News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2017.

Started by Cirius, February 01, 2017, 02:10:15

Previous topic - Next topic

Miloš BP

Poslije prelijepog I suncanog prijepodneva,prije pola sata poce kisa sa vjetrom. Max temperatura danas u jednom trenutku +18.
Only black and white

Fraka

Kakva kisa pada ovamo, zvek potpunoi.. Moguce da je ovo samo lokalno. Potop!!
Edit: Opet grad i kisa

SnowHunter

Žabljak 13.5mm padavina u zadnja dva sata, od toga u zadnjem satu čak 9.3mm:119:

Niksic 3

Ispadala se kisa i u Niksic i jos pada jako.Nek puni ova jezera.

mecava

Umjeren kisa. Temperatura u padu ali i dalje repativno toplo. Visoke planine imaju zatrpavanje.  Snijezna granica po brdima daleko iznad 1000m. Videcemo moze li da se spusti i koliko.:79:

niksicki

Sigurno ga dobro trpa po planina okolo cim ovako pljusti odje. Kakva je situacije na Vucje moze li ko vidjeti.

SnowHunter

Slabo na Vučju, prenisko je ovog puta - nekako se čini da ni padavine nijesu jake:

Zato je Žabljak u prethodnom satu pokupio novih 7.1mm snijega, u zadnja dva sata 16.4mm što je vrlo jak intenzitet.

Niksic 3

Ovo je brutalno od kise sto cini,jos s ovim vjetrom,osevapila se za ova jezera.

niksicki

U Klicevo temperature pala 2,5 stepeni u zadnjih sat vremena. Trenutno 4,6. Moglo bi presnijeziti po vrhu Budosa ako ovako nastavi.

Poledica

Sad je bilo bas dosta rastoplenih pahulja po sefersajbi,u pocetku sam mislio da je grad ali jedno vrijeme su rastopljene preovladale.

Pantelija

@Niksic 3 sto se tice jezera od ovoga je slaba vajda. Malo ce se pripuniti i onda ce se malo vise proizvoditi elektricna energija i na kraju februara ce biti na istom nivou kao na pocetku, skoro na bioloskom minimumu. Jezera (ako nijesu kisne padavine kao prosle zime) se pune uglavnom od jesenjih kisa i sproljeca od kisa koje tope snijeg na planinama, a ove godine nece bojim se imati sta otopiti. Slano je trenutno na 1/7 svoje zapremine, a Krupac na 1/3.

Niksic 3

Quote from: Pantelija on February 06, 2017, 18:37:34
@Niksic 3 sto se tice jezera od ovoga je slaba vajda. Malo ce se pripuniti i onda ce se malo vise proizvoditi elektricna energija i na kraju februara ce biti na istom nivou kao na pocetku, skoro na bioloskom minimumu. Jezera (ako nijesu kisne padavine kao prosle zime) se pune uglavnom od jesenjih kisa i sproljeca od kisa koje tope snijeg na planinama, a ove godine nece bojim se imati sta otopiti. Slano je trenutno na 1/7 svoje zapremine, a Krupac na 1/3.
Ko im je kriv kad ne umiju radit svoj posao.Prvo ih isprazne pa se nadaju obilnim kisa,e ako je proslih godina uspjevalo, ove godine
zajebi rabotu.Samo se nadam da ce se krupac fino napunit,necemo valjda plivat u 20cm :03:

Pantelija

Krupac se brzo napuni, nece to biti problem ali zbog nedostatka snijega (ako se sto ne promijeni) nece biti puno dotoka Zete pa ce ga do ljeta izprazniti. No odosmo puno u OFF, prastajte.
ON Slaba vajda na Jezerinama i Vucju od ovog popodnevnog snjegopada. Zabjlak bi mogao nesto izvuci da bar radi sidro na Savinom Kuku.

Fraka

Kakva je festa odje hahah.. Pucaju gromovi, plusti kisa i grad.. Mislim da je pao pristojan snijeg u visine Lovcena

niksicki

I odje je zagrmjelo prije nekih 10minita. Mislim da je sad sigurno presnijezilo oko NK. Gacko u 19h 3,2 tako da je kod mene u Goliju vjerovatno snijeg.

Bura

Dobri pljuskovi i u Baru praćeni grmljavinom, a temperatura se fino sroza na 9°C.
Grmljavinski najaktivnije područje večeras je jugoistok i Boka. U Boki se tokom cijelog popodneva na istom mjestu obnavlja ovaj razvoj pa nije ni čudo što Fraka javlja veoma jaku kišu, a upravo to kazuje i kotorska AMS koja bilježi ubjedljivo najjače pljuskove.

Žabljak je u 19h mjerio 43cm snijega.  :45:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Fraka

Pljusti kisa kao luda, grmi. T kod mene 8 stepeni

Niksic 3

Zanimljivo ovo Niksicko polje
U Klicevu 4.7c
U grad 4.1c
Gornje polje je tuda oko 3.7 po mom misljenu.A Sipacno oko 3c mozda i nize.
Jaka kisa trenutno,bice zanimljivo sjutra vidjet kolicine.

Poledica

Pomalo mijesa i ovdje ponekad.Snijeg se opasno spustio ,osjeca se u vazduhu.Mislim da ce i budos a i pola tovica biti bijeli ujutru.

SnowHunter

Prevrtljivi februar. Danas je bilo i datumskih rekorda maksimalne temperature i solidnog visokoplaninskog snijega. Bar je sa 19.6°C imao najtopliji 06.februar u istoriji meteo mjerenja, isto toliko je izmjereno i 1994. Ulcinj sa 19.0°C i Podgorica sa 18.6°C su na današnji dan bili topliji jedino 2011.

S druge strane Žabljak je do 19h skupio 16cm novog snijega. Što se padavina tiče, biće finih brojki do ujutru, mjestimično i preko 50mm.

Mađo

Quote from: Fraka on February 06, 2017, 21:37:29
Pljusti kisa kao luda, grmi. T kod mene 8 stepeni

Od 20e pa do Krstaca je napadalo dva-tri prsta krušca po putu.
U Njeguše same vrlo malo,ali je bilo kiše dosta.

Niksic 3

Dobro bi bilo izbacit padavine,ipak je juce bio dobar padavinski dan.

Mađo

Kod mene je palo za 24 časa do jutros do 06UTC - 66.8 mm kiše.

Bura

Evo dvadesetčetvoročasovnih padavina:

Njeguši 66.8 mm
Studeno 62.8 mm
Nikšić 57 mm
Virpazar 55 mm
Cetinje 53 mm
Danilovgrad 53 mm
Dragovića Polje 51 mm
Kotor 47 mm
Bar 39 mm
Šavnik 38.6 mm
Plužine 38 mm
Rvaši 36 mm
Budva 33.6 mm
Golubovci 30 mm
Kolašin 29 mm
Podgorica 29 mm
Tivat 27 mm
Žabljak 27 mm
Petrovac 20.5 mm
Jezerine 18.2 mm
Herceg Novi 16 mm
Ulcinj 14 mm
Viline Vode 13.2 mm
Berane 5.7 mm
Rožaje 5.6 mm
Plav 4.8 mm
Bijelo Polje 2.7 mm
Pljevlja 2.6 mm

Podatke za Kotor, Danilovgrad, Virpazar i Dragovića Polje treba smatrati okvirnom cifrom jer sam ih dobio pješačkim prebrojavanjem stubića sa AMS.

Kiše još uvijek ima pomalo, na Žabljaku snijeg.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

SnowHunter

Lijepo se i danas ispada snijeg na Bjelasici, biće uživanje na planinama narednih dana: