News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2017.

Started by Niksic 3, November 30, 2017, 22:23:57

Previous topic - Next topic

Krivi

Već sad se može reći slaba do umjerena kiša, ajmo!  :121:
GGMU!

Fraka

U Kotor se smirilo,  slaba kisa prokapava..  dosta je i ovo :61:

Krivi

Koliko vidim, uz pomoć lampice, već pomalo miješa. Većinom je to kiša, ali ima rastoplljene. T samo 4,4, za sad Bar i Ulcinj identični. Još uru ovako, i eto makar koje pahulje. Samo da pada, ja prezadovoljan.
GGMU!

markonato

Krivi, ostavi me da ne spavam večeras   :03:
Čekam makar te pahulje da vidim  :27:

Krivi

Quote from: markonato on December 18, 2017, 02:50:35
Krivi, ostavi me da ne spavam večeras   :03:
Čekam makar te pahulje da vidim  :27:

Haha, nadam se da neće kakve ispale biti, da ne budem odgovoran za loš ponedjeljak.  :07: :60:
Šalu na stranu, za sada sve ide kako treba. Imamo padavine, vjetar sabija, a T polako pada. Samo da ne presuši prijevremeno. Ako ništa, biće ljepota ujutru pogledati ušlagirane planine i brda.  :79:
GGMU!

Aquaria

Evo da prijavim i ja slabo provijavanje ovamo kod mene :48: Dva puta (pardon - evo i treći put) u 5 min sam izlazila da se uvjerim, mislila sam da mi se priviđa :101: Vjetar je gotovo stao

Nikola

Iznad grada od 22h oblaci poprimili crvenu boju,u par navrata je bilo prokapi,do slabe kiše.Svijetla put Fundine su se vidjela tako da nisam očekivao značajne padavine.

Ulcinj trenutno ima solidne padavine 0.6RR uz 4.2c,Cetinje takođe pri minusu.

Podgorica standardno najtoplija iako je po visini duboko zašla izoterma od -5c.

Fraka

Jak intenzitet padavina u Ulcinju.. vrlo vjerovatno mijesa, ali sumnjam u pokrivac, mada nije nemoguce.

EagleS

Nanosi vjetar slabu kišu ovamo, kazan održava temperaturu, 6.47°C

Ulcinj pao na 3.7°C RR 1,
sad na 3.4°C uz RR 1.4
The absence of evidence is not the evidence of absence

EagleS

Jeste da je 6.3°C ali se meni priviđa susnježica na uličnu rasvjetu  :120:
Vjetar pojačao u zadnjih par minuta, neka slaba nepostojana kiša i minijaturne pahulje lelujaju pred svjetlošću sa bandere

Fraka

Bas silno pada u Ulcinju.. ono brdo iznad ce bit uslagirano do jutra. Trenutno 3.2 uz 1 rr

Aquaria

Quote from: EagleS on December 18, 2017, 04:04:42
Vjetar pojačao u zadnjih par minuta, neka slaba nepostojana kiša i minijaturne pahulje lelujaju pred svjetlošću sa bandere
Tako sam i ja blenula, prvo sam mislila da su mušice  :05:

Sad već kiša/susnježica, polako pojačava, ni daška vjetra. Vidim da je Golubovcima 4'C, ovamo je možda bar za pola stepena niže.

EagleS

Quote from: Aquaria on December 18, 2017, 04:32:16
Quote from: EagleS on December 18, 2017, 04:04:42
Tako sam i ja blenula, prvo sam mislila da su mušice  :05:

Sad već kiša/susnježica, polako pojačava, ni daška vjetra. Vidim da je Golubovcima 4'C, ovamo je možda bar za pola stepena niže.
Ja sam staru tehniku sa dvogledom primijenio  :11: i uvjerio se u pahulje, ovamo ih vjetar nanosi, a južnije od pg se daju postojanije padavine tako da ste u boljoj poziciji tamo 

Ulcinj sa 2.9°C na 3.0°C RR 0.1, sad se digao još na 3.4°C
Podgorica pala na 5.6°C (sad na 5.2°C)
Žabljak i Kolašin bilježe slabe padavine 0.1RR, Cetinje međutim neko vrijeme ništa

boka

Pg za 20 min skoro pa cio stepen pade
Rominja sitna kisa
T 5.2

Aquaria

Quote from: EagleS on December 18, 2017, 04:40:55

Ja sam staru tehniku sa dvogledom primijenio  :11:
Đe su Nikšićani da vide što su muke?  :102: :102: :102:

Ovamo sve stalo, poneka "mušica" proleti reda radi.

Južina

Sitan snijeg, šteta što temperatura nije -5 :11:

staracfoco

Odavno nijesam vidio takvo šarenilo,ali bukvalno.Snujega neđe ima,neđe nema.Uglavnom na travi snijeg,po zemlji,betonu i asfaltu ništa.Trenutno je počeo slab, sitan i suv snijeg koji,izgleda,namjerava da pokrpi te rupe,jer i T pala pa se hvata svuda,mada je sve to zajedno,prilično jadno.

Mađo

Malo snijega je palo.  :81:

Tihi

Jutros se snijeg oko Podgorice spustio prilicno nisko.Na Fundinu i Suku 1-2 cm.Takodje,malo je poprasilo na Decic(650 m) pri samom vrhu ali se kasnije do 10-11 h snijeg istopio.Trenutno snijeznih padavina i mecave ima na Prekornicu i Kamenik.

Miloš BP

Povremeni pljuskovi snijega,malo sitnih,malo krupnih pahulja...
Only black and white

SnowHunter

Iza nas je vrlo dinamičan period, nekoliko zanimljivih grafika...

Cetinje je za samo 20 dana pokupilo 1115 mm padavina što je 20-dnevni rekord od 2009. Ovo su najkišniji 20-dnevni periodi na Cetinju od 2009. do danas:

Da napomenem da su u obzir uzimani samo nepreklapajući periodi, kao i da su gornje brojke pokupljene iz klimatoloških i synop izvještaja pa se mogu razlikovati od zvaničnih. Takođe, Cetinje je danas prekinulo niz od devet uzastopnih dana sa dvocifrenom količinom padavina čime je izjednačen rekord od 2009. do danas.

Kada je u pitanju novi snijeg, Žabljak ima najsnježniji prvi dio sezone od 2009:

Ovaj decembar sa već 138 cm novog snijega je peti najsnježniji mjesec od 2009. i drugi najsnježniji decembar. Mislim da kod nikog nije bilo dileme oko najsnježnijeg mjeseca uopšte - februar 2012. je neprikosnoven!!!  :105:

Zbog topljenja visina snijega na tlu, nažalost, nije ništa posebno - ali je i dalje iznad prosjeka koji je, uzgred rečeno, prilično jadan za tu visinu. Šteta je što nemam starije dnevne podatke za poređenje:

Za kraj jedan ne sasvim uspješan grafik (prije svega zbog kratkoće osmatranog perioda), a koji govori o vjerovatnoći mjerljivog novog snijega po danima od 2009:

Zanimljiv je period uoči katoličkog Božića kad je snijeg misaona imenica  :120:, prema grafiku najsnježniji žabljački period je od kraja januara do početka marta.

Bura

Na Sutormanu je dobar snijeg pao: http://barinfo.me/text.php?kategorija=19&id=11504

Nije se snijeg mnogo spuštio iznad Bara jutros. Po slikama od jutros primijetio sam da čak ni na Derincu, 761 mnv, nije bilo snijega.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Niksic 3

Zupa snijega nema,nema ni Sipacno,Granice i Lukovo su pod snijegom,naravno Sjenokosi i Jasenovo Polje su pod snijegom.Tovic s ove strane Nk gotovo i nema snijega,al zato je prica druga s istocne strane.Brocanac nema snijega.Golijska sela su pod snijegom.

Miloš BP

Slab snijeg-krupnih pahulja.
Only black and white

Niksic 3

U ovakvim situacijama kad je minus a piči śever u Nikšić je subjektivno baš ledno.Jutros se pometoh ka nikad.