News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2017.

Started by Niksic 3, November 30, 2017, 22:23:57

Previous topic - Next topic

Miloš BP

Код нас киша поче тек од скоро... Око 7С.
Only black and white

skener

Quote from: sanjin on December 09, 2017, 11:06:34
Kako sipa snijeg na Zabljaku. Mada sumnjam da ce visina pokrivaca znacajnije rasti s obzirom na T u plusu.

Znacajnije ce porasti popodne kad T ode u minus, racunam da ce Zabljak ici do jutra na 80+

mecava

Umjeren snijeg na Banjici, Košutnjak vec u minusu  :79:

staracfoco

U Beranama se sastavili nebo i zemlja.Smračilo se i pada jaka kiša.T oko 5-6 stepeni.

sanjin

SnowHunter

Najviše ukupnih padavina do 13h bilježe:

Cetinje  142 mm
Šavnik  95 mm
Njeguši  85 mm
Nikšić  80 mm
Virpazar  60 mm
Kolašin  55 mm

Visoke centralne planine će biti zatrpane, nadam se, dovoljnim količinama snijega da odole predstojećoj jakoj jugovini. Trenutno na Vilinim Vodama:

Niksic 3

Grmi i pada kisa.Pada po Vojniku odlicno snijeg.

Yeti

Intenzivna grmljavina u zadnjih deset minuta, dako više počne pad temperature
Listen to me carefully,I shall say this only once

niksicki

u Foci je pala temp na 0,7 tako da je zahladjene blizu granice. Koliko ce brzo stici do nas ostaje da vidimo.

Tihi

Trenutno bez padavina,vidim da su i gore padavine oslabile.Najvise snijega su pokupile planine u centralnom dijelu(Maganik,Prekornica i Zijovo).Velike su sanse da najvise zone ovih planina pokupe 100 cm snijega do prestanka padavina,u Niksic je palo 80 mm,gore je to sve bio cisti snijeg.

Quote from: niksicki on December 09, 2017, 14:16:18
Izgleda da je snijeg oko tunela na Vojniku.
http://www.mladiniksica.me/gradani-se-zale-na-odrzavanje-puta-niksic-savnik/

Put se obicno odrzava,sjetimo se januara 2017 ,i pored orkanskog sjevernog vjetra  i jakih snijeznih padavina,ledenih temperatura,put je bio prohodan.Nekad su uslovi takvi da nema sanse odrzati put prohodnim.Na primjer od 5 do 7 marta 2015 godine 6 masina je cistilo put od Niksica do Savnika i to bez ikakvih rezultata.Tek kada se vjetar smirio(8 mart) saobracaj se uspostavio.Dionica od J.Polja do Savnika duga je 32 km a samo 8 km ulazi u zonu iznad 1300m i moguce da je snijeg zatrpao tih  8 km i eto problema .
Lijepo sto je snijezna granica visoko inace bi  citav sjever bio u blokadi.Ovako snijeg kaci planinske prevoje iznad 1300 m.

Krivi

U Baru je do prije pola sata bilo slabe do umjerene kiše, uz konstantno umjeren do pojačan vjetar pretežno južnih smjerova. Na momente bude i veoma jak, nadam se da neće biti štete od ovog ciklona.
GGMU!

Miloš BP

Јака киша,и магла. Надам се снијегу брзо. Ужас од времена ово. Управо и грмљавина се чула...
Only black and white

niksicki

Kod moje kuce u Goliju na 1200 mnv i dalje pada kisa. Budos isto kisa, mada se nije puno snijega otopilo koliko se meni cini.

Niksic 3

Ne pada nista,a i put juga se razbijaju oblaci. :110:

Poledica

U Pljevlja jak snijeg?Stize zahladjenje izgleda.

niksicki

Jeste, dobar pad temperature Pjevlja i Herceg Novi, a evo odje pocinje kisa koja je vec uhvatila Budos. Brzo ce gore presnijeziti.

sanjin

Pljevlja u minusu. Uskoro bi front trebalo da stigne do Zabljaka.

NK sve ce biti dobro

Uzjagunio se vjetar,, na momente zestoki udari, uz dosta dobru kisu.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

niksicki

Opet sve stade, cak ima i vedroga.

Miloš BP

Snijeg sa vjetrom..❄❄❄
Only black and white

Niksic 3

Niksic na 3,2C ne lici mi da ce nocas padat snijeg.

Mladen

Kakva mećava trenutno na Bjelasici  :52: :79: Brutalno izgleda:
http://kolasin1450.com/me/webkamere

staracfoco

Kiša prestala i počeo da duva sjever.Zahladnjelo je.Ovo je,vjerovatno,uvertira za prelazak kiše u snijeg.

Nikola

Nikšić bi već u narednom satu trebao da presniježi,jer će padavine trajati do 21/22h.Mislim da će teško presniježiti u nizijama noćas.