News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Srednjoročne i dugoročne prognoze

Started by Admin, September 20, 2009, 18:09:54

Previous topic - Next topic

Nikola

Treća dekada zanimljiva od 23. jan.

skener

Quote from: Nikola on January 14, 2019, 09:53:32
Treća dekada zanimljiva od 23. jan.

Upravo tako, mozda i dan ranije pocne akcija...a vidjecemo na sta ce to izaci jer je jos predaleko

Dzoni

Zanimljiva...  :110:  :75:
Sto bi rekli Niksicani, imacemo tunjel kise narednih 10dana, visoke T za ovo doba godine, prava jesen.  :107:

skener

Vecerasnji EC dosta bolji za period od 22og...od onog sinoc

sanjin

Quote from: cetinje1 on January 16, 2019, 20:32:40
Moze li neko prokontarisati vecerasnji ec?
Nema smisla komentarisati svaki izlaz modela.
Za sada postoji dosta potencijala za zatrpavanje brdsko-planinskih predjela kroz desetak dana.

1040mb nad Skandinavijom, ciklončina od 980mb u Sredozemlju.

cetinje1

Zar ne bi vec od utorka bilo uslova za snijeg

sanjin

Biće tih uslova i ranije, ali tu se ništa bitno nije promijenilo po modelima. Komentarišemo ono što je relativno novo, a to je ova ciklončina za 8-9 dana.

sanjin

Dzoni

sanjin

Dzoni,postajes degutantan, brate. Kisa u Pg a Pg nije centar svijeta. Ako nisi zadovoljan klimom uzmi kartu za Alpe, Sibir ili Grenland.

Dzoni

Quote from: sanjin on January 18, 2019, 00:20:49
Dzoni,postajes degutantan, brate. Kisa u Pg a Pg nije centar svijeta. Ako nisi zadovoljan klimom uzmi kartu za Alpe, Sibir ili Grenland.
Samo se opusti. Postavio si kartu i umrije od smijeha. Ja sam tu saljivu atmosferu nastavio.
Ako ti sto smeta, samo preskoci. Ziv bio !

p.s. Kise ce biti i visocije od Pg, zivi bili pa vidjeli, jer ovo toplotu sa sobom mora povuci, a dani koji ce mu prethoditi ne prave dobru podlogu.
Pravo snijezno profitiranje ce imati planinski predjeli.

mijo

Oba modela (gfs i ec) za kraj mjeseca crtaju dobro zahladjenje

Dzoni

Tako je. Sada se tako crta.
Navijamo za takav scenario, pa i prije da se desi, prije da uvedu modeli prekid ovog smornog kisnog perioda koji je pred nama, kako bi nakon toga i nizi krajevi imali neke sanse u pogledu snijega ako se steknu neophodni uslovi.

Nikola

Povremeni prodori periferije haldnog vazduha donosiće povremen snijeg i Nikšiću i Cetinju do kraja mjeseca.

Dzoni

Slabo se pise zadnjih dana...Vjerovatno kao posljedica toga da nema, ocigledno, onoga sto smo ocekivali iza 22/23.
Vecinom do sad kisa (juzna i centralna Cg, nizi predjeli sjevera), tako se projektuje i za dalje, NK i CT povremeno mix sa snijegom, sjeverna i brdsko-planinska CG imace finih epizoda. (ali generalno siguran snijeg dosta visoko 1000+)

Nikola

Zbog hlađenja stratosfere i vraćanja na decembarska 'podešavanja' narednih 10 dana teško da može doći do negativnog NAO indeksa i formiranja AAC.Ovog puta nizije čekaju 'istočnu hladnoću'.

sanjin

Za pocetak februara trenutno se crta uzasna situacija - izrazena juzina sa potopom zbog prostranog ciklona na zapadu Evrope.

Dzoni

Crtaju se proljecne temperature za pocetak februara, davno vec zaboravljene...
Ipak, premalo bi bilo od zime da je onih 10dana to to  :78:
Doduse, nikako mi se ne svidja, za nas u niziji, takav pocetak februara. Kad mi odemo tako visoko, tesko padamo na nulu ili u minus, dani su duzi, tlo zagrijanije, pocinje se osjecati dah proljeca. Al eto, nadamo se makar jos jednom ozbiljnom naletu zime i snjegopadu u nizijama.

prenka

S obzirom da sam ja vec poceo rezidbu vinove loze ocekujem neki hladni talas u februaru sigurno , jer do sad par  godina unazad cim poranim sa ovim radovima zima se vrati u svom najboljem izdanju   :05: :122:
Sad ozbiljno , gfs na kraju perioda njusi nesto   :32:

sanjin

Kakav snjegozder crta Ec za februar. Ide to i do +8 po visini.

skener

Ide to sledece subote i do 20 C u ZB ravnici ako ostanu ovi izlazi

Dzoni

Kako sad stvari stoje, mada je dugorocno pa je nezahvalno zboriti, cini se da naziremo proljece u nizijama...  :23:
Zar je ono s pocetka januara sve od ove zime, za ovu godinu, za nase krajeve, ne zelim da povjerujem u to. Ajmooo Sibir  :111:

Gaga

Ec i gfs  najdaljim terminima crtaju neko zahladjenje,tako da ne bih ja jos uvodio proljece  :122:

staracfoco

Dole god SAD i Sjeverna Amerika imaju zimu o kojoj sam noćas čuo,mi se sa nom možemo pozdraviti.

Južina

Taman tako.
Yr.no prognozira -23 max dnevnu za Čikago a u nedelju +8.Kakvi ekstremi :01: