News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2017.

Started by sanjin, December 29, 2016, 21:24:32

Previous topic - Next topic

Dzoni

Sto se tice PG, finorezolucijski wrfnmm 1km daje padavine tek od sutra vece u kasnim terminima, do tada smo u padavinskoj rupi !
Medjutim od ponoci do jutarnjih sati daje vrlo solidne padavine. S' obzirom da u tom terminu daje po visini -4 do -2, a u prizemlju 2c (iako smatram da to nije realno i da ce biti vise) postojale bi sanse da snijezi i kod nas, posebno kad bi se smirio ovaj vjetar veceras i kad bi T pala jos, mada je oblacnost vec tu, tako da  :02:
Ostaje da pratimo razvoj situacije.

Niksic 3

ETA 2 ostaje pri stavu davaju za Nk 20-25mm snijega.
Najace padavine oko ponoci,tada bi pomalo duvo istok i jugoistok sto je dobro jer nema sanse da prekisi. :121:

Nikola

Dobri slojevi,izoterma 0c na oko 500/600mnv u toku padavina što je solidno.

scepo

Cini me se da ovaj novi apdejtovani wrf nmm 1 dosta povecao padavine za nocas za razliku od prethodnog,posebno u terminima posle 00h,nadamo se da nece ispalit :78:

sanjin

i pojacao i produZio do zore.

scepo

Skoro pa da su preslikani i ovaj finorezolucijski i ovaj sa grubom rezolucijom,po najnovijim izlazima,ostaje samo da pratimo,pa ko sto ponese  :59:

Poledica

Za.sjutra vece se daju solidne padavine.Za Nk konkretno oko 10 mm.Cudo da to niko ne komentarise  :32:

Nikola

Sjutra veče kiša na jugu,snijeg CT,NK i sjever uglavnom slabe do umjerene padavine.

Dzoni

Sutra vece moguc snijeg u ZB ravnici, i g. Daliborka to potvrdjuje.
Po ko zna koji put ove zime, "moguc" a nikad nista...tako ce i sad biti uz umjeren do jak sjeverni vjetar ! Nema padavina...Naravno.

Bole-PG

Dokle ce da nauce da to moze biti samo provijavanje sa planina,taj snijeg uz sjeverni vjetar.
Podgorice grade moj!!!

Fraka

Potpuno obrnuo pricu ECMWF. Umjesto proljeca, arktik za 8 dana.

vanja

Quote from: Dzoni on January 17, 2017, 17:19:51
Sutra vece moguc snijeg u ZB ravnici, i g. Daliborka to potvrdjuje.
Po ko zna koji put ove zime, "moguc" a nikad nista...tako ce i sad biti uz umjeren do jak sjeverni vjetar ! Nema padavina...Naravno.
vise ga je palo sinoc no sto ce panut sjutra vece

Bart

Ovo je tek prvi izlaz da tako nesto crta ali ovih dana u stratoseri izned evrope je doslo do zagrevanja, mada nisam toliko upoznat sa time sta sve donosi zagrevanje, tako da nije da nije logicno ali videcemo, sve moze vec sledeci izlaz obrisati... Mozda je malo zabrazdio, kao sto rekoh videcemo...

P.S. Vidim da ovo mozda i trebalo u temu srednjorocne ali neka se prebaci ako treba  :83:

Nikola

Kad vidim ovaj naš meteogram rekao bih siguran pokrivač u četvrtak.
Biće slična situacija po visini kao sinoć,dobro je što će biti značajno jače padavine ali viša T2m,pa ćemo proć sa po kojom rastopljenom u najjačim padavinama.

Dzoni

Padavine po wrfnmm krecu od 18-19h, kod nas u ravnici znacajnije od 21h pa sve do zore.
CT i NK snijeg, ravnica kisa. Steta sto smo ovoliko visoko otisli sa T2m, da nije tako, da smo sa T2m kao preksinoc, imali bi lijep snjegopad.
Malo imam rezervu prema, nema maloj kolicini padavina koje model daje, uz sjeverni vjetar. Doduse, u padavinskim terminima daju da isti donekle slabi intezitetom.

Poledica

Koliko se daje padavina?

mijo

Dzoni

Quote from: Poledica on January 18, 2017, 14:33:05
Koliko se daje padavina?

Zavisi koliko DAVA @niksic3  :109:

S'obzirom na prethodna iskustva Nk koja nisu bajna, za padavine sa sjevernim vjetrom, ne ocekujem neki znacajan pokrivac.

Poledica

Quote from: Dzoni on January 18, 2017, 14:47:08
Quote from: Poledica on January 18, 2017, 14:33:05
Koliko se daje padavina?

Zavisi koliko DAVA @niksic3  :109:

S'obzirom na prethodna iskustva Nk koja nisu bajna, za padavine sa sjevernim vjetrom, ne ocekujem neki znacajan pokrivac.
Ali sjever nije bas prejak.Umjeren.No vidjecemo.

Dzoni

Sjevero-istok. Modeli daju neko slabljenje inteziteta u padavinskim terminima ali sve je to pitanje...nisam preveliki optimista za NK, ali eto vidjecemo.
Ct ce lijepo proc.

Pahuljica

Koliko snijega da ocekuje BP? Kad pocinju padavine? Dako mi neko obog puta pdgovori.  :01:

Nikola

Quote from: Pahuljica on January 18, 2017, 15:16:20
Koliko snijega da ocekuje BP? Kad pocinju padavine? Dako mi neko obog puta pdgovori.  :01:
Oko 5cm.

Drazen

Model pogodio max. temepraturu,e sad kad bi se i ostalo ovako odvijalo bilo bi super.  :03:

Dzoni

Daj Boze !

Ali nerealno je ovo sto on vidi i da se T spusti na 0c.
Mislim da nam je cca 3c neki donji limit.

Fraka

Ne bi da se pravim pametan, ali kako mislis pogodio Tmax? Tmax je isla na 8.4, a prema tom modelu nije trebala preci 5?