News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2017.

Started by Nikola, November 29, 2017, 20:10:20

Previous topic - Next topic

Nikola

Prve tri-četiri dana decembra nas očekuje vlažno vrijeme,na sjeveru posebno u višim predjelima će padati snijeg,koji se očekuje u toku nedelje i u Nikšiću i Cetinju,dok će na jugu biti kiše i pljuskova.U subotu nešto više suvog vremena pa i sunčanih intervala.
Od utorka stabilno vrijeme.

Niksic 3

Mislim da ce ga dobro napadati u NK u subotu na nedelju :109: :43:

Dzoni

Da, cini se da bi Nk mogao dobiti prvi mjerljivi snijeg. Kod vas ce biti lijepo i zanimljivo za pratiti.

Podgorica moze da se slika kao i u 99% slucajeva. Mecku mi treba da rodimo da vidimo snijeg.  :106: :107:

Miloš BP

Zato po najavama na krajnjem sjeveru-sjeveroistoku u nedelju padavine izostaju... Nadam se da grijese,jer bi to vjerovatno snijeg bio.
Only black and white

Dzoni

Jedino ako modeli pogrijese...

sanjin

Od subote popodne do nedjelje veče trebalo bi biti sasvim solidnog snijega na sjeveru, s tim što će sjeveroistok dobiti znatno manje padavine od sjeverozapada.
Nikšić i Cetinje će biti na granici jer je zahladjenje ublaženo. Najvjerovatnije snijeg na blagom plusu. Ostalo kiša.
Od ponedjeljka suvi zalad 5-6 dana. Bilo bi mraza i u nizijama.

Poledica

Koliko bi mogli ocekivati pokrivaca ako ga bude po  modelima?

Niksic 3

Quote from: Poledica on November 30, 2017, 22:15:16
Koliko bi mogli ocekivati pokrivaca ako ga bude po  modelima?
Sve zavisi,niko ti nece moci rec precizno,situacija je granicna kao sto je i kolega rekao.Bice snijeg to je 95%,koliki ce pokrivac biti to je veliko pitanje.Po meni,neko okvirno misljenje,realno  je ocekivat snijeg visi od 10cm,al opet kazem sve zavisi i od temparature i od padavina...moze biti da pane i 2-3cm,a mozda bude i 20cm.Iskerno se nadam da ce biti prava trpacina,sto kasnije padavine krenu to bolje po nas,da se temparatura sto bolje pusti.

Nikola

Mislim da je ovo bag na yr.no sa prolaznim padavinama u četvrtak pri minusu kiša.

Od subote ujutro nulta izoterma se spušta do mora tako da će posebno NK imati šanse za snijeg.Najjače padavine očekuju se noć sub-ned do nedelje popodne.

Poledica

Koliko mozemo ocekivati cm Nikola?ako ga bude?

Nikola

Quote from: Poledica on November 30, 2017, 23:25:10
Koliko mozemo ocekivati cm Nikola?ako ga bude?
Padaće na pozitivnoj T tako da par cm do 10cm maksimum.Nije isključeno da se T dovoljno ne spusti pa da većina padavina ode u susnježicu i kišu.Isto važi i za Cetinje.

Poledica

Mozda nas iznenadi.Ko zna... :121:

EagleS

Rekao bih da ste bliži ovom maksimumu nego nekom mixu susnježice/snijega i na kraju par cm. Žabljak će da se napuni, ne gine mu pola metra preko vikenda  :79:
The absence of evidence is not the evidence of absence

Dzoni

Granicno ce biti za Nk i Ct.
Bolje sanse ima Nk. Uz malo srece i "par slozenih kockica" moglo bi se i do pokrivaca.   :79:

Poledica

Ako se sve poslozi kako treba mozda i do pokrivaca i do 10 cm.Da se nadamo  :59:

Niksic 3

Realno je ocekivat par cm,al neki visi djelovi oko Nk kao Jasenovo Polje,Praga i Golija ce dobro proci.Tamo je moguce i do 20cm napadat.

Nikola

Jutros opet malo povučena hladnoća,Cetinje teško da će imati snijeg u toku najjačih padavina,Nikšić graničan.Najbolje će proći centralni predjeli preko 800mnv.

Poledica

Znaci ako se sta ne promijeni nista od pokrivaca?

Nikola

Quote from: Poledica on December 02, 2017, 10:41:43
Znaci ako se sta ne promijeni nista od pokrivaca?
Teško da se može što bitnije mijenjati.

JovanK

Sjutra idem rano na Korita pa me zanima oce li bit snjegopada i u kojoj kolicini otprilike jer ne znam kako se vrati odozgo ako neko nevrijeme bude?

Nikola

Quote from: JovanK on December 02, 2017, 14:43:37
Sjutra idem rano na Korita pa me zanima oce li bit snjegopada i u kojoj kolicini otprilike jer ne znam kako se vrati odozgo ako neko nevrijeme bude?
Biće pokrivača,ali ne očekujem preko 20cm.

Stefan600

Ni toliko.. Sinoc je padala kisa na vrhu, kisa sa malo susnjezice, eto toliko..
Februar 2012. :)

Nikola

Padavine do 9UTC po GFS, EC nešto 'jači' sa padavinama i nakon tog termina.Do tada u Nikšiću može pasti još 15ak cm,tako da je realna cifra oko 20cm,ali pitanje je da li će Nikšić ostati u toj padavinskoj liniji sa mora.Kolašin i Žabljak prelazi 60cm ujutro,Kolašin blizu pola metra.

Ono što ide u prilog pokrivaču narednih dana je suvo vrijeme,minus po visini,a crtaju se i nove sniježne padavine za vikend u predjelima sa istim.

Poledica

Goran1984

Mene i ovo iznenadi jes da je Nk ok , vidjecemo oce li sjutra sta padati i jel ovo prekisi nocas ,al mislio sam da nece nista sta to crtaju naredne nedelje neka granicna situacija sem za visoke planine al padavina nece hvaliti?