News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2017.

Started by Niksic 3, November 30, 2017, 22:23:57

Previous topic - Next topic

Dzoni

Na momente naleti grada, temp u padu, 8c.

tihomirk

Stari aerodrom pokriven gradom

Miloš BP

Ne radi BP AMS. Ovo je vjerovatno radi uroka. :33: Evo vec 4 put ove zime pred najavljeni snijeg kako ne radi. 3 puta je pao lijep snijeg. Neka bude i ovaj put  :101:
Only black and white

Niksic 3

Pada kisa i grmi,opala je temp naglo,vjerovatno je presnjezilo preko 1000 m.n.v.

Dado

Susnjezica, sve vise rastopljenih pahulja.

Miloš BP

Da sam moderator,izbrisao bih svoj prethodni post. Proradi AMS. Kisa,3°C.
Only black and white

mecava

Proradi AMS, temperatura pada, presnijezilo bi ako nastavi jači intenzitet.

Niksic 3

Jos treba dosta temparatura da se spusti da bi pada u Nk snijeg.Sad sam se cuo s mojima na Jasenovo Polje,gore kazu prava mecava,snijeg uz vrlo jak jugo.

markonato

Na Žabljaku se mijenja čas jak/gust snijeg čas onako koliko da pada sitno ali uz vjetar na momente baš jak.

Miloš BP

Vjerovali ili ne,u BP skoro totalno vedro. Nadam se da je ovo samo prolazno.
Only black and white

Niksic 3

Snijeg se spustio do  Vidrovana.

Bura

Kako ledno jugo i oštro u Baru, ledi kosti. Da ne znam da je vjetar iz južnog kvadranta rekao bih da je bura koliko je ledan.

Tokom dana je bilo par jačih pljuskova, bilo je i sitnog gráda i sugradice, grmljavine ne.

Na sjeveru je ili presniježilo ili pred presniježivanje. Razvoja trenutno ima samo na krajnjem jugozapadu države.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Niksic 3

Mislim da sad snijeg ne pada ni na 1000m.n.v,nema onog klasicnog crvenila kad se vidi da okolo pada snijeg.

staracfoco

Kiša je prestala i vedro je čitava dva sata.Nema vjetra a ni mraza.

vanja

nalet grada velicine klikera. pobjeljese ulice na trenutak
9 stepeni trenutno

Admin

Juče u 06 UTC visina snijega na Žabljaku je iznosila 27 cm, večeras u 18 UTC preko pola metra, preciznije 51 cm.

mecava

Predjw u snijeg u BP konacno.  :79: Zahladilo je osjetno, nadam se simbolicnom pokricacu.

Dzoni

Bio sam do Starog, pored balona za fudbal naslagalo se 5-6cm grada, da covjek ne zna sto se desilo, mislio bi da je snijeg.  :59:
Trenutno je umjereno do potpuno oblacno, bez padavina uz slab s.i. vjetar. Takt 8c.

SnowHunter

Za visoke planine ovo je super sniježan decembar, da imamo neku stanicu u zoni 2000 mnm vjerujem da bi bili iznenađeni sniježnim brojkama. U ova dva dana u najvišoj planinskoj zoni trenutne količine padavina iznose: Žabljak 75 mm, Dragovića Polje 100 mm, Kolašin 120 mm, Studeno 125 mm. Bjelasičke stanice su zabilježile po 60 mm, ali vjerujem da su realne brojke više, jer u uslovima vjetrovitog vremena, sa čestim olujnim udarima teško da sve padavine završe u kišomjeru. Jeste sniježna granica bila visoko, ali su Viline vode tokom cijele akcije u konstantnom minusu - sniježna akumulacija u najvišim zonama je bila skoro pa brutalna... :79: :79: :109:

Trenutno na Jezerinama:

Admin

Nije loše, s vremena na vrijeme, "sukobiti" utiske sa stvarnošću, statistikom, izmjerenim... nazovite kako hoćete
Evo podataka za Žabljak za ovaj decembar (nekompletan) i prethodnih pet godina

Decembar   Sn-max (cm)   Sn-total (cm)
2012               103                  1655
2013                 21                    388
2014                 36                    143
2015                 19                    127
2016                 13                      81
2017                 75                   1137  (sabrana visina u 06 UTC od 1. do 28.decembra)

Dakle, velika je vjerovatnoća da će ukupna visina u decembru biti preko 1300 cm, što znači prosječno preko 43 cm !

SnowHunter

Quote from: Admin on December 28, 2017, 23:50:08 Nije loše, s vremena na vrijeme, "sukobiti" utiske sa stvarnošću, statistikom, izmjerenim...

Upravo to, zaključno sa 19h večeras Žabljak bilježi 175 cm novog snijega u ovom decembru što je metar iznad prosjeka u zadnjih 10 godina i čak duplo više nego što je zbirno palo u prethodnih 4 decembra!!! Novog snijega je bilo više i od decembra 2012 (151 cm), ali je decembar 2012. bio dosta hladniji i bez izraženijih južina koje su ove godine značajnije topile snijeg, pa je generalni utisak da je bio snježniji i zimskiji.

Nikola

Juče više nego zanimljiv dan,povremeni naleti grada,vraćao sam se iz DG-a,kod Lužnice usuo je grad u početu sam mislio snijeg jer su bile krupne rastopljene a onda grad,sve je obijeljelo.
Čudno da Cetinje i Nikšić nisu presniježili,pogotovo Cetinje koje je na 5c trenutno.Sjutra će biti bijelo sve iznad 800mnv a mogu samo da zamislim Orijen,Lovćen,Prekornicu i Žijovo iznad 1600/700mnv.

Trenutno umjereno oblačno uz 6.8c

Niksic 3

Daleko je bilo sinoc.Na Javorak palo 7-8cm Jasenovo Polje 1-2cm.

markonato

Na Žabljaku snijeg pada ne prekida skoro sat vremena.
Pada mirno i tiho bez vjetra.

U kolima mjerim -2°C

Dzoni

Quote from: SnowHunter on December 29, 2017, 00:01:41
Quote from: Admin on December 28, 2017, 23:50:08 Nije loše, s vremena na vrijeme, "sukobiti" utiske sa stvarnošću, statistikom, izmjerenim...

Upravo to, zaključno sa 19h večeras Žabljak bilježi 175 cm novog snijega u ovom decembru što je metar iznad prosjeka u zadnjih 10 godina i čak duplo više nego što je zbirno palo u prethodnih 4 decembra!!! Novog snijega je bilo više i od decembra 2012 (151 cm), ali je decembar 2012. bio dosta hladniji i bez izraženijih južina koje su ove godine značajnije topile snijeg, pa je generalni utisak da je bio snježniji i zimskiji.
Odlican primjer kako statistika "vara".  :59:
Na ovako nesto sam i aludirao.