News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Mart 2018.

Started by Cirius, March 01, 2018, 00:32:54

Previous topic - Next topic

Krivi

Prijavljujem i ja slab snijeg u centru PG!
GGMU!

Niksic 3

Evo 16cm,zvanicno ipak sam mislio da ima tih 20cm.Na Vidrovan sigurno ima 20cm.

albatros_mne

Bogami presniježi  :109:

niksicki

Na Trebjesu ga ima 20 cm i trenutno pada slab snijeg.

Admin

Quote from: Milossss on March 23, 2018, 08:53:20
Madjo, precesto se to synopu desava i kada je obicna kisa. I za BP i za BA. AMS je zakon,i vise joj vjerujem. :45:
Ni Bijelo Polje, ni Berane ne šalju sinop depeše! To šalju samo 9 glavnih meteo-stanica, među kojima, na moju žalost, nema ni jedne sa sjevera i sjeveroistoka(BP, BA, RO) Crne Gore.

Dzoni

U centru PG sada pada umjeren snijeg srednjih pahulja.  :79: Uzivancija, samo da potraje   :101:

JovanK

Pada bas dobro trenutno preko Morače :79:

Gaga

Dosta promjenljiv intezitet,vise lici na nanosenje,ali ga je lijepo vidjet' da pada.

Niksic 3

bole

https://youtu.be/mk6-MA_NyQE
23.03.2o18 Proljece.u glavnom gradu....
Trenutno pada umjeren snijeg... :79: :79: :116: :116:
Da malo I mi uzivamo

petar

23 mart 12:00 pada snijeg u glavnom gradu. To je sasvim dovoljnoo za drugii proljecni daan :05: :04:

Tihi

Quote from: Aquaria on March 23, 2018, 11:04:07
Presniježilo kod mene  :04: Vlažan snijeg, pojačava

Brda u "zavjesi"; interesantno je koliko je nisko išla granica pokrivača (ne znam tačnu visinu brda, doduše, ali je taman dlaka falila da i kod nas bude sve bijelo)

Ako mislis na brdo na sjeverozapadu onda je to Velje brdo( Velji vrh 411 mnv),malo sjevernije iznad Lekica uzdize se Kokotska Bogomolja (257 mnv).

Slabo provijavanje snijega.Na planinama i dalje ima intezivnih padavina i jake mecave.

bole

https://youtu.be/n19iZ2mfu60

Meracite li Podgoricani 
Kolika je temp. po ams zna li neko?

strauses

Opet pojacava, do kad ce ove padavine trajati?

bole

Dobro ga slaze u Cetinje

Aquaria

Quote from: Tihi on March 23, 2018, 12:03:33
Quote from: Aquaria on March 23, 2018, 11:04:07
Presniježilo kod mene  :04: Vlažan snijeg, pojačava

Brda u "zavjesi"; interesantno je koliko je nisko išla granica pokrivača (ne znam tačnu visinu brda, doduše, ali je taman dlaka falila da i kod nas bude sve bijelo)

Ako mislis na brdo na sjeverozapadu onda je to Velje brdo( Velji vrh 411 mnv),malo sjevernije iznad Lekica uzdize se Kokotska Bogomolja (257 mnv).

Slabo provijavanje snijega.Na planinama i dalje ima intezivnih padavina i jake mecave.

Hvala za podatak  :109: Jeste, Velje brdo je i najviše od svih :03: (izbjegavala sam da spominjem naziv da ne bi bilo zabune kod ostalih). Oduvjek je poznato je da, kad se Velje brdo namrači - eto nevremena u selu. Današnja slika, dok je još kiša padala (mada nije baš reprezentativna, jer se uživo mnogo bolje vidjelo, plus što se vjerovatno i otopio dio tokom jutra):

Ostala, niža brda su uglavnom zadržala pokrivač na vrhovima, na jednom se spustio do Malog i Velikog (tj. Veljeg) potoka (ako je nekom poznata lokacija)

Oslabile padavine, sad već polako prelazi u kišu

vanja

nisam znao da je velje brdo toliko visoko mada nisam iskreno ni obracao paznju na taj podatak 411 metara je dosta visoko i u ravni je skoro sa orljevom (blizu meduna dje je spomenik) a to nije zanemarljiva visina.primjera radi ako se krene biciklom lagano ka orljevu-medunu lakim tempom iz doljana to je nekih 7.4km puta  tj pedence i stize se za nekih 45-50minuta laganim tempom. gore je zimi uvjek druga klima a u ovim situacijama gore moze bas dobro da napada dok u pg imamo kisu.kad bi napravili biciklisticku stazu od vranica ka marezi  uz par serpentina bilo bi prava stvar za nas grad i velje brdo,ovako samo kuči za sad imaju taj luksuz jer je obnovljen asfalt ...no to je druga tema :)
u masline  je 2 stepena a prekomorace  sve je jace, za zeru toplije

Miloš BP

Quote from: Admin on March 23, 2018, 11:32:54
Quote from: Milossss on March 23, 2018, 08:53:20
Madjo, precesto se to synopu desava i kada je obicna kisa. I za BP i za BA. AMS je zakon,i vise joj vjerujem. :45:
Ni Bijelo Polje, ni Berane ne šalju sinop depeše! To šalju samo 9 glavnih meteo-stanica, među kojima, na moju žalost, nema ni jedne sa sjevera i sjeveroistoka(BP, BA, RO) Crne Gore.
I nama. BP makar ima AMS pa se ne zalimo previse.
Only black and white

Mađo

staracfoco

Prska neki sitni,vlažni snijeg,koji se,na 0 stepeni,ne prima na očišćenim površinama.Mislim da se,što se Berana tiče,ova padavinska epizoda privodi kraju.Jutrošnjih 27 cm(po synopu)učinjeli su mi se podcijenjeni ali sam mjerio i vidio da sam u zabludi isto kao što mi se sad čini da neme prijavljenih 27 cm u 13 UTC.U pravu je SH koji vjeruje samo instrumentalnim mjerenjima jer subjektivne procjene ,najčešće,omanu.

Krivi

I dalje ima pokoja pahulja da odleprsa u Pg. Zaista, za 23 mart, impresivno.
GGMU!

Miloš BP

Svo vrijeme pada slab,sitan snijeg. Oko podneva je T. presla u blagi plus(+0.1°C). Brzo je skliznula opet u minus.Trenutno-oko -1°C. U 13h visina snijega 41cm. Castan oprostaj od ''zime'',i snijega-do kasne jeseni-nadamo se❄❄❄.
Only black and white

Dzoni

Otisao sam do Ubala. (Kuci, okolina Podgorice)
Snijeg je padao u PG a znatno jace u Maslinama u odnosu na centar. Snijeg na tlu je vec od Mosora i Kakaricke gore, dakle cca 100tinak mnv.
Od Donje Vrbice pada brutalno, sitan a gust. Na cesti me snijeg sacekao od Gornje Vrbice a najvise ga je na Medunu.
Bez zimskih guma ne moze se proci. Na Ublima mjerim oko 14cm suvog snijega.
Mecavi umjeren do jak snijeg sitnih do srednjih pahulja, prava zimska idila 23.marta 2018. !  :101:

Niksic 3

Javljaju iz Ranča na Jasenovom Polju pola metra snijega.
Vesko moj meteorolog gore :03: kaze 40cm.

Nikola

Danilovgrad je imao jutros 2cm,a snijeg pada od sinoć bez sprestanka ali se tokom dana toplio zbog plusa.

Trenutno slab do umjeren snijeg. Prelijep početak proljeća  :105: