News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2019.

Started by sanjin, December 28, 2018, 21:25:59

Previous topic - Next topic

Mađo

Quote from: cetinje1 on January 13, 2019, 10:05:40
Bojim se da do 23.01. nema snijega ni u visim predjelima.

I nema,jer od četvrtka plus po visini skoro iznad cijelog Balkana.Izolovanih ostrva hladnoće može biti, samim tim i lokalno padanje snijega,povremeno,ali u globalu kiša u većini krajeva.

Poledica

Mozda se i nesto promijeni do tada.  :109:

Mađo

Mislim da neće, jer mu je vrijeme da malo "omeči",poslije 20 dana pometa.

sanjin

Quote from: Poledica on January 13, 2019, 08:05:37
Nk i cetinje ce biti bas granicni cini mi se u petak i subotu.
Novi GFS Niksicu daje dobre sanse za snijeg od cetvrtka vece do subote ujutru. Bio bi to teski jugovi na pozitivnoj nuli.

Meteogram

Poledica

Nadajmo se ovome scenariju,kakav god da je bolji je od kise.

NK sve ce biti dobro

Zna ovdje jugovi snijeg da uprca dobro. Ne bi to bilo nista cudno.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Nikola

Nulta izoterma na oko 600mnv u početku padavina a u najtoplijem terminu do 800/900mnv što bi bilo dovoljno da počne sa snijegom.Realno je očekivati da ćemo imati minimum 2-3h padanja snijega.

Nikola

Oblačnost koja već zahvata Split,stiže oko ponoći kod nas.Povoljno za snijeg je što će par sati posle naoblačenja krenuti i padavine.Eta ih daje oko 4h i do 7h daje od 2-4mm.Najvažnije što su modeli hladniji za 1-2c tako da uz malo sreće(ako ne bude vjetra) možemo imati snijeg do kraja padavina.

Poledica

Sta da ocekujemo u petak?samo kisu?

staracfoco

Quote from: Poledica on January 14, 2019, 08:37:17
Sta da ocekujemo u petak?samo kisu?
Po svemu sudeći,samo kišu.

sanjin

Popravlja se situacija za 19-20. Mogli bi centralni i visi juzni predjeli dobro profitirati.

cetinje1

Mladen

Biće svakakvog vremena od petka u Cetinje, i snijega i kiše i zaleđene kiše i grmljavine... bljuzgavice i td. Ko ima što da čisti oko kuće, trebaće mu dobra lopata, panuće mu stari snijeg s krova, a biće i novoga s kišom...  :75: :107:

Poledica

Za Ct yrno daje vecinom snijeg i susnjezicu.Sta mozemo ocekivati od petka i kod nas,samo kisu ili ima sanse i za snijega nesto?

sanjin

Bice svega a najvise kise.

cetinje1

Mislim da ce i u ct biti kisa. Od utorka moze biti snijeg.

Dzoni

Joooooojjjjjj pravi novembar u sred januara kroz 2-3dana pa na dalje... :80:

Poledica

Quote from: Dzoni on January 15, 2019, 23:12:16
Joooooojjjjjj pravi novembar u sred januara kroz 2-3dana pa na dalje... :80:
mozda kod vas u pg al odje ce biti svega  :120:

Dzoni

Nista lijepog drugar na tim T ne mozete ni Vi imati...To sto ces vidjet 90% kise i 10% nekakvog vlaznog snijega i susnjezice, to je vise zlo no samo kisa. Samo ce brdsko-planinska mjesta imati ono pravo.

Poledica

Ja mislim da cemo imati i solidne epizode snijega u ovom tkzv tunelu.No vidjecemo.

Niksic 3

Moze tu opet lagano pasti 20/30cm,jos ako se modeli mrvicu poprave bice to bolje.

Dzoni

Quote from: Niksic 3 on January 16, 2019, 13:21:50
Moze tu opet lagano pasti 20/30cm,jos ako se modeli mrvicu poprave bice to bolje.
Dabogda bilo ! Po ovome sad dostupnom nema od toga nista.

sanjin

Dobro je sto su padavine za petak desetkovane.

staracfoco

Quote from: Niksic 3 on January 16, 2019, 13:21:50
Rekoh da više neću da gledam modele ali mi đavo ne da mira pa malo i bačim pogled. Dabogda se obistinilo ovo što si napisao,ali po tumačenju meni dostupnog materijala mislim da ti je optimizam neutemeljen.

Niksic 3

Posle ovakve prognoze :81:.

Mogu lupati sta god ocu :11:.