News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

April 2017.

Started by Niksic 3, March 31, 2017, 22:00:25

Previous topic - Next topic

Gaston

Zimska (proljećna) idila na Jezerine i Viline vode:

-7,2°C na Viline vode sa najvišom dnevnom od -7°C. :79:

budva lastva grbaljska

nema nigdje nikoga skijali ko gore kad je vec ovakvo vrijeme

Gaston

Ne na Jezerine. na Savin Kuk se neko pojavio:

vanja

kako veje dobro na jezerine  :109: na viline vode mecavi :)
http://kolasin1450.com/me/webkamere

EagleS

Sitno ali dinamitno na Bjelasicu, Viline Vode na -8.2°C

Da nam je znat kako je Maganik prošao ovih zadnjih par dana... :78: , on dođe nešto kao Orjen centralnih predjela  :67:
The absence of evidence is not the evidence of absence

prenka

Ladno kao u januaru mjesecu , temperatura oko 10 c . Kakve su sanse da ujutro  Glavni grad i prigradsko naselje Golubovci  izbjegnu mraz ??? Strah me za vinograd  :52:

SnowHunter

Prvi dio druge dekade aprila protekao je u vrlo toplom vremenu, prvih par dana je bilo u zoni ekstremno toplo, da bi u drugom dijelu ciklon ''Olivija'' donio dašak zime nakon dugog proljeća koje je krenulo još od februara. Na kraju, srednje temperature cijele dekade su na nivou prosjeka  :120: a u južnim krajevima i nešto iznad njega. Brojke sa glavnih stanica:

Podgorica je završila kao toplija u odnosu na all-time prosjek za 1.4°C:

Na grafu odstupanja srednje temperature se vidi da je ovo prvo ozbiljnije zahlađenje još od kraja januara:

Planine su pokupile i do pola metra pršića, evo nekoliko jučerašnjih fotografija s Bjelasice autora Aca Guberinića sa riders.me  :45::

U višim zonama na sjevernim padinama ima još dosta i starog snijega, ovaj zimsko-proljećnji prodor mu je produžio rok trajanja.  :109:

Inače danas će na Vilinim vodama biti najniža srednja dnevna temperatura još od 26.januara!

Sjutra bi jutarnje temperature mogle biti na nivou rekordno niskih za doba godine.

Niksic 3

Quote from: prenka on April 21, 2017, 19:20:58
Ladno kao u januaru mjesecu , temperatura oko 10 c . Kakve su sanse da ujutro  Glavni grad i prigradsko naselje Golubovci  izbjegnu mraz ??? Strah me za vinograd  :52:
85% nece bit mraza za Pg,dok Dg ima velike sanse za mraz.

pg

Tesko da ce odje bit mraza zbog vjetra,ali HN me iznenadjuje samo 4.5C tamo
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

SnowHunter

Jak mraz na Bjelasici:

SnowHunter

Trenutne temperature:

Jezerine  -12.2°C
Viline vode  -10.4°C
Žabljak  -10.3°C

Kolašin  -6.5°C
Pljevlja  -5.3°C
Studeno -3.8°C
Njeguši  -3.6°C
Cetinje  -3.3°C

Ne znam da li su ikada zvanično mjereni dvocifreni minusi u trećoj dekadi aprila u Crnoj Gori?  :78: Ovo bi mogli biti rekordi.

Najnižih aprilskih -14.6°C u Crnoj Gori je izmjereno na Žabljaku 09.04.2003. Istog dana all-time aprilske rekorde su zabilježili Pljevlja i Kolašin sa -10.1°C.

Al3k5aNd4R

Sto ne radi stranica za AMS? Poslednja mjerenja su od prije sat ipo. (07:00)
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Mađo

Quote from: SnowHunter on April 22, 2017, 03:35:40

Ne znam da li su ikada zvanično mjereni dvocifreni minusi u trećoj dekadi aprila u Crnoj Gori?  :78: Ovo bi mogli biti rekordi.

Najnižih aprilskih -14.6°C u Crnoj Gori je izmjereno na Žabljaku 09.04.2003. Istog dana all-time aprilske rekorde su zabilježili Pljevlja i Kolašin sa -10.1°C.

Jutros kod mene -4.3° najniža.Ako noćas stane vjetar, može do -10° sići.
Provjeri koje su temperature izmjerene 2.aprila 2012. godine ujutro, tada je na Njeguše izmjereno -8.1°.

Admin

Quote from: Al3k5aNd4R on April 22, 2017, 08:21:02
Sto ne radi stranica za AMS? Poslednja mjerenja su od prije sat ipo. (07:00)

Dodaj sat vremena za lokalno vrijeme!

EagleS

Tmin Jezerine -13.1°C
The absence of evidence is not the evidence of absence

SnowHunter

Nek ostanu zabilježeni jutrošnji minimalci i na grafu:

Ima tu brojnih datumskih rekorda, ali malo toga mogu da potvrdim zbog nedostatka istorijskih brojki. Vjerujem da je u nekim visokim mrazištima u planinama sjevera jutros išlo ispod -15°C. Od stanica na jugu za koje imam brojke, najimpresivniji je Herceg Novi. Jutrošnjih +1.6°C je treća najniža aprilska temperatura uopšte i daleko najniža u trećoj dekadi aprila (prethodni rekord je iznosio +3.0°C od 28.04.1982). Ulcinj takođe ima datumski rekord, dok je Podgorica ipak bila hladnija na današnji dan 1991. kada je mjereno 2.6°C.

Quote from: Mađo on April 22, 2017, 08:49:23 Provjeri koje su temperature izmjerene 2.aprila 2012. godine ujutro, tada je na Njeguše izmjereno -8.1°.

Tog dana je bilo hladno, ali je u pitanju daleko manji ekstrem - pogotovo što se desio 20 dana ranije. Evo i tih brojki:

Rožaje  -11.0°C
Žabljak  -10.2°C
Plav  -9.0°C
Kolašin  -8.6°C
Njeguši  -8.1°C
Šavnik  -8.0°C
Pljevlja  -6.4°C
Berane  -6.0°C
Cetinje  -4.1°C
Niksić  -2.0°C
Bijelo Polje  -2.0°C
Tivat  -0.7°C
Podgorica  1.2°C
Golubovci  1.5°C
Herceg Novi  3.8°C
Budva  4.0°C
Ulcinj  4.5°C
Bar  8.1°C

Edit.

Da dodam i jutrošnju sliku sa bjelasičke web kamere - lijepo dočarava kako je bilo ledeno:

Miloš BP

Only black and white

mecava

Dobro sipa na Viline Vode.

staracfoco

Tihi

Slaba kisa povremeno.U planinskom okruzenju pada umjeren do jak snijeg iznad 1400 mnv.

sanjin

Niksic 3

Zabljak je planina kad god se naoblaci nije svjedno pa i u sred ljeta.
Bilo nesto kise danas u Niksic.

Miloš BP

Овамо пало око 4mm кише,за 2-3 сата колико је падала. Ваљала би једна дужа стабилизација сада.
Only black and white

Niksic 3

Odje jedva merljive padavine.

Niksic 3

E ovo vec ne valja,pade dobra slana.