News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2018.

Started by Nikola, December 30, 2017, 10:53:34

Previous topic - Next topic

Miloš BP

Quote from: Skijaš on January 19, 2018, 22:43:26
Je li ovo doslo do neke promjene, modeli nocas daju vise kiše nego snijega  :31:
Zavisi za gdje te interesuje... Za planine nema bojazni..
Only black and white

Skijaš

Quote from: Milossss on January 19, 2018, 22:49:24
Quote from: Skijaš on January 19, 2018, 22:43:26
Je li ovo doslo do neke promjene, modeli nocas daju vise kiše nego snijega  :31:
Zavisi za gdje te interesuje... Za planine nema bojazni..

Pa vidim za Kolašin a i za ski centar nocas u toku cijele noci kiša. Baš cudno..

mecava

Nece biti problema u gornjim djelovima i da pada kisa cijeli dan, snijega ima mnogo iznad 1650 metara. Licno sam se uvjerio. A donji dio ce poslije kise/sisnjezice trenutno, imati snijega za lijepo skijanje na kraju. Ne brini za  :79:  gore.

Skijaš

Quote from: mecava on January 19, 2018, 23:54:59
Nece biti problema u gornjim djelovima i da pada kisa cijeli dan, snijega ima mnogo iznad 1650 metara. Licno sam se uvjerio. A donji dio ce poslije kise/sisnjezice trenutno, imati snijega za lijepo skijanje na kraju. Ne brini za  :79:  gore.

Pa na donji dio sam i misio, on je malo problematičan al nadamo se da ce biti dovoljno snijega :-) ma jebes zimu kad nema snijega bar u Kolasin i ove ostale sjeverne gradove.

mecava

Vec se blizimo kraju januara, zima je za najvise zone (1700m+) sigurno iznadprosjecna sa snijegom. Nazalost za nize gradove na sjeveru mrka kapa. Snijega ce u donjem dijelu siguruno biti za lijepo skijanje. Ja necu moci prije 1 februara a ti javi stanje. Posljednji put sam bio 2 dana prije Nove godine. Ocekujem konacno da nesto padne i u BP, a potajno se nadam i u BG dok sam ovdje.

Cuca

Ja sam bio juče na skijalištu, stanje je više dobro i u donjim djelovima, cijelu noć da pada kiša ne može mu ništa tako da samo uživaj. A stigao sam da "obidjem" i staze budućeg novog skijališta..kakvih će problema tamo da bude u gornjim zonama otvorenih padina Troglave sa vjetrom koji samo premješta snijeg u dolove i uvale. Iako se to na kamerama sa Vilinih voda, naravno, ne vidi bilo je i ponedje da viri trava. Snijezni topovi, čini mi se tamo neće biti od neke koristi. Taj vještak će da leti do Jelovice i Biogradske rijeke. Nego to je neka druga tema.Izvinite za off.

Skijaš

Ja isto cisto sumnjam da cu moci prije 26-27 da idem na stazu ali svakako javljam stanje. Nadamo se da mu nece moci kisa nista  :03:

mecava

Hvala na izvjestaju. Primijetio sam slican problem sto se tice Troglave. Izvinjavam se i ja za off.

Nikola

Da su uslovi za snijeg davno bi se naoblačilo ovako će sjutra opet biti kiša na 5-6c,a teško da će biti snijega u Nikšić i Cetinje.
Sledeće sedmice uglavnom suvo.

Poledica

Znaci mislis da nece biti snijega kod nas?

Tihi

Quote from: Poledica on January 20, 2018, 20:22:16
Znaci mislis da nece biti snijega kod nas?

Nista od snijega sjutra

Niksic 3

Ja ipak mislim da mozemo imati snijeg,pogotovo u jutarnjim casovima!

Mađo

Quote from: Niksic 3 on January 20, 2018, 21:24:52

Tako je, i u popodnevnim malo!

Tihi

Quote from: Niksic 3 on January 20, 2018, 21:24:52

Kako ce samo da nas zatrpa, to cudo  od snijega.

Mladen

Mađo, što misliš što će padati śutra u Cetinje? Ima li šansi za snijeg, ne znam da li da vodim klince gore?

Dzoni

Prema finorezolucijskom wrf-nmm, ne bi bilo dovoljno hladno po visini za Nk i Ct. Oko 0c je na 850hPa a to nije dovoljno uz pozitivnu T u prizemlju. Rano izjutra ne iskljucujem mogucnost mixa snijega i kise, preko dana kisa, a kada po visini dodje minus nad ovim podrucjem CG padavine ce vec biti na izdisaju.
Sve u svemu ne ocekujem neku previse zanimljivu situaciju sutra za Nk i Ct.

Niksic 3

Pričaj ti Džoni što god oćeš,ali meni zebu noge :11:

Dzoni

Dabogda tvoje noge bolji predznak dale od modela pa da snijezi  :114:

Niksic 3

Quote from: Dzoni on January 20, 2018, 23:42:28
Dabogda tvoje noge bolji predznak dale od modela pa da snijezi  :114:
AMIN  :11: