News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Mart 2018.

Started by Cirius, March 01, 2018, 00:32:54

Previous topic - Next topic

pg

Jucerasnja Tmax od svega 3.6C je jedna od nizih maksimalnih temperatura u Podgorici u trecoj dekadi marta
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Niksic 3

-8.5C jutros oko 6:30 na Jasenovom Polju,mjereno digitalcem,koji je poprilicno tacan.Moguce da je apsolutni minimalac isao ispod -10,Savnik  je imao -10,mislim da Savnik zna ufatit nizi minimalac od Jasenovog Polja,al zato na Jasenovo Polje je dosta ladnije tokom dana.Evo juce je gore maksimalac bio -2.0c a u Savnik 0.0C,ovo je sve mjereno digitalcem pa trebao uzeti kao rezervu,ali moze posluziti za neki uvid.

Mađo

Lijepoga li jutra, a još ljepši godišnji odmor  :105:  :11:
Tmin -4.7, izmjereno neđe oko 2 sata poponoći.  :81:

Drazen

Sniježna zavjesa zahvata okolne planine  :27:

Miloš BP

Danas je u jednom trenutku,T.dostigla +6°C. A visina snijega u 13UTC, ostala ista kao u 6 jutros. 39cm. Bilo mi je to malo sumnjivo, pa sam morao mjeriti na moju drvaru-ima ga cak i vise-40cm. Vjerovatno se ne topi zbog niske vlaznosti vazduha,koja je oko podneva bila 45-50%. Inace,za mene snegoljupca,pravi je horor gledati snijeg kako kopni,nestaje, i znanje da cemo ga (mozda) vidjeti tek za 7-9 mjeseci. No,cemu vakat,tome je i vrijeme. Moram malo misliti i na moje pcele, u mom selu gdje mi je uljanik, kaze komsija 60cm.
Only black and white

Dzoni

Quote from: Drazen on March 24, 2018, 12:49:51
Sniježna zavjesa zahvata okolne planine  :27:

Javili su mi da na Ublima pada sitan gust snijeg  :52:

Mađo

Sitan snijeg na Njeguše na +4.4°

Poledica

Slaba susnjezica pada trenutno.

Poledica

Sada je preslo u slab snijeg.Neocekivano  :59:

Niksic 3

Dusko

Nekoliko današnjih fotografija iz Žiraka (KL). Moji kažu da je juče snijega bilo preko 60cm, danas se nešto slegao....uglavnom :79:

U Beogradu 10C, snijega ima samo u tragovima.

bole

Sitna kisa pada kod mene na termometar 5c
Po AMS 5.85, dako presnijezi  :120: :120:

Niksic 3

Splasno snijeg u NK nema ga par cm :05:.
Splasno i na Jasenovo Polje,ostalo nekih 30cm,prelijepo je gore,snijeg i planine.

Poledica

Mađo

I dalje provijava, od popodne.

bole

U glavnom gradu Oblacno I frishko 5c, bez vijetra
Nije iskljuceno da nedje po okolnim brdima po malo snijezi :)
Po wrf I ec ima padavina nekih

milos555

U NK je toplo, povremeno ima sunčanih intervala. Snijeg će se do sjutra potpuno istopiti i možda je ovo najbolji način za to, nego da se odmah ulila kiša.
U svakom slučaju - zanimljiva zima i početak proljeća, a tokom aprila vjerovatno stižu i prve "vrućine"  :53:

Miloš BP

Слаба киша. Сад ми чудно да је видим. Мислим да би ноћас касно,или ујутру, ако наставе падавине, могли видјет мало снијега. Т.око 5-6°С. Иначе,снијег се данас топи невиђеном брзином.
Only black and white

cetinje1

Snijeg u ct. Temp oko 2.

mecava

Žabljak je imao nekih 7mm padavina na minusu. Bice to jos 10cm novog snijega ove sezone.  :79: U Beogradu je snijeg danas velikom brzinom nestao. Trenutno pada vjerovatno posljednji snijeg ove sezone, 2.2 °C. 

mecava

U Beogradu obijeljelo jos jednom prije dolaska proljeca. :79: Umeren snijeg, 0.5°C.

Niksic 3

Ovo 5 cm jutros u Nk nije tacno,nema ga sad centa niti ga je jutros bilo,ostalo samo ponedje po koji trag snijega.

Nikola

Quote from: Niksic 3 on March 26, 2018, 13:21:16
Ovo 5 cm jutros u Nk nije tacno,nema ga sad centa niti ga je jutros bilo,ostalo samo ponedje po koji trag snijega.
To su visine sigurno od juče,jer je Žabljak imao još 10ak cm sinoć.

Bura

Quote from: Nikola on March 26, 2018, 14:52:43
Quote from: Niksic 3 on March 26, 2018, 13:21:16
To su visine sigurno od juče,jer je Žabljak imao još 10ak cm sinoć.

Tako je Nikola. Na sajtu Zavoda očigledno nijesu ažurirani podaci. Jutrošnji nikšićki synop kaže da nema mjerljive visine snijega u tom gradu.

A ovo su izmjerene visine u 8h i u 14h u zagradama pored, na glavnim stanicama:

Žabljak 59 cm (54 cm)
Kolašin 32 cm (30 cm)
Cetinje 10 cm (9 cm)
Pljevlja 8 cm (ili 0 cm ili nijesu javila snijeg u 14h jer nema uopšte tog odjeljka među šiframa)

Za Pljevlja vjerovatno visina snijega greškom nije poslata u 14h, jer u poređenju s drugim mjestima, malo je vjerovatno da se za 6 sati istopilo 8 cm. Znaćemo večeras u 20h.

Ajde već kad pišem, da ispišem cijelu tabelu. Dakle, visine snijega u Crnoj Gori za dan 26.3.2018. u 8h i 14h:

Žabljak 59 cm (54 cm)
Kolašin 32 cm (30 cm)
Andrijevica 12 cm (8 cm)
Šavnik 12 cm (9 cm)
Cetinje 10 cm (9 cm)
Plav 10 cm (5 cm)
Pljevlja 8 cm
Bijelo Polje 7 cm (4 cm)
Berane 6 cm (0 cm)
Rožaje 4 cm (1 cm)
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Mladen