News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2017.

Started by Cirius, February 01, 2017, 02:10:15

Previous topic - Next topic

SnowHunter

Osim ekstremno hladnog januara, tekuću zimu će obilježiti značajan deficit padavina. Evo kako to izgleda na primjeru Podgorice - do sada je palo tek 32% prosječnih zimskih padavina:

I dok je izvjesno da u Podgorici neće biti nikakvog negativnog padavinskog rekorda, Beograd je i dalje u zoni rekorda za najmanju količinu zimskih padavina. Trenutno broji svega 33.3 mm (ovo je tek nekih 20-ak procenata u odnosu na prosjek), a rekord iz 1971/72 iznosi 45.9 mm.

Jučerašnji satelit:

Ozbiljnijeg snijega ima tek iznad 1400-1500 mnm, ali u zonama iznad 1800m snijeg je metarski. Par pozajmljenih fotografija iz prelijepih crnogorskih planina...  :43: :43: :43:

Sniježni raj na Bogićevici:

Čaroban pogled sa Durmitora ka Sinjajevini i Moračkim planinama preko maglovite Jezerske visoravni - autor Rade Koprivica:  :45:

Više fotografija u temi o snijegu...

niksicki

Jedan klip od juce sa vrha Golije. Bice sjutra nesto slika kad uhvatim vremena.

Bura

Zbog bure Bar i Kotor su jutros imali znatno više minimalce od ostatka primorja.

Pored ovog dijela Evrope, koji kuburi sa toplim i nezanimljivim februarom, takivh "problema" ima čak i Island.
Pojedina mjesta u ovoj državi juče su mjerila za februar nevjerovatnih 19°C. Tako je Eyjabakklar na zapadu Islanda izmjerio 19.1°C, a nijesu mnogo zaostajali ni drugi krajevi:

Za sve to vrijeme sjever Švedske, Norveške i Finske bore se s orkanom i udarima vjetra od 170km/h.
Tako to biva, dok nekome ne smrkne drugome ne svane. Po tome, nama je valjda svanulo.  :20:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Nikola

Samo 11.7c,rekao bih da ima mnogo više.

sanelkpg

Da, i ja sam primjetio

Niksic 3

I u Niksic je subjektivno dosta vise.

SnowHunter

Jutros je u planinama bilo jakih, dvocifrenih mrazeva - pa evo grafa s minimalnim temperaturama:

Prisustvujemo vrlo sušnoj zimi, već sam postavljao graf za Podgoricu, a evo kako to izgleda na primjeru Pljevalja:

Ko nije doživio ovakve dane u planinama ne zna šta je ljepota...  :121: :43: :43:

Web kamera s Vilinih voda:

Još jedna fotografija autora Rada Koprivice  :45: - pogled na Sinjajevinu s Durmitora:

Bura

:43: :43: Podržimo naš prvi Teleton večeras. PODRŽI, POBIJEDI.  :43: :43:

Bezvjetrica u cijeloj zemlji. Trenutno najtoplija Podgorica i Herceg Novi. Podgorica je jutros ušla u minus. Cetinje je imalo temperaturnu amplitudu od 19 stepeni. Budva je jutros u samo sat vremena imala porast temperature od 11 stepeni, sa 4°C na 15°C. U Baru trenutno T 7.5°C.

Jedna zanimljivost iz Bara... ovaj ljepotan je danas posjetio moj lijepi grad:

Izvor: mondo.me

Niksic 3

Super Bura,izgleda da su se delfini nastanili u nasoj najljepsoj drzavi :109:
Danas prolece,bolesno vrijeme u sred zime.

SnowHunter

Danas je najtoplije bilo u Danilovgradu gdje je izmjereno 18.6°C. Podgorica je ''dogurala'' do 17.2°C, ali šta je to prema prošlogodišnjih 22.4°C.

Današnji dan viđen iz satelita uz originalne boje - niđe oblačka:

A ovako je to izgledalo juče i danas na Sinjajevini i Bjelasici uživo...

Sinjajevina juče - ispod Babljeg zuba (2277m), snijega ne fali, autor Željko Pejović  :45::

Bjelasica juče i danas, slike su sa facebook stranice Bjelasica mountain  :45::

Planinarski dom u Krivom dolu:

pg

Pravi proljecni dan T 18.6C
Koliko god nam ova temperatura bila visoka prije tacno godinu dana je bila i 10-ak stepeni visa temperatura
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Miloš BP

Pretezno suncano,uz nesto visoke oblacnosti,I toplo. Vjetar slab,povremeno i
umjeren,juzni.
Only black and white

Mađo

Umjerena kiša uz -0.6° !!

Cirius

Quote from: Mađo on February 18, 2017, 00:44:57
Umjerena kiša uz -0.6° !!

:02:   ako se ubrzo ne razbije hladnoća u prizemlju......     :36:

Fraka

Bas me zanimalo to.. i pretpotavljao sam da se to desava gore, jer je krenula padat kisa odje, a na njeguse je i dalje bio minus... sad je vec malko probilo, al ne previse. T 7.5 stepeni

Poledica

Oblacno,tmurno prohladno jutro.Dosta jaka magla i povremeno bude vrlo slabe kisice.Dako nocas bude malo snijega  :61:

Mađo

Quote from: Fraka on February 18, 2017, 02:24:07
Bas me zanimalo to.. i pretpotavljao sam da se to desava gore, jer je krenula padat kisa odje, a na njeguse je i dalje bio minus... sad je vec malko probilo, al ne previse. T 7.5 stepeni

Ovamo je to baš rijetka pojava.Nešto je bilo brzo naišlo te je padalo uz minus, kasnije se podigla T u plus i stale padavine...registrovano samo 0.2 mm -vjerovatno je sledila kašika na klackalicu pa je naglo ispuštila vodu...Jes sinoć palo više od 1 mm.

Sad grmi i pada slaba kiša. T 5.4° u padu.

Bura

Herceg Novi jutros  :29: :29: :

Fotografije pozajmljene sa Facebook stranice Podgorički vremeplov. Autori: Andrea Tomašević i Simo Velaš.

Fraka

Eo sad jak pljusak kise i grada.. Sad ce da obrne gore Madjoni.
Sjejne slike iz HN. Bas dobre pijavice.

Mađo

Nalet zrnastog snijega i grada uz grmljavinu. T 4.7°

Nikola

Odlične slike iz Novog   :45:

Tmurno sa juga.Bilo nešto Sunca do malo prije.

T 12.8c

Niksic 3

Ja sam u Pg okrenula kisa jedno 15 min

NK sve ce biti dobro

Evo pijavica svercuje nesto preko Prevlake  :05:

Nk ymjerena do jaka kisa nekih sat dva.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Pantelija

Na Vucju fino pada. Ako ovako nastavi moglo bi biti skijanja  od sjutra  :79: do kisnog talasa koji nas ocekuje u sledeci petak  :107:

Fraka

Kakav je grad padao ljudi... e ne znam oce li ovaj put izostat neki mocan stubicu u AMS. T opala na nesto iznad 4 stepena kod mene, da je jos minut potrajalo jos bi i snijeg vidio... Sve je bijelo u svakom slucaju i i dalje fresko. 6 stepeni