrigirao sam se  :120:

Južina

EagleS

The absence of evidence is not the evidence of absence