News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Maj 2018.

Started by Bura, May 01, 2018, 00:04:17

Previous topic - Next topic

zec

Obrišite gornji post, zbog slika.
Napokon uslikaj jednu normalnu oluju posle duže pauze.

Evo par slika HP superćelije u Šumadiji od pre dva dana.

vanja

Zec , impresivne slike. Izgleda kao da je taj oblak izbacio vodenu bombu!

Po HMZCG stanici u gradu mjerimo 15.8 stepeni, u naselju Masline na periferiji PG podno Kuca tj Kakaricke gore dosta hladnije, mjerimo 12.2 stepeni.

sanjin

Jutros na Zabljaku mraz.

Admin

Gledajući samo maksimalne dnevne temperature ovo petomjesečje (januar-maj) će u Podgorici, po svoj prilici, biti treće najtoplije od kada se vrše mjerenja (od 1949).
Biće interesantno vidjeti na grafiku koliko su poslednjih 30 godina, kada je Tx u pitanju, toplije od prethodnih 40.

Miloš BP

Bujaju tamni oblaci.. 2 puta je i zagrmljelo u daljini..
Only black and white

Poledica

Okolna brda vuku kisu,izgleda da cemo proci bez kise.

SnowHunter

Nakon više od 30 dana super toplog vremena, druga majska dekada je temperature vratila u zonu normalnih. Srednje temperature na glavnim stanicama su bile iznad prosjeka 1961-1990 za 1-2°C:

U odnosu na cijeli period meteo osmatranja podgoričko odstupanje je iznosilo +1.5°C:

Podgorica je prekinula niz od 37 dana sa srednjim temperaturama iznad 75. percentila, kao i niz od 42 dana sa temperaturama iznad prosjeka 1961-1990:

Čak  :120:  6 dana druge dekade je završilo u zoni normalno:

Za kraj, evo kako izgleda ovogodišnji datumski prolaz kad je u pitanju broj ljetnjih i tropskih dana - brojke su daleko iznad prosjeka, a broj ljetnjih dana je rekordan:

Miloš BP

Razvedrilo se,i ugrijalo sunce. Kise nije u gradu bilo. Otisla je okolo,javljaju..
Only black and white

Niksic 3

Jak pljusak,kapi velike.

Nikola

Sunčano.
Oblačnost se sa Otranta kreće ka nama.

T 29.5c

prenka

Kakav odraz na radaru sa druge strane jezera , u oklini Skadra  :52:

Niksic 3

Kakvo crnilo na istoku Niksica  :29:

Niksic 3

Vojnik je ocigledno zahvatilo nevrijeme,i istocni dio je pod crnim oblacima.

Na Jasenovom Polju jaka kisa,grada nema.

Miloš BP

Ovakvi oblaci su trenutno u i ovamo. Umjerena grmljavina, i toplo. Kisa,za sada ide okolo.
Only black and white

Dado

I na radarskom odrazu se vidi da je u okolini jako nevrijeme, da vidimo sta nas ceka :120:

pg

Pljusak uz vrlo jak vjetar
Edit:Potop
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Miloš BP

Jak pljusak sa jakom grmljavinom, trenutno. Ima i po koje zrno grada.
Only black and white

Niksic 3

Iz ove slike jasno se vidi da je sjeverni dio pod kisnim oblacima.

Niksic 3

Evo ga pljusak,opet ima krupnih kapi kao i juce.

vanja

mala oluja je zahvatila podgoricu...malo grmljavine ,pojacan vjetar, pljusak.sad se malo smirilo .temperatura pala za 12 stepeni.u predgradje podgorice masline mjerim 18.7.palo za sad  8.6 litara kise.

Južina

Odavno ovako nije padala

Miloš BP

Quote from: Južina on May 23, 2018, 15:46:59
Odavno ovako nije padala
Da da. Kratkotrajni downburst. Grad je negdje u okolini sve unistio,siguran sam. U Прушку, padao 3 minuta,velicine klikera.
Only black and white

Poledica

Ne pamtim ovakvu oluju da sam vidio dva puta u zivotu  :36:

Dado

Zaista nevjerovatna oluja, dobro bi bilo da je neko uspio da napravi kratkotrajan video zapis. Ja sam morao da izbacam vodu sa terase i smirujem psa  :11:

Niksic 3

Ja bih snimio da sam mogao,dunuo je jak jug a vrata mi put juga okrenuta,a kad ih otvorim u ovim situacijama,ne trebam se kupati narednih nedelju dana :11:.
Slicno nevrijeme je bilo i prije 10-tak dana kada je prakticno iz 2 pljuska palo 58mm.