News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Admin, January 09, 2017, 19:47:31

Previous topic - Next topic

Bart

Quote from: oliver88 on February 02, 2017, 14:07:23
Bár 14.5 13 h ? Ne 11.8 ?
Pisao sam kako bi izgledalo u 13h da su konacni rezultati...14.5C je bilo valjda u 9h

Zabljak u 14h 6.1C ode i meni bod  :75: Samo cetri takmicara imaju bod na Zabljak a na Cetinje mislim da niko nema da su u 14h konacni

Boce

Bar ima iz termina 08UTC 14.5°C

Bura

Da mi je neko rekao u utorak veče ili sinoć, da će jugo u Baru biti 2m/s rekao bih mu: "Aj ne sprdaj se, časti ti". Iako su modeli jasno u utorak veče govorili da će vjetar upravo biti kako je i bilo danas, veoma slab. Mene je Bar naučio da za njega kad se prognozira jugo treba pridodati koji m/s više od predviđanja modela, ali me evo nauči da može i drugačije. Prije bih očekivao da ću izgubiti bod i na temperature i na snijeg nego na vjetar.
Dakle, preksinoć je trebalo poslušati modele, kao što je većina takmičara i uradila. Ja sam pametovao i fulao.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Bart

Konacni
Bar 14.5  1
Cetinje 2.9 2
Zabljak 6.1 0
Vetar 9
Tmin -1.4
Snz 52

Za Cetinje nemam sve terminske t tako da tu bi ostavio prostor da mozda nije 2.9 ali nije vise od 3.2 sigurno jer to je danasnji tmax... A Zabljak dnevni i terminski tmax 6.1... Mislim da sam osvojio samo 2 boda...Ocajno

skener

Ukupno gledano mozda najlosije kolo za sve...Cetinje je sa Tmax najvise doprinijelo tome.

prenka

Kuki vidji mi prognoze danasnje  :67: Sta da se radi ,za mene u drugom ciklusu bas losi rezultati , sto je i realno s obzirom kako sam sastavljao prognoze na brzinu u nedostatku vremena .  :83:

Dzoni

Quote from: skener on February 02, 2017, 20:10:33
Ukupno gledano mozda najlosije kolo za sve...Cetinje je sa Tmax najvise doprinijelo tome.

I Zabljak nista manje, jer je ocekivano bilo, po EC-u 2,5-3c, takodje iznenadjenje su i Plj koja "iskoristise" trenutak vedrine i ukrase sigurni poen na Tn.
Ct zadrzalo hladnocu u polju. Nije probila juzina, tek uvece.

skener

Slazem se za Pljevlja, a Zabljak sam ja ipak ocekivao visoko,,stavio sam 5.5 C bez obzira na modele jer juzni vjetar zna da digne T visoko

Dzoni

Tako je, pohvala sto si na svoju ruku digao toliko.
Mislim da ipak nije bilo realno da ide na vise od 6c...
Ja sam isao na skoro 4c, ubijedjen sam bio da ce +1,5 pokriti uticaj juga.

Admin

Prije nego što pošaljete prognoze za poslednje kolo valja pomenuti da će, prema obećanju direktora ZHMS Crne Gore, pobjednik takmičenja i najbolji takmičar iz Crne Gore biti nagrađeni sa tablet-om. Nagrada će biti realizovana do sredine ove godine.
Jedan takmičar van Crne Gore će dobiti produženi vikend (petak-subota-nedjelja) na bazi polupansiona za dvije osobe u "Hotelu Gorske Oči" na Žabljaku. To je nagrada Fonda PIO (Penzijsko i invalidsko osiguranje), dok će jadan takmičar iz Crne Gore dobiti trenerku kao poklon Crnogorskog olimpijskog komiteta.
Za ove nagrade konkurišu samo oni takmičari koji su učestvovali u svih 10 kola i pri tome ni u jednom kolu nisu imali negativan skor.
Najboljem prognostičaru Tmin iz Crne Gore pripada besplatno ulje i filter ulja (poklon Omni-oila), kao i besplatna zamjena istog (poklon auto-servisa Šćepanović).

Bart

Hehehe ako me kosta ovih 0.3 sto sam promenio za Pljevlju  :07:  Lepe nagrade  :109: Steta sto necu nista osvojiti ali dobro meni dovoljno i sto ucestvujem  :83:

oliver88

Fraka  dao 11.4 za PG  :32: Interesantno.  I ja sam dao malo tmax za Pg.  :14: Pravio sam jako rano prognozu is nisam znao koliko visoko tmax je bio u Podgoricu.

Bart

Mislim da svi imamo za pocetak sigurnih 4 boda  na padavine i sneg... :) Sneg na Zabljaku u 7h 49cm

Fraka

Nemoj gledat Frakinu prognozu, poslao sam je poslije ponoci ne gledavsi izlaze uopste jer nisam bio u mogucnosti zbog obaveza. Samo sam pogledao visinu snijega prilikom ulaska na sajt i dao 5 cm vise nego sto je bila juce u 7h i cak cu i tu izgubit bodove  :102:  :102: :102:

Fraka

I stvarno mi sad nije najjasnije da je identicna visina snijega kao jucer, jer vidim da je bilo padavina, no ajde, valjda se nece topit hahah

skener

Tmin -4.0 C i cak 17 takmicara nije uzelo bod na ovaj parametar.

Na kraju ce Oliver 88 i Boce imati isti broj bodova, ali sacekacemo da vidimo ko je imao manju gresku...

Cini mi se da samo Fraka nije uzeo bod na snijeg

Bart

U al se izvukoh sa tmin imao sam -5.5C  :83: Sneg ostade na sinocnih 47cm

Fraka

haha, samo da znate da nema sastavljanja prognoze a da se ne pogleda malo  :116: :116:
Nema veze, imao sam obaveza, vozio sam nazad iz pg. Zvali su me na brod, pa sam zavrsavao neke sitnice. Sto se meteoroloskih uslova tice, zao mi je sto nisam trenutno na ovaj brod jer, vjerovali ili ne, prolazi tik ispod Aleutskih ostrva, ali mi je s druge strane milo iz zivotnih razloga, jer to je hemikalac sa svojih 120 metara, i ne znam bi li to lako prezivio  :76:

Bart

8h razlika u odnosu na juce u isto vreme
HN +0.4
Pg +0.8
Plj +1.4

skener

T u 10h

HN 13.8
PG 10.1
PV  2.5

Trenutno vjetar samo 4

skener

U 11h

Hn 13.2 (13.8)
Pg 11.4
Pv  2.8

Vjetar 6

Bart

12h
HN 13.9
Pg 11.9
Plj 3.2
vetar 6

Mora Pljevlja to malo brze, treba mi bar 5.7 a i Pg 13...

Boce

u 13h
HN 14.4
Pg 11.9
Plj 3.4
vetar 7

Fraka

Boce

I ćorava koka pogodi nekad ;)

Promene u 14h

Pg 12,2
Plj 3.5