News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2018.

Started by sanjin, January 27, 2018, 12:11:28

Previous topic - Next topic

Skijaš

EC i ICON slozni sto se tice kolicine padavina i temperature nedelju vece do ponedeljka ujutru za Podgoricu. Za sad to lijepo izgleda  :109:

scepo

Po novom izlazu Gfs 12z je sve to kisa kod nas,nema tu dovoljno hladnoce za snijeg,ali zato novi Gem12z u isto vrijeme zatrpavanje  :58:

EagleS

Đe pobjegoše ove izoterme  :11:

The absence of evidence is not the evidence of absence

cetinje1

Mislim da cetinje moze pola metra narednih dana :)

Gaga

Opet vraceno ono otopljavanje,druga varijanta o cemu je Madjo pisao.

Poledica

Modeli dobri losi?Losi cim niko se ne oglasava.Oprostite na off

skener

Lutaju modeli jos za period posle 1og...dva dana otopljenje uz padavine pa zahladjenje, ali mijenjace se jos

michael

Quote from: Poledica on February 21, 2018, 20:54:21

studen, vjetar, od nedelje...planinski predjeli naravno dodatni snijeg, ali ja taj snijeg ne vidim u nizije mada amaterizam teski kod mene  :30:

nek kaze neka mudra glava

St.

Dosta slabiji Ec veceras, daj da sacekamo sjutra pa da presudimo 

Niksic 3

Quote from: Poledica on February 21, 2018, 20:54:21
Mi nemamo bojazni nikakve oko temp,nama je samo presudno koliko cemo cm dobit.U nedelju vece krece akcija pa do jutra,tokom dana prekid padavina,posle podne novo naoblacenje i snijezne padavine do utorka ujutro.
Po meni Pg ima vise sanse za snijeg nego za kisu,siguran sam da cete 90% vidjet snijeg.Ne bi me cudilo da ga u Pg napada 10cm.

Poledica

Niksic 3

Quote from: cetinje1 on February 21, 2018, 19:40:54
Mislim da cetinje moze pola metra narednih dana :)
To sam prije htio napisat,vi ste u ovim situacijama najjaci  :03:

sanjin

Za pocetak marta modeli lutaju. Cas daju suvu ledaru, cas biblijsku kisu. A mogla bi da se nadje sredina tj. umjerena hladnoca sa obilnim snijegom. :11:
Sto se tice perioda nedjelja-utorak sacekacu apdejt Nmm i Wrf modela. Podgorici ce temperatura definitivno biti problem.

Miloš BP

Nama sjevernjacima i dalje lijep snijeg i minuse crtaju. :109: Nedelja-ponedeljak-utorak. :109: Doduse sjeveroistoku, BP-BA najmanje,al aj sad..
Only black and white

Skijaš

Što se tiče Podgorice ako ovako ostane ovo bi moglo biti dosta lijepo :-) nije se nista pogoršalo bar po ECMWF i ICON :60:

bole

Izgleda da ce sledeca nedelja biti obilata sa padavinama....
Sjutra ce vec biti dosta toga jasno...

Dzoni

Ec daje sve losiji, topliji scenario...
Podgorica i primorje kisa, sva ostala Crna Gora imace snijeg !
Nema hladnoce u prizemnim slojevima, kraj !
DA LI TREBA PONOVITI I RECI STETA PO KO ZNA KOJI PUT, opet cemo na par stepeni iznad nule svjedociti kisi koja moze, kratkotrajno mixati s po kojom pahuljoum, uz sjeverac...
:07:  :20: :12:

Južina

a dan nakon toga potop :38:
Modeli koliko god da lutaju, previše potenciraju ovo naglo otopljenje.Sumnjivo :23:

Miloš BP

Quote from: Južina on February 21, 2018, 21:29:34
a dan nakon toga potop :38:
Modeli koliko god da lutaju, previše potenciraju ovo naglo otopljenje.Sumnjivo :23:
Ja to ignorisem,dako nestane sjutra.. :101:
Only black and white

bole

Dzoni mi smo vazda na granici ili -ili
Po meni prva ozbiljnija sansa da vidimo koji cenat posle duzeg vremena ....
U svakom slucaju.zanimljivo za pratit narednih dana nece biti.dosadno na forumu :)

NK sve ce biti dobro

Njavise me brine ovaj sjeverac za Niksic, mada evo malo je manji u odnosu na prethodne dane. Kakav bi to tek kiks zime bio ovdje da ne okusimo nista od ovga.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

sanjin

Juzina. Do tada ima 8 dana. Sjeti se da je Ec znao da preokrene pricu i na +96h. Logicno je da otopljenja bude nakon ledare ali ne u toj mjeri i uz onakvu kisu.

Poledica

Ja mislim da sjever uopste nece biti jak,sta vise slab do umjeren.Ako ima neko iskusniji da kaze sta misli o tome.

sanjin

Quote from: Dzoni on February 21, 2018, 21:29:16
Ec daje sve losiji, topliji scenario...
Podgorica i primorje kisa, sva ostala Crna Gora imace snijeg !
Nema hladnoce u prizemnim slojevima, kraj !
DA LI TREBA PONOVITI I RECI STETA PO KO ZNA KOJI PUT, opet cemo na par stepeni iznad nule svjedociti kisi koja moze, kratkotrajno mixati s po kojom pahuljoum, uz sjeverac...
:07:  :20: :12:
ovo je prva situacija ove zime koja bi Podgorici mogla donijeti snijeg. Ljepota je u neizvjesnosti. Nema potrebe za sikiracijom.

staracfoco

Ovoliko lutanje modela odavno nijesam imao prilike da vidim.Posebno u daljim terminima,bukvalno,iz izlaza u izlaz daju se nevjerovatno kontradiktorni podaci.Mislim da treba pričekati prije nego donesemo neke zaključke.Dako do tada modeli razbiju mamurluk jer je,izgleda, neđe bila lumperajka a oni bili pri cugu.