News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2017.

Started by sanjin, December 29, 2016, 21:24:32

Previous topic - Next topic

Dzoni

Quote from: Poledica on January 14, 2017, 21:42:19
Dzoni koje su kolicine u pitanju za zapadni dio posto si rekao da su tu najvece kolicine?
Nikola ti je odgovorio, da se ne ponavljam.
Misljenja sam da ce Nk vrlo solidno proci, s toga, opusteno. Samo da vjetar bude zeru slabiji.
Sto se tice PG bojim se da cemo pretopli bit u prizemlju a nema jacih padavina koje bi spustile T znacajnije. Kada bi naoblacenje stiglo ranije ili bitno kasnije bilo bi dobro, ovako u maltene najtoplijem dijelu dana, bojim se da kazan zadrzava visoku T u tom slucaju.
Ukoliko pred padavine budemo u prizemlju do +5c, ima nade.

mijo

Sve ce se poklopiti i bit ce idealno a onda ce padavine da izostanu ili ce biti mizerne bar sto se tice Podgorice

Nikola

Padavinski termini se pomjeraju,fina rezolucija daje padavine od podne,a najintezivnije tokom noći.
I da ujutro bude 2c pod oblakom bez padavina će to rasti do 4-5c.Slabe su šanse za snijeg.

Dado

Prepolovljene padavine i za nk, gotovo mizerne.

sanjin

Vecina padavina popodne i tokom noci. U njaboljem slucaju, u PG ce biti mokrog snijega na pozitivnoj nuli. Pojedini modeli uvode padavine za srijeda/cetvrtak.

WRF-NMM 1km daje oblacnost tek veceras poslije 18UTC.

Niksic 3

Sve je ovo tuga,za sjutra.

NK sve ce biti dobro

Bas mi je nejasna ovakva promjena za nk sjutra.  Cak po nekim.modelima skoro isto snijega se daje i za nk i za pg. Uz to Ct sasvim solidno stoji.

Ovo se sve nesto odlaze a i izjalovice i ovo srijeda-cetvrtak kao i sve.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Poledica

Bice sj snijega pofino bez brige  :122:

staracfoco

WRF NMM i 1km i 3 km ukinuo padavine za Berane.Izgleda da ćemo dobiti suvi zalad.

Fraka

Ciklon od 1005 mb ulazi u jadran, mora tu bit padavina... Vidjecemo

Niksic 3

Ja najvise navijam za DG,nadam se da ce oni dobit snijeg :45:

dacone

Nedje padavine prepolovljene za nk,a weather2umbrella produzio padavine i na srijedu,nije mi jasno da se to toliko razlikuje..

Poledica

Ajmo da im vjerujemo :D

Nikola

GFS 12Z gotovo suv za Z-B ravnicu.

Poledica

Cim je za ZB ravnicu suvo to je to i ovdje.

Bjelopoljac

Kakve su prognoze za nas ovih dana ?

Dado

Ako je suditi po wrf 1km, koji se pokazao kao veoma pouzdan, snjegoljupci ce uzivati na Ct a mi ostali se mozemo okrenuti topicu srednjorocne i dugorocne prognoze  :11:

Nk

Za Niksic bas malo malo padavina 3-4 mm po gfs-u do Srijede, a ako i vjetar bude jaci mozda ne bude ni 1cm snijega kod nas.

P.S. forumasi Niksic 3, Poledica i sl. ako mozete suzdrzite se spamovanja teme prognoze, napisite jedan post dnevno sto se tice vase prognoze i to je to, smanite pitanja, nadanja, ocekivanja i ostalo imate posebnu temu za to.

Niksic 3

Evo mog misljena poslepodne pocinje snijeg,a najjaci ce bit u noci izmedju pon/uto.
Davam ga 10+cm.

Fraka

Po WRF nmm 1 km padavine krecu oko podna na jugu.. nema mnogo padavina.

cetinje1

Koliko bi moglo pasti u ct?

Fraka

Pa generalno najviseu CG bi trebalo pasti u brdsko planinskim predjelima na jugu.. od 400 m navise bi trebao bit siguran snijeg. Ovo ostalo mrka kapa.. tako barem modeli daju. Kako ce biti, ostaje da vidimo. Konkretno za Cetinje, finorezolucijski model vidi oko 15-20 mm, sto je bas mnogo, ali cudan je taj raspored. Ja vjerujem da ce biti oko 10-15 max. nadam se da grijesim i da ce biti i vise, ali sumnjam. S druge strane npr za Niksic vidi tek 2-3 mm, a za sjeveroistok zanemarljivo provijavanje.
Vrlo moguce da nece biti bas tako, no ne treba biti previse optimistican.

Fraka

Zanimljivo je da meteogrami ubjedljivo najvise padavine vide u Crmnici i oko Rumije, cak preko 30 mm.

Pahuljica

Hoce li biti barem 10 mm padavina u BP? To bi bilo oko 15 cm na negativnoj temperaturi uz ovih 10 cm bilo bi odlicno.

Poledica

Yrno daje sjutra za Nk oko 5mm snijega.Od podneva krecu slabe padavine.Moglo bi par 7-8 cm pasti jer ce padati na negativnoj temperaturi.