News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Srednjoročne i dugoročne prognoze

Started by Admin, September 20, 2009, 18:09:54

Previous topic - Next topic

Vjestica

Quote from: mac-SK on November 16, 2010, 21:55:36
Danas sam video na meteoroloski web-site AccuWeather video na koji long-range forecaster Joe Bastardi prica o zimi u Evropi. I eve sta on kaze: zima ce biti najhladnija u juznoj polovici kontinenta.
Evo link pa i sami vidite:
[url]http://www.accuweather.com/video/677466324001/hey-europe-the-arctic-hound-is-getting-ready-to-howl.asp/url]

p.s. ni sam siguran dali je ovaj hyperlink uspeo  :22:

Mislis na ovo... http://www.accuweather.com/video/677466324001/hey-europe-the-arctic-hound-is-getting-ready-to-howl.asp/

Fraka

Eto, cim se prognozira velika zima, nista od toga.. haha

ehtelion

bogme se ovaj ECMF ne mijenja, a GFS isto tako daje killer cold wave. ja mu se nadam i prizeljkujem ga.

Fraka

Opaa kako stvari stoje, sjutra ujutro nosim kapote na hemijsko haha
A dosta je bilo i ove juzine...

ehtelion

evo je sad promijenjen izlaz, izgleda realnije. allow me to paraphrase

Morpheus: There are some things in this world, Captain Niobe, that will never change. (nikad nece biti cistog suvog snijega u Podgorici)
Commander Lock: Niobe.
Morpheus: Some things do change.  (globalno zagrijavanje)

Transmat

Quote from: ehtelion on November 17, 2010, 12:49:47

evo je sad promijenjen izlaz, izgleda realnije. allow me to paraphrase

Morpheus: There are some things in this world, Captain Niobe, that will never change. (nikad nece biti cistog suvog snijega u Podgorici)
Commander Lock: Niobe.
Morpheus: Some things do change.  (globalno zagrijavanje)
:11:   :109:

Stefan600

Ima li sto ,,braco,, od ovih izlaza za dalje, mozemo li sto naslutit  :120:
Februar 2012. :)

Rade

Može, 25. novembra snijeg u Podgorici, 26cm, ali će ga za par dana već sunce istopit...

- šanse da bude tako su 40 %
- šanse da bude mali snijeg 30 %
- šanse da ne bude snijega u PG 100 %

Stefan600

Xenia

Ja mislim da snijega neće biti u prvoj polovini decembra, ali pred NG i za praznike... :79:

demijan

iduci vikend na zabljak pola metra snijega.u podgoricu i bjelopavlice malo manje   :122: 

Rade

Ako uskoro ne padne snijeg ja se selim u Budvu...

demijan

:109:  ja u barcelonu!  (nemoj pasti sneshko moolim teee   :05:  ) 

Vjestica

Fraka

Zadnji izlaz opet vratio zimu.. a vec sam se bio pomirio da je gotovo... trebalo bi da pa'ne malo u Bg, valjalo bi  :03: no jos se mora cekat, bar do ponedionika  :77:

Rade

Koliko gledam ove karte, svi daju jače zahlađenje krajem sljedeće neđelje i snijeg

Fraka

Doduse ova karta govori da ce se zaledit jadransko more... haha

Miloš

Ne, to je karta koja pokazuje temperaturu površi konstantnog pritiska od 850mb, ili na nekih 1500mnv. Što ne znači da u ovom istom terminu ne bi moglo biti i +10°C u prizemnoj sloju, ili u sloju neposredno iznad mora.  :03:

Fraka

Stefan600

Bachi prognoze... Ne muchite se, slusajte ove sa Hmzcg. Oni su najjaci(haha)  :119:  :75:

Vjestica

Quote from: Miloš on November 19, 2010, 21:51:48
Ne, to je karta koja pokazuje temperaturu površi konstantnog pritiska od 850mb, ili na nekih 1500mnv. Što ne znači da u ovom istom terminu ne bi moglo biti i +10°C u prizemnoj sloju, ili u sloju neposredno iznad mora.  :03:

Milose ali pri ovoj temperature po visini,od -12C..snijeg bi padao i na 3C a i na 4C (mokri)..ubijedjen sam.

Miloš

Što se tiče konkretne prognoze za ovaj period, to je toliko daleko da će se drastično mijenjati iz izlaza u izlaz. Ipak, kada bi zaista došla situacija u kojoj bismo imali -12°C na 850mb iznad Podgorice, to bi 90% bio snijeg.
Ipak, nikad se ne može znati sa sigurnošću jer na nekoj visini može biti zarobljeno jezero toplijeg vazduha.

Madjo

Za pravi snijeg u Pg koji bi se lijepo primio, a ne one muzgavice, temperatura po visini iznad Podgorice treba bit -6°C.
Normalno, ukoliko se očekuje da neće bit toplijeg vazduha u međuslojevima i ako se ispunjavaju uslovi u prizemlju, a trebalo bi ako je T° na 850mb gorenavedena.

Fraka

Izlazi polako ovaj 18z, fino izgleda..