News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Admin, January 09, 2017, 19:47:31

Previous topic - Next topic

Bura

Quote from: Shody on January 13, 2017, 12:13:59
Jel ima ko podatke s oborinama?

Bar 1 (0.9 mm)
Kolašin 1 (1.6 mm)

Za Nikšić čekamo synop u 13h jer ne radi AMS.

Ajde vjetre, spasi me!
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Fraka

E, da vidimo oce li doci synop. Vjetar se nije razduvao jos, tako da ce ovo biti velika sjeca bodova na tom parametru. E sad, da vidimo sto ce bit

Bart

Tako jos jednom synop za Kolasin zezao pa u 13h je bio, prema ams 12:50 1.41. a pre toga bilo 1.71 meni treba 1.5  :83:... Nego padavine  :71:

Boce

Gledao sam synope i prethodnih dana Kolašin često nema termine između glavnih 06, 12 i 18UTC.
Znači biće 12UTC to je sigurno

Boce

13h:
Bar 10.2
Niksic 0.4
Kolasin 1.4
Vetar  14

skener

Sto se Nk tice T tamo moze rasti do samog kraja jer jos nije juzina probila kako treba, Kl moguce jos malo... 7 takmicara je ostalo bez boda na vjetar

Fraka

Dobro je vjetar skocio zadnji termin, spasio se veliki broj takmicara.

Boce

Padavine do 13h

BAR 1mm
NIK 3mm
KOL 2mm

Srđan i ja ostali bez dva poena na vetar

Bart

Neki kao ja sto su davali vise od 3 na Bar bogami kako sad izgleda nepotrebno rizikovali ali dobro sta je tu je...  Jel zna neko neki radar a da nije sat24 da pratimo padavine neki npr. italijanski? on bi trebalo da hvata cg  :83:

kristian_zg

Quote from: Bart on January 13, 2017, 13:41:37
Neki kao ja sto su davali vise od 3 na Bar bogami kako sad izgleda nepotrebno rizikovali ali dobro sta je tu je...  Jel zna neko neki radar a da nije sat24 da pratimo padavine neki npr. italijanski? on bi trebalo da hvata cg  :83:
Jednini ti ovaj hvata http://vrijeme.hr/aktpod.php?id=dradar&param=stat

Talijanski radari ne dosežu CG!

Moš gledati ali nije radar ali svejdno kroz satelite i ostale prametre  dobro gledaju http://www.wetteronline.de

Bart

Hvala kristijan_zg...   :83: U 13:50 Kolasin na 1.76 a Bar na 10.44

Fraka

Sporo mi rastu temperature.. mozda kad bi stala kisa u Baru.. Treba mi 10.9 u Bar i 2.2 u Kolasin..

Boce

14h:
Bar 10.6
Niksic 0.6
Kolasin 1.7

Ja sam trenutno na -2 boda  :12:

Bart

Izgleda i po Yr.no da ce svi gradovi danas rasti do 19h... Samo nek padavine rastu narocito u Baru...  :83:

Fraka

Iz iskustva ti mogu reci, ako se jos digne vjetar u Baru, da ti je s padavinama tamo kraj.. barem sa obilnim. Kad krene jak SE, Kolasin pocinje da se davi. Tako je obicno, a kako ce biti danas, to vile znaju  :122:

Bura

Quote from: Fraka on January 13, 2017, 14:21:48
Iz iskustva ti mogu reci, ako se jos digne vjetar u Baru, da ti je s padavinama tamo kraj.. barem sa obilnim. Kad krene jak SE, Kolasin pocinje da se davi. Tako je obicno, a kako ce biti danas, to vile znaju  :122:

Tako je u normalnim situacijama. Ali kada je takmičarski dan kao da neko namjerno nešto uradi da se desi izuzetak.  :102: Mađije neke.

Sjećam se 30. januara  2015. godine kad je uz olujni jugo u Baru palo preko 40mm kiše. To je bilo baš atipično.

Nadam se da ovoga puta neće baš toliko, ali da da makar uđe u kod 2 (koliko sam prognozirao  :11:)

Boce

Pojačale padavine u poslednjih sat vremena.
Temperatura bez većih promena

Shody

Bart

Quote from: Boce on January 13, 2017, 14:14:16
14h:
Bar 10.6
Niksic 0.6
Kolasin 1.7
Samo Bar povecao svoju terminsku tmax na 10.8

Bura

Quote from: Shody on January 13, 2017, 15:09:18
Koliko je palo do sad?

Izgleda da je Bar ušao u kod 2 ili ako nije svakog će trenutka jer je samo u posljednjih 20 minuta palo 1.6mm, dok je Kolašin još u kodu 1. Za Nikšić ne znamo ništa do 19h.

Bart

Preso sneg u kisu u Niksic, junacki se drzao do sada... Valjda i temperatura ode bar do 1.8C :) a i padavine neka se skupljaju samo  :83:

Fraka

Ne da mi se da porastu temperature.. stalno na granicu.. krenulo je sa snijegom za 1 cm, nastavlja se sa temperaturama..

Bart

Trenutna situacija tj 17h prolazno vreme:
Bar 11.2 Al uvek skoro slaba kisa  :75:
Nk 0.6     nece pa nece da probije juzni vetar  :79:
Kol 2.4

Fraka

Vjerovatno su sve 3 stanice u kodu 2

AdriaticWeather

E da sam barem zamijenio temp. Nk i Kolašin  :105: