News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Dejo, November 19, 2010, 14:12:07

Previous topic - Next topic

dikile

Najvece razlika u temperaturama za Pljevlja od 7C do 14C, a i sneg je tu negde..
Poslednje kolo bice po svemu sudeci najinteresantnije u celom takmicenju.

Gabesz20

Quote from: Transmat on December 22, 2010, 00:27:45
Kako sarene prognoze prvih 5 u generalnom...

Sta ce biti sa snijegom...  zar mislite da ce istopiti 14 cm snijega... sad se teže topi što ga manje ima... i jos padavina ce manje biti...  Jedito eto pojacan jugo ide u prilog da ce se vise topiti.
Ne znam, vidjecemo.
Bogame sareno... ako se ne otopi idem na Zabljak :107: :67: :67: Znas mene opusteno pa bice kako bude!

Transmat

Biće interensantno..
Šteta što ne traje 4 ciklusa..  tek se sad zahuktalo, i tek sad je zanimljiva klima..  Surove planinčine na sjeveru Crne gore..

Fraka

Moram priznat da sam bio u jedan kafic u kotor i na 2 minuta uso na net da posaljem prognozu  :05:
Pogledao sam na brzinu modele i orijentacono lupio i nastavio s pivom  :116:

Transmat

Quote from: Fraka on December 22, 2010, 01:48:04
Moram priznat da sam bio u jedan kafic u kotor i na 2 minuta uso na net da posaljem prognozu  :05:
Pogledao sam na brzinu modele i orijentacono lupio i nastavio s pivom  :116:

Tako sam ja slao prognoze 2006 godine...   a poneku i 2007 godine..    Iz raznih internet caffea u zavisnosti u kom gradu zanoćim... i onda back to life..

goga

bome šareno  :120:

mislim sam 1 cm se otopilo preko noći a temperatura debelo u plusu i još južina :77:

Dejo

To osmatrač nije dobro izmerio visinu snega, videćete u 13h, biće 5cm  :79:

goga

primjetila sam da ujutro kao da iz kreveta mjeri :78: ...znači ako se otopi do večeras onda je to ok (za mene :05:) ali ak ostane i jedan cm toliko bu ga i ujutro :02:

ptprince

Auh, kakva kocka! Ispade da sam se jedino ja kockao sa inverzijom.
Juče je bilo inverzije, a danas je nigde nema. Što, naravno, ništa ne mora da znači.
Što se tiče Pljevalja, dođe mi kao 'pukovnik ili pokojnik'.

Slično mi dođe za Tmin. Ostavio sam je sasvim nisko, računajući na ravzedravanje i formiranje inverzija. Obično mi to ide uz jugovinu, naročito sada, kada je obdanica najkraća, a sunce najniže nad horizontom. Ali, ponoviću, za mene je ovo čisto kockanje. Lupio sam, jer nemam šta da izgubim, i nemam šta da dobijem, pobedim ili zaradim. Dakle, orijentisao sam se na igranje.

Nigde koncenzusa za sneg na Žabljaku. Od jutrošnjih 14 cm sam sigurniji u svoju jučerašnju odluku da ostavim malo snega. Lično, mislim da će ga biti 2 cm, ali taktički dajem 5, zbog opsega za dobijanje boda.

Mislim da nema nikakve svrhe davati neki pregled današnjih podataka, osim u smislu kurioziteta tipa 'danas jedna, sutra sasvim druga priča'.
Vrlo je retko da neka planina promeni mesto. Vrlo je retko da neki okean presuši.

goga

nisi jedini :02:

i ja sam bila sklona još malo spustiti  ... e sad il smo pokojnici ili pukovnici znati će se sjutra :116:

Transmat

Ne preterujte za osmatrača na Žabljaku. Ja sam ga prvi kritikovao, ali ipak, nemoguće je da nije makar odokativno pogledao koliko ima snijega, ipak su to iskusni ljudi.. 1 cm manje više. On ne mora ni da mjeri, od oka zna da potrefi..

Pljevlja guraju odlično... 
Optimista sam jer sam od top 5 u generalnom dao najvišu temperaturu za Pljevlja, najvišu T-min, i jedini koji je rekao da ce ostati snijega.

Vidjećemo šta će biti..
Pljevlja već na 12,3 C

goga

Quote from: Transmat on December 22, 2010, 10:08:31
Ne preterujte za osmatrača na Žabljaku.

Ma moramo ga malo  :121:

Admine prenesi mu da ga puno volimo :43:

i da sam stavila nulu :05:

Gabesz20

Ne preterujte za osmatrača na Žabljaku. Ja sam ga prvi kritikovao, ali ipak, nemoguće je da nije makar odokativno pogledao koliko ima snijega, ipak su to iskusni ljudi.. 1 cm manje više. On ne mora ni da mjeri, od oka zna da potrefi..

Pljevlja guraju odlično... 
Optimista sam jer sam od top 5 u generalnom dao najvišu temperaturu za Pljevlja, najvišu T-min, i jedini koji je rekao da ce ostati snijega.

Vidjećemo šta će biti..
Pljevlja već na 12,3 C
Pljevlja ce me zakopati sutra...isto tako i sneg!

Transmat

Quote from: goga on December 22, 2010, 10:12:01
Ne preterujte za osmatrača na Žabljaku.

Ma moramo ga malo  :121:

Admine prenesi mu da ga puno volimo :43:

i da sam stavila nulu :05:

Sad mijenjaš priču jer se plašiš da slučajno nije čuo osmatrač za internet  :11:

goga

ha čuj žensko ... moram malo  :05:

CervantesRI

Biti će zanimljiva podatak visina snijega na Žabljaku.

Iskreno Inspiraciju da će sutra, ipak biti snijega na Žabljaku dala mi je Rijeka.

Tako je kod nas u nedjelju ujutro izmjereno 10 cm snijega. Unatoč tome što su maksimalne temeprature u nedjelju i ponedjeljak dostizale i do 7 C uz laganu južinu (slično kao i danas na Žabljaku), i utorak ujutro službena visina snijega iznosila je 6 cm (tek ga danas više nema). Naravno, da je Žabljak na planini, a Rijeka na moru, ali dobro... Znam da sam najvjerojatnije pogriješio (s obzirom da su najbolji natjecatelji dali prognozu da sutra neće biti snijega), ali nema veze.

Admin

Šteta što se sjutra neće bodovati vjetar! No, i bez toga će biti zabavno. Posebno meni. :11:

Fraka

Nadam se da ce ulcinj imat slicnu temp sjutra, a da ce podgorica skocit za 5 stepeni  :75: :75: :75: :54:

Admin

Nije isključeno da se sjutra i vjetar boduje. Naime, ukoliko sjuta u PG bude suvo, mogao bi biti zamijenjen dio koji je stradao prije par dana (grom udario u stub AMS).

goga

odlično ... vidim nitko nije stavio visinu za Žabljak u 13h .... dakle 9cm

a za koji trenutak je trenutak od posebne važnosti za visinu snijega sutra ujutro :62:

Transmat

U 19 h 7cm snijega na Žabljaku!

goga

pa svaka čast Žabljaku na dobrom držanju ... i svima koji su vjerovali da može izdržati :45:

Fraka

neka padne jos jedan cm i vatam bod, mada sam ispao previse glup sto sam stavio 1 cm, a ne 5 npr... no kao sto rekoh, 2 minuta sam max proveo na tome  :60:

dikile

Ako ujutru bude 6cm snega, svi koji su stavili (o) dobijaju -1 bod, da li sam u pravu? Tako da bi na vrhu bilo vrlo napeto.

Shody

Ne, svi koji su stavili visinu 0cm, dobijaju bod isključivo ako bude 0cm.
Na 1cm se dobiva 0 bodova jer se posebno tretira slučaj kad ima i kad nema snijega.