News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Admin, January 09, 2017, 19:47:31

Previous topic - Next topic

prenka

Poslao , nisam nesto puno razmisljao jer sam u nedostatku vremena , ali sam opet malo rizikovao sa padavinama . Jer kako se ono kaze , ko ne riskira , taj ne profitira  :120: :05:

Fraka

Kao sto sam pretpostavio, dao sam ubjedljivo najvisu Tmax na Pljevlja. Bas niko ni blizu mene  :05:

Takmicar Gaara, ili moze da pobijedi ubjediljivo, ili da ima debeli minus, tesko da moze neka sredina  :103:

Dule97

Zbog brzog slanja prognoze umjesto najnize jutarnje ja stavio najnizu max temperaturu kad sam prepisivao sa prognoze zavoda   :75:

gaara

Quote from: Fraka on January 18, 2017, 00:39:05
Takmicar Gaara, ili moze da pobijedi ubjediljivo, ili da ima debeli minus, tesko da moze neka sredina  :103:

Pre ću u debeli minus  :120: Osim što sam ponovo stavio najniže Tmax, ovaj put sam preterao sa padavinama 

Edit: Stavio sam i najjači vetar

Boki-RI

Quote from: prenka on January 17, 2017, 23:08:28
Poslao , nisam nesto puno razmisljao jer sam u nedostatku vremena , ali sam opet malo rizikovao sa padavinama . Jer kako se ono kaze , ko ne riskira , taj ne profitira  :120: :05:

Ja sam previše uložio rizika u prethodnom kolu i nije se isplatilo, sad sam pokušao bez toga. :11:

Bart

Kako sada stoje stvari ko je igrao vise tmax da je bolje odigrao ali se nikad ne zna...Jutros 7h tmin Zabljak -9.4C

Dzoni

Finorezolucijski wrfnmm skoro potpuno ukinuo padavine za sutra, za razliku od nama dostupnih jucerasnjih izlaza na osnovu kojih sam dao 1 1 1 kodove.
Ode to sad sve u pepeo...jedino mogu spasiti slabe padavine koje se u jutarnjim satima daju.

Takodje Tx ce, cini se, ici iznad prosjecno datih...ali sto da se radi...sve se mijenja iz izlaza u izlaz.

gaara

Bart

Quote from: gaara on January 18, 2017, 16:27:31
Ja sam dao 2 2 2  :75:
1 2 2 da ti bude lakse ali realno  :75:

Svi koji su dali neke padavne se kaju a gfs jedini daje neku nadu  :83: Sto li sam ja menjao za Pg(HN je greska ali kako sada stoje stvari verovatno na kraju isti rezultat ali videcemo)....

gaara

Kad je bal nek' je bal. Što se mene tiče neka Tmax budu što više pa da oborim rekord po najmanjem broju osvojenih bodova, kao Derby County '08 u Premijer Ligi ( očekujem -4 ukupno  :05:  )

demijan

zanimljivost danas je da je H.Novi terminsku max t dostigao u poslednjem terminu.u 19h 11.5 stepeni.
zabljak 62cm.

AdriaticWeather

Oko 3 stvari sam se premišljao i odigrao dosta kukavički, što bi mi se lako moglo obiti u glavu. To su 0 ili 1 za Pljevlje, i stavio sam 0, Žabljak sam stavio premalo snijega (62, što je već sad dosegnuto) i Podgoricu se nisam usudio staviti veću temp (stavio 7.5), iako je jasno bilo da se slobodno može pokrivati do 11. Tko zna što će biti, ali sad bih radije poslao ovakvu prognozu  :60:

Bart

Gledam novi ec tj. yr.no i nije mi jasno sto li ne ćutim.... :75:  Neko ce verovatno shvatiti na sta mislim... Ocekivao sam da ce Zabljak do merenja u 19h ostati na 57-58cm ova 62 mi kazu da i to mi je daleko od sigurnog...

AdriaticWeather

Quote from: Bart on January 18, 2017, 21:29:14
Gledam novi ec tj. yr.no i nije mi jasno sto li ne ćutim.... :75:  Neko ce verovatno shvatiti na sta mislim... Ocekivao sam da ce Zabljak do merenja u 19h ostati na 57-58cm ova 62 mi kazu da i to mi je daleko od sigurnog...

Pa čini mi se prilično sigurno. 62 je trenutno i to pokrivaš. Da ništa više ne padne, uz -10 neće se do jutra ni cm izgubit, a ako bude padalo teško da će pasti iznad 71 dokle pokrivaš.

Bart

Video sam na nekom modelu oko 7mm, valjda gfs oko ponoci kao jedine padavine pa na to sam mislio ali dobro nije bitno kako bude... Na Zabljaku temperatura u blagom porastu -9C

Bura

Quote from: AdriaticWeather on January 18, 2017, 20:19:56
Oko 3 stvari sam se premišljao i odigrao dosta kukavički, što bi mi se lako moglo obiti u glavu. To su 0 ili 1 za Pljevlje, i stavio sam 0, Žabljak sam stavio premalo snijega (62, što je već sad dosegnuto) i Podgoricu se nisam usudio staviti veću temp (stavio 7.5), iako je jasno bilo da se slobodno može pokrivati do 11. Tko zna što će biti, ali sad bih radije poslao ovakvu prognozu  :60:

Ja sam za Pljevlja ipak stavio 1 iz razloga što su modeli jedino za sami sjever zemlje davali padavine poslije jutarnjih sati. Isto tako WRF vidi neke padavine u kasnim poslijepodnevnim satima u Boki kojih sinoć nije bilo, a znamo da su u ovakvim situacijama padavine više rezervisane za istok države. Podgorica prema modelima suva ali sam ipak stavio 1 jer se nadam da će "prepisivat" od drugih gradova pa nakapa makar tih 0.1mm.
Najveća mi je briga vjetar jer u Herceg Novom kako izgleda istočnjak će duvati dobar dio dana. I dalje ne znam što mi bi te stavih ovako nisku Tx za Podgoricu. Ali ipak polažem nade u Glavni grad i držanje hladnoće (uzalud izgleda).  :109: Jedva čekam sjutra da gledam odvijanje situacije.  :114:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

AdriaticWeather

Čini mi se da Pljevlja oborinu sigurno uzimaš, a i HN je u igri. Podgorica najteže, ali nikad ne znaš. Ja sam s 3 nule baš riskirao, iako ne znam gdje mi je pamet pa Pljevlja odigrati 0. Snijeg također, samo 62  :102:

Fraka

Snijeg nam izmice sigurno.. dobro ga trpa, jos kod ovih strujanja, stanica ne biljezi padavine kako treba.

prenka

Padavine  na Zabljak Rr 0.30 znaci ode na 70i vise laganini  :83:

Fraka

Da oce barem metar, da se ne sekiram mnogo  :67:

Bart

Izgleda da se bas namestio sneg... Aj da sacekamo 1h da vidimo koliko je ali lici da ce 70+ A temperatura stoji na -9...Meni treba -10 i niye aj ima 7h za to

Fraka

Ne gine meni -1 za snijeg.. ide to na 80+

demijan

u 7 h t min na zabljaku -9.9.
visina snijega 70cm.
pg 5.9
hn 10.6
plje -6.2
nigde nema padavina.

skener

11 takmicara nije osvojilo bod na Tmin, a 13 na snijeg...ispostavilo se da ni to nije bilo lako za prognozu

Boce