News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2019.

Started by Miloš BP, January 01, 2019, 00:50:46

Previous topic - Next topic

boka

Evo WRF 3km za Podgoricu daje popodne i predvece malo snijega uz vjetar jak sjeveroistocni    :23:

staracfoco

Od jutros pada neka tuga od snijega uz pojačan sjeverni vjetar. Ukoliko ostane ovakava intenzitet do ujutru,zajedno sa ovim koji je već pao, će biti sigurno 4-5 cm novog snijega. :102:

boka

Quote from: staracfoco on January 25, 2019, 13:01:25
Od jutros pada neka tuga od snijega uz pojačan sjeverni vjetar. Ukoliko ostane ovakava intenzitet do ujutru,zajedno sa ovim koji je već pao, će biti sigurno 4-5 cm novog snijega. :102:

Ja licno mislim da ce vas ispostovat danas sa prognoziranim padavinama  :62:

U glavnom gradu oblacno i vjetrovito
Takt 6c

sanjin

Znatno povecanje pokrivaca imaju Rozaje na 47cm, Plav na 40cm. Zabljak je na 90cm, Cetinje 32cm.

staracfoco

Ja ,konačno, dočekah ostvarenje prognoze. Prije minut proleće jedna pahulja. Jes da je sitna ali je ipak pahulja. :120:

vanja

Quote from: boka on January 25, 2019, 12:03:46
Evo WRF 3km za Podgoricu daje popodne i predvece malo snijega uz vjetar jak sjeveroistocni    :23:

toga filma sigurno necemo gledat pogotovo za vrijeme ovog vjetra.trenutno 5.8 udari vjetra do 50km/h

vjerujem da su dosta jaci udari na stari aerodrom...

Južina

Ovđe pada jako slabo do blago umjereno  :11:

mecava

Ja sam izbrojao 5.2mm po stubicima u BP od jutros, sto je vjerovatno oko 5 cm novog snijega. U Beogradu se mucio od jutros i padavine su slabije od ocekivanih, tek od 3 je krenuo jace. Izgleda da je sad to ono pravo, lijepo slaze sitan  :79:

Buc

Dzoni

Quote from: St. on January 25, 2019, 10:22:43
Zavod kaze iznad 6° za Pg. Dok vidim da su i meteo stanice u Maslinama i Golubovcima iznad 5°...

Cetinje je na toplih 1° i pored ozbiljnih padavina.

On: Pocela je mala akcija ovamo rekao bih naidje slabe do umjerene kise ali kratko samo sa jakim vjetrom, vec kisa stala samo duva umjeren vjetar, kliznuli smo brzo ispod 5° .

By the way, bio sam par dana po planinama ima slika dosta kad ugrabim vremena okacicu nesto slika. Studeno
impozantno , kod planinarskog doma 90cm snijega i preko. To je na 1200mnv.
To je T sa mog termometra koji je tacan kao doxa, ali u momentima kada je bilo umjerenih padavina uz umjeren sever i T je brzo pala. Isto tako je cca sat kasnije otisla na +6c kad su padavine stale.

Niksic 3

-1C,pici sjever pomet,po koja pahulja prodje.

mecava

U Beogradu snijeg i dalje konstantan, centimetri rastu. Kod hrama sitan, umjeren, u 19h visina snijega 22cm. Videcu kod mene kuci, vjerovato nesto vise.  :79:  :79: Sve u svemu ocekujem 35-40cm cm do jutra.  :79:

Fraka

Strahovita bura u Kotoru..  Mozda najjaca u zadnje ihaha. Definitivno je skura i ocekujem mozda neki snijeg da pada kasnije iako je 6.5 stepeni. Vidjecemo

Bura

Škura, škura, no što.  :45:
I u Baru je u zamahu, udari su i 25 m/s. T 7.0°C, pritisak 994 hPa, najniži danas bio 991 hPa.

Žabljak hita ka prvom metarskom snijegu ove sezone, u 19h mjeri 91 cm. Kolašin mjeri 49 cm, a Pljevlja 19 cm.  :79:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Miloš BP

6cm novog snijega danas.. Maločas mjerio.. Možda bude i 10 do ujutru..Pravi zimski dan. Ne zadugo,jbg...
Only black and white

SnowHunter

Bajkovita sniježna noć u Beogradu. Sitan, gust snijeg umjerenog intenziteta pada već satima, temperatura je u stabilnom minusu (oko -3°C u nižim, -4°C u višim dijelovima grada). Na netaknutim površinama ovdje na Zvezdari ima ga već oko 30 cm.

Nešto fotografija da dočara ovu beogradsku noć:

Ulica Milana Rakića:

Balon na SC Olimp (200-210 mnm):

Zbog klizanja snijega sa glatkog krova, zona oko balona još čuva decembarski snijeg, na ulazu ga ima metar:

Ljepota:

Malo slika sa Bulevara Revolucije:

Nakit stoji već četiri mjeseca.  :120: Snijeg je mnogo ljepši ukras:

SnowHunter

...nastavak

Grad je manje-više u kolapsu, male ulice se ne čiste:

Još par iz lokalnog zvezdarskog parkića:

Ova zima u Beogradu već mjeri preko metar novog snijega i spada u vrlo sniježne za beogradske prilike. Ako se bilo šta slično nastavi mogla bi ući u nekoliko najsnježnijih u zadnjih 70 godina.  :43: :43: :43:

Aquaria

Uz ove SnowHunter-ove slike na trenutak zaboravih na ovaj naš sjeverni vjetar koji rastura noćas... Kakva idila :101:  :04:

Mađo

Quote from: SnowHunter on January 26, 2019, 00:16:43

Ovo je fotka koja zaslužuje neki časopis makar...  :109: Sve je na mjestu na ovoj fotki i sve je živo i funkcioniše...savršeno izbalansirana, a uz to uvaćena u otežane uslove -znam kako je fotkati po lijepome vremenu a kako kad je stud i noć... fenomenalno...sva je nekako u vinklo, za čistu desetku .. svaka čast kolega SH   :109: :109:

skener

Da, bas savrseno, 32cm mjeri Bg jutros, u visim djelovima grada sigurno 40+.
I za skijase nema zime, na Kopu jutros 108cm

Darko-Surdulica

Oblacno i vetrovito uz slab sneg, ispadao se ovde sneg samo tako  :79: rezultiralo je to ukupno 6cm :107:

T -3C

Na planinama oko metar snega, Kukavica 94cm

sanjin

Od ovog ciklona najbolje proslo Rozaje, mjeri 62cm.

Južina

Quote from: sanjin on January 26, 2019, 12:00:56
Od ovog ciklona najbolje proslo Rozaje, mjeri 62cm.
Kad god Rožaje prođe dobro ovamo mrka kapa
Provijava snijeg čitav dan, temperatura oko -2

smislov

Ima li neko pouzdanu prognozu za smjer i brzinu vjetra za sjutra na Brajice? Planirao sam na paraglajding...pa da znam

Mađo

Valjda će još bit vjetra jakog povremeno, nebih se igrao da sam na tvoje mjesto.