News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2017.

Started by Niksic 3, November 30, 2017, 22:23:57

Previous topic - Next topic

Miloš BP

Jak snijeg. 6-7cm palo do sada.Primilo se svudje.. A ljepota pogledat okicene grane...
Only black and white

Mađo

10 cenata.  :81:  Temperatura nula,pada jak snijeg.

Tihi

Prelijepe slike, Madjo!   :109:

Ovamo slabo provijavanje i umjeren do pojacan sjeverni vjetar.

Mladen

Prelijepo na Njegušima!  :79:

niksicki

Ne pada lose zadnjih 5 min, barem odje kod filozofskog.
Njegusi vrhunski   :79: :45:

Niksic 3

Ljepota u lijepe Njeguse.A ima li ga koliko na Cetinju?
Pada i ovamo uz sjeverni vjetar,nekih 2cm da nategnemo,sto je i rijetkost za sjeverni vjetar.

Miloš BP

10cm i kod mene. :79: Izmjerio u dvoriste.. Malo je smanjio intezitet,ali i dalje fino pada...
Only black and white

Mađo

Nema ga u Cetinje kapi.

Niksic 3

Madjo ti 15cm ko iz sale :04:
Cudno da ga na Cetinje nema,ipak se tamo temp nije spustala ispod 1c.

NK sve ce biti dobro

Slab snijeg..ufatismo i mi nekoliko cenata, tek da se kaze obijeljelo. Za mene je i ovo uspjeh s obzirom na vjetar, koji je na momente tako vrtio snijeg kao da smo ispred tunela na Vojniku.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Dzoni

U Glavnom gradu je oblacno sa slabom kisom, temperatura je pala na 4c, subjektivno je jako hladno napolju zbog efekta koji sjeverac pravi. Oblaci su jarko crvene boje, kao u stara vremena kad su imali da isporuce 10-20cm snijega nasem gradu  :101: Da je srece da ima i sad padavina spram tog subjektivnog parametra...dalje bi padao zasigurno snijeg.  Steta  :56:

milos555

Uživo izvještaj sa puta Podgorica-Kolašin:
Uglavnom je suvo, snijega nema do manastira Morača, a 10 km kasnije svega par cm. U nastavku puta na kolovozu ima snijega koji i pada kao i blage poledice, ali nema nikakvih problema u putu.

staracfoco

Još jedno kijepo zimsko jutro.Snijega napadalo 12 cm,t -3 stepene,vadro i bez vjetra.Inače,od juče od oko 10 sati i 30 min.,kad su padavine počele,do sinoć oko 01 sat kad su prestale,skupilo se oko 37 mm vodenog taloga.Sa ovim padavinama decembarski prosjek,kad je količina padavina u pitanju,je već premašen.

Mađo

Miloš BP

Ljepota od vremena,Madjo  :45: :45: Kod nas jutros slicno. -2°C. Vedro,i 10cm snijega. Al padavine 0mm. Ne znam samo sto smo kisobrane juce cio dan nosili :119:
Only black and white

staracfoco

Gledam ove Madđove, lijepe, fotografije i ne mogu da se otmem utisku da je Mađovih 10 cm viši od mojih 12 cm snijega.Inače,ovaj cuko ti je pravi gospodin.

niksicki

Zupsko selo Bjelosevina jutros.

Niksic 3

Jedna jutrosnja iz Niksica.

SnowHunter

Bilans dvodnevnih padavina (09-10.12), uz ogradu da su za pojedine stanice moguće greške:

Cetinje  173 mm
Šavnik  117 mm
Virpazar  108 mm
Njeguši  100 mm
Kolašin  89 mm
Nikšić  85 mm
Danilovgrad  75 mm
Jezerine  67 mm
Gornji Bandići  61 mm
Podgorica  58 mm
Rvaši  48 mm
Dragovića polje  46 mm
Studeno  43 mm
Žabljak  42 mm
Plužine  42 mm
Viline vode  40 mm
Berane  37 mm
Golubovci  35 mm
Kotor  32 mm
Andrijevica  32 mm
Bijelo Polje  29 mm
Plav  29 mm
Ulcinj  26 mm
Budva  21 mm
Rožaje  21 mm
Herceg Novi  19 mm
Tivat  17 mm
Bar   16 mm
Pljevlja  7 mm

Prostorni raspored:

Najviše planine su imale još jednu odličnu sniježnu epizodu, vjerujem da najviše zone mnogih već imaju metarski snijeg. Današnja sniježna idila na Bjelasici:

Niksic 3

Zestoko je ona juzina i kisa isprala snijeg iz Jasenovog Polja,bilo je ostalo svega cenat-dva,al ga je juce napadalo tako da je jutros visina oko 10cm,na nekim mjestima i vise.

Mađo

Kod mene u ove dva dana 107.7 mm padavina.
Malo oblačno, 1 °C.

staracfoco

Iako je bilo sunčano cijeli dan,mislim da Tmax nije išla iznad 2 stepena.Počeo je da duva južni vjetar ali je još uvijek freško.

Poledica

Sinoc je palo oko 2-3 cm.Danas suncano i prohladno a poceo je da duva jug.Polako se povecava oblacnost.

Niksic 3

Ovo su slike od jutros.Mojkovac lijepo izgleda.Dobro oni prolaze s snijegom,zna li se koliki je tamo rekord?

SnowHunter

Današnji satelit:

Nakon sušne godine zadnjih tridesetak dana protiče u intenzivnoj ciklonskoj aktivnosti - Cetinje od 07.novembra broji preko 1000 mm kiše:

Ovakav setup više odgovara i planinskim snjegovima - poređenje ukupnih količina novonapadalog snijega na Žabljaku u prethodne tri zime zaključno sa današnjim datumom o tome lijepo svjedoči:

Ovu jugovinu što dolazi ćemo već nekako istrpjeti...  :83: