News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2018.

Started by sanjin, January 27, 2018, 12:11:28

Previous topic - Next topic

Dzoni

Quote from: Nikola on February 20, 2018, 22:23:59
EC bolji od GFS-a jer je hladniji za 3c a padavine daje tek u nedelju veče,što bi odmah krenulo sa snijegom i na kraju padavina utorak veče,srijeda bi izašli na 15ak cm.Po meni nedelja je presudna po pitanju i T2m i 850mb.
Potpisao bih ja ovo, bez gledanja !  :77:
Medjutim, buljim, klikcem, vracam se...ne vidim kako bi mogli imati prizemni sloj dovoljno hladan za snijeg u nedelju !  Dva topla dana prethode tome a kazan zarobljava sve.  :02:

sanjin

Pitanje je i koliko ce padavina biti.

Stefan600

Ubijedjen sam da ulazimo u padavine sa temperaturom ne nizom od 6 stepeni. Nema odje snijega Boga mi, godine me naucile. :)
Februar 2012. :)

EagleS

Poznata je GFS-u moć Kazan, ne da se on za*ebat   :77:  :102:

Ovo je već fino viđet   :03:

The absence of evidence is not the evidence of absence

sanjin

Finorezolicijski model daje mizerne padavine za Pg i Nk.

Poledica

Koliko su oni mjerodavni?Modeli daju svi za Nk oko 15 mm snijega.

NK sve ce biti dobro

Vala dabogda na primorju palo 20 cm, a u Nk nista. Nikakvo to ne bi cudo bilo oe godine  :16:
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Serdar

Posto najavljuju sjeverna strujanja, NK bi mogao presušiti.

St.

Nema razloga da ne bude snijega u ponedeljak sudeci po ovim izlazima. Tu je hladnoca po visini dovoljna pa cak i sa blagim plusom na T2m. Sjeverna strujanja, dosta je to suvlji vazduh.  Pitanje je moze li se ohladiti ravnica dovoljno za subotu, i pitanje su jos po meni padavine

Južina

hahah kakav preokret EC-a, sinoć je crtao +10 po visini jutros -20 za 1.mart  :17:

prenka

EC  poistočnjava ovaj udar , sto znači jače zahladjenje ali i problem sa padavinama  :11:

Fraka

Ide to u nasu korist hehe, bice to dobro izgleda  :116:

Poledica

Ima li padavina?Ili su isparile?

sanjin

Za razliku od sinoc, jutros modeli bogati padavinama za nedjelju vece i ponedjeljak.  :79:

Mađo

Po jutrošnjem Ecmwf-u, scenario broj jedan.  :11: Ciklon u +72h dubok i nad Sicilijom.

Nema prodora hladnoće daleko na zapad nego glavnina ide sa centralne Evrope direkt na Balkan, pa dalje odmiče na istok.Isto tako neće biti ni formiranja mega ciklona u Atlantik ni ekstremne južine, nego izgleda samo stud nadalje i veliki minusi.  :109:

Naravno, varijanta koja je hladnija je svakako i suvlja ali to ostaje da se vidi u sljedećim izlazima.Svakako trend je smanjivanja padavina za vikend i generalno za sve dane.

Nikola

Po meni lošiji EC nego juče,više padavina ali i toplije.Sjutrašnji EC će već uokvirtiti stanje.

Poledica

yrno daje za Nk oko 25 mm snijega,a pg oko 30 mm padavina,od toga oko 15 mm snijeg  :79:

Dado

Ako se sta ne promijeni u narednim izlazima Nk se nema cemu nadati pri ovakvom vjetru.

Poledica

Pa zar ce biti jak vjetar?

Dado

Kako stoje stvari za sad oce. Cekamo svi sa nestrpljenjem naredne izlaze  :45:

Poledica

Na svim gotovim prognozama vjetra nema ili je slab  :32:

bojat

Pri dolasku hladnoce moze biti jaceg vjetra ali kasnije ne trebalo da pravi problem,bar za sad...

Dado

Da, u ponedeljak bi vjetar imao tendeciju slabljenja sto bi nam islo na ruku ali i dalje mi to izgleda nepovoljno. Veceras ili eventualno ujutro cemo otkriti misteriju  :03:

Stefan600

Nista se ne zna do sjutra vece, eventualno prekosjutra ujutro.. Moje misljenje je da je ovo jaako jako povoljna situacija za vangradske malo vise djelove Podgorice da zabijele dobro, jer se ni to odavno nije desilo. A za sam grad i dalje mislim da je pretoplo, ali evo, moze da iznenadi, ja bih volio :))
Februar 2012. :)

cetinje1

Ima li ova situacija od nedjelje neke slicnosti sa 2012. godinom?