News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Maj 2018.

Started by Bura, May 01, 2018, 00:04:17

Previous topic - Next topic

Niksic 3

Juce je pod Ostrog bilo pretezno suncano,popodne je naisao oblak i bila je po koja kap.Noc je bila vjetrovita,jutro je bilo nesto svjezije.

A Niksicko polje je puno cvijeca ovih dana,pravo proljece :109:.

Niksic 3

Ima razvoja oko Niksica dobrih,a evo i kisa pocinje sad.
Pogotovo su se sjeverni djelovi opstine aktivirali.

Niksic 3

Kakav ultra pljusak sa gradom,ovo moje oci nijesu gledale.

milos555

Za nekoliko minuta nastade potop!  :119:

Mađo

Na Njeguše nevrijeme sa grmljavinom,kišom i gradom. Palo je već preko 25 litara.

Niksic 3

Gotovo prestalo,palo je dosta za 10 minuta ultra pljuska,necu se baviti procjenama,ali sve je pod vodom kao sto Milos kaze.

Vjerovatno da ce biti jos kise.

Miloš BP

Ovde samo kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vise kise je palo van grada. Magistralom BP-MK. I vraneskom dolinom. Prolazio sam tuda oko pola 1. Trenutno promjenljivo oblacno i suvo.
Only black and white

Niksic 3

Kako nevrijeme danas,pucaju gromovi,vjetar duva,nailaze jaki pljuskovi...

Opet je ludi pljusak,opet je sve pod vodom,stvorila se magla od kise.

Niksic 3

Niksic je iz dva pljuska dobio danas 58mm,ali to su bili nevjerovatni pljuskovi praceni jakom grmljavinom,jakim vjetrom i gradom.

mecava

Jak pljusak sa grmljavinom na Vracaru, dobro je zahladilo.

Veselin

Pozdrav drugari. Ovde danas uglavnom suvo,i oblačno. Upravo rosi neki jad od kise. Sve u svemu nije los dan danas.

vanja

Pozdrav Veso,dobrodosao na forum.U Podgorici maloprije poceli fini pljuskovi. Trenutno 18.4

mecava

Veliki pozdrav Veseline, bravo za jos jednog clana.  :121:

Nikola

Obilna kiša u poslednjih par sati,zadnjih pola sata neprekidni pljuskovi,sve je pod vodom,ima i grmljavine.

EagleS

Konačno i mi da zabilježimo pravi pljusak  RR6.50   
The absence of evidence is not the evidence of absence

Vesko

Iz nekog razloga poslije jucerasnje registracije,i par postova, nisam mogao vise da se ulogujem. Pa sam morao opet se registrovati. Valjda necu morati opet :110: Hvala.Vanja. Vidim dosta i Bjelopoljaca aktivnih na forumu, bravo...Ja ipak necu biti toliko. :120: Danas je bilo dosta sunca. Pocinje kisa upravo.

Niksic 3

Dobrodosao Vesko :116:.
Umjerena kisa.

sanjin

Prilicno zaladilo. U Podgorici 14.7 stepeni. Na Zabljaku 5.

Tihi

Viline Vode 1.1 °,Zabljak na 3.8 °C,velike su sanse da na najvisim planinama iznad 2000 m pada slab snijeg,mozda dodje   do formiranja simbolicnog snijeznog pokrivaca.

mecava

Vjerovatno je bilo pokrivaca u najvisim zonama. Odmah sam provjerio Bjelasnicu,  -1°C, uz snijeg.  :79:

mecava

Kakva oluja u Beogradu. Probudi me nevrijeme. Jaka kisa sa grmljavinom. Pravi potop.

Niksic 3

Svjez dan 14C u 13:00,duva svjez juznjak.
Juce je palo novih 17mm.

vanja

dosta hladnije u pg . od sinoc posebno. duva slab vjetar promjenljivog pravca temp. 22 stepena.

nego,noc ranije izmedju 1 i 2 sata poslije ponoci kad su bili oni jaki pljuskovi tj nevrijeme stanica u maslinama je zabiljezila nevjerovatnu jacinu padavina od 78mm u 5 minuta sto je vjerujem nemoguce pretpostavljam da je bio jak nalet kise i grada (nije bilo nekog vjetra) te je skup svih tih stvari dao sledece mjerenje:

http://prntscr.com/jimbjt

http://prntscr.com/jim4c0

stanica mjeri svakih 5 minuta , kad je bio najveci intezitet mjerila je nakon 6 minuta  .  :75: :05:
ima li neko objasnjenje za ovo?

EagleS

Kod mene je bio brutalan pljusak pa kad sam vidio 6.5mm (od 1:50-2:00) pomislih kako li je kad bude po 30+mm  :52: najjače padavine su trajale ispod 10 minuta, vjetra nije bilo puno a grada nije bilo
The absence of evidence is not the evidence of absence

vanja

Quote from: EagleS on May 16, 2018, 15:54:53
Kod mene je bio brutalan pljusak pa kad sam vidio 6.5mm (od 1:50-2:00) pomislih kako li je kad bude po 30+mm  :52:
da,ja sam bio preko morace i ovamo je bilo bas jako na trenutke ali interesantan podatak uhvacen. cak je i stanica mjerila nakon 6 minuta iako je podesena na 5 minuta. ne pada mi nista realno napamet. ajde da je vjetar bio jak pa da pomislim na nesto ali nije bilo jakog vjetra. pretpostavljam da je grad u pitanju tj da je napunio kisomjer pa je mjeren zbog toga ovoliki intezitet.