News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2018.

Started by sanjin, January 27, 2018, 12:11:28

Previous topic - Next topic

Mađo

Ide glavninom sa carske Rusije na Evropu.Naravno, kačilo bi i nas.

Ali to je toliko daleko da stoji u naznakama.

cetinje1

Madjo, moze li biti snijega u ct?

Miloš BP

Quote from: Mađo on February 18, 2018, 13:19:09
Ide glavninom sa carske Rusije na Evropu.Naravno, kačilo bi i nas.

Ali to je toliko daleko da stoji u naznakama.
Hvala. Nada umire poslednja. :62:
Only black and white

Niksic 3

Rusija salje samo hladnocu,snijeg mozemo u takvim slucajevima gledat samo u slikama.
------
Kakva je sledeca nedelja za Hrvatsku,Sloveniju i zapadnu Bosnu.Po meni Ogulin,Bihac,Kocevje,Cerkenica,Gospic...imaju sanse da prebace 100cm :58:

St.

Pozdrav drustvo. Upravo se apdejtuje novi EC12z. Mnogo mi se dopada do sada, siguran sam da ce biti sve vise komentara. :67:

Fraka

Da, skoro izvjestan snijeg i niske temperature za cijelu CG po njemu.. e sad... malo smo puta izvisili na +144  :120:
Definitivno se spusta hladnoca.. e sad dje ce zavrsit i koliko ce imat uticaja na nas, pitanje je.

Dzoni

Quote from: Niksic 3 on February 18, 2018, 17:30:35
Rusija salje samo hladnocu,snijeg mozemo u takvim slucajevima gledat samo u slikama.
Bez Ruske i katkad Skandinavske hladnoce, kao potrebnog uslova, nema snijega u nizijama kod nas !
Kada one vladaju i imamo srece da se desi ciklogeneza, nasoj sreci nema kraja  :79:

vanja

ec predhodni je putanju drzao iznad dok ga je sad spustio i rus gazi preko citave drzave.koju hladnocu pokazuje ec nakon 144+ ,gfs pokazuje zestoke padavinske termine na jugu nakon 150+ sto bi bio cisti snijeg tj nekih 60cm garant u pg al ce ga kolko sjutra ublazit...ne nadam se nicemu nakon svega no svaka pahulja je dobrodosla  :75: :79: dzoni jel ovo moguce  :10: :05:

Nikola

Po GFS 00Z subota popodne/veče,nedelja veče i ponedeljak ujutro snijeg ili susnježica u ZB ravnici.

prenka

EC i jutros nastavlja u svom trendu  :109:  Kakav bi ovo bio preokret zime u sportskom zargonu rečeno " U  poslednjim sekundama" :111: :111: :111:

St.

Novi GFS crta da imamo ciklon od nedelje sa lijepom putanjom i dosta padavina a nadamo se i sa dovoljno hladnoce za neki moguci snijeg u veci dio zemlje. :109:

Niksic 3

Ima u Pg da ga ukrka ka 2012. :114: :122:
Zaista jako zanimljiv oeriod pred nama.

Dzoni

Quote from: vanja on February 19, 2018, 00:19:29
ec predhodni je putanju drzao iznad dok ga je sad spustio i rus gazi preko citave drzave.koju hladnocu pokazuje ec nakon 144+ ,gfs pokazuje zestoke padavinske termine na jugu nakon 150+ sto bi bio cisti snijeg tj nekih 60cm garant u pg al ce ga kolko sjutra ublazit...ne nadam se nicemu nakon svega no svaka pahulja je dobrodosla  :75: :79: dzoni jel ovo moguce  :10: :05:

Meni se cini da je ipak EC losiji nego sinoc, nesto topliji, sa vise padavina. No, pratimo, mijenjace se to, samo da ne ispari, ko svaki put ove zime !  :33:
Eto, ako Bog da, da se nesto desi nakon ovoliko godina bez snijega...

sanjin

Losiji je za PG a za sjever, CT i NK je idealan.

staracfoco

Pošto ja ne stojim baš najbolje sa tumačenjem izlaza,zamolio bih ove iskusnije da mi pomognu.Naime,meni izgleda da se i EC i GFS u najvažnijem slažu za period koji nam je sad interesantan.Ako sam lupio,neće mi biti ni prvi a,nadam se ni posljednji put.I ja sam uočio da, iz izlaza u izlaz,temperature rastu ali se povećava količina padavina,ali se i termini ne pomjeraju.Samo neka ostane tako jer smo zaslužili da,bar jednom,ne budemo ispaljeni.

sanjin

U pravu si. Ne znaci nam nista minus 20 po visini ako nema padavina.

Mađo

Mene je, za sada, najinteresantniji detalj ciklončina sa centrom kod Sicilije.  :01: :81:

Ukoliko on bude ovoliko dubok, ne gine nam priliv studenog zraka sa Rusije.

Dzoni

Quote from: sanjin on February 19, 2018, 12:50:10
Losiji je za PG a za sjever, CT i NK je idealan.
Za nas u niziji sam i mislio. Laaakooo mi je posebno za sjever, takodje i za Ct, vidjeli su nekoliko puta finog snijega ove zime, pa i Nk, ne treba neka Bog zna velika situacija da se ceka, 1 x u godini, da bi oni vidjeli snijega.
Ali mi, mi mora "mecku da rodimo" kao sto vidis evo 5-6 godina, s toga ovakvu situaciju gledam i s nestrpljenjem ocekujem u prvom redu - ima li sto za nas  :29:
Quote from: sanjin on February 19, 2018, 13:49:35
U pravu si. Ne znaci nam nista minus 20 po visini ako nema padavina.

Zalud i sve padavine ovoga svijeta ako nema bar -3/-4 po visini.  :02:

Mislim da ce nam sa vecerasnjim i sutrasnjim izlazima dosta toga biti jasno.

Skijaš

Prati li neko ICON EU-6km i koliko se pokazao tačan sto se tiče količine padavina?

cetinje1

U ct i dalje slab do umjeren snijeg. Moze li i sjutra padati?

Dzoni

michael

ove sedmice, zatrpavanje u planinama

vidim sad upravo susjedna Jahorina prognoza 1m novog snijega do subote...

Dzoni

Ma za planine, predivna meka zima, sa izobiljem snijega.

EagleS

Kakva ciklončina za 1 mart, pomjeri ga 12z i prevuče toplotu preko nas  :20:
Nedelja, ponedeljak su nam šanse   :78:
The absence of evidence is not the evidence of absence

sanjin

Cini mi se da su padavine za sljedeci ponedjeljak znatno smanjene. Uz jaku sjeverinu tu PG nema sta da trazi. Nakon toga hladna masa bjezi na zapad i donosi zatrpavanje Spaniji i Francuskoj. No to je vec  predaleko.