News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2017.

Started by sanjin, December 29, 2016, 21:24:32

Previous topic - Next topic

Fraka

Niksicki, nisam najsigurniji, moze se pogledat na gps, al oko 900m tamo na Brajice.. A bice snijega valjda dosta gore, sve je to lutrija, moze bit svasta.. svakako ocekujem dovovljno padavina da zadovolji ukuse snjegoljubaca iznad 500-600 m

niksicki

Quote from: michael on January 12, 2017, 20:00:59
Quote from: niksicki on January 12, 2017, 12:30:07
Fraka, da ne znas na kom dijelu puta Ct - Pg je najveca nadmorska visina ? I ako mozes da napises kako ti se cini narednih 7 dana za podrucje Niksica?

Kazu nema glupih pitanja, ali prvo pitanje je previse @niskicki   :02:
Zbog cega? Fraka je spomenuo put Ct pg i moguci problem sa snijegom,  a i posto se cesto spominje taj put kad ima snijeznih padavina u centralnom dijelu interesvalo me je koliko je to nadmorska visina u tom najvisocijem dijelu puta,  najvise da bih vidio kolika je razlika u odnosu na Ct.

EagleS

Quote from: Fraka on January 12, 2017, 20:23:26
Niksicki, nisam najsigurniji, moze se pogledat na gps, al oko 900m tamo na Brajice.. A bice snijega valjda dosta gore, sve je to lutrija, moze bit svasta.. svakako ocekujem dovovljno padavina da zadovolji ukuse snjegoljubaca iznad 500-600 m

Zar nije nikšićki pitao za put ct-pg  :120:

WRF ne daje padavine prije 3h ujutro a minus po visini nas napušta oko 9h a do tad će T2 sigurno porast i prekišiće ranije, govorim za pg
The absence of evidence is not the evidence of absence

Fraka

Hahaha, vidi stvarno Ct - Pg  :07: :07:

Pa ono nema neke visine tu, 650-700 metara. Ali sve prije i poslije Cetinja ima manje snijega, nevjerovatno je to polje..

NK sve ce biti dobro

Nek no sam i ja htio da stavim vrh Obzovice i Brajice, ali sam gledao reljefnu mapu evo sad i izgleda da je onaj zadnji uspon iz pravca pg prije ct i najvisa tacka.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Mladen

Jeste, čuveni Belveder je najviša tačka. Iduće neđelje će, po sadašnjim modelima, pasti metar snijega u Cetinje.

Pahuljica

Sta mi u BP da ocekujemo sledece nedelje? Mozemo li se nadat snijegu i kolikom?  :83:

Fraka

Ako budu ovako konstantne padavine i stabilan minus po visini, ocekujem na momente snijeg u Kotor. Mislim da je to potpuno realno. Ovakvih situacija se sjecam kao dijete.. Danima snijeg po planinama okolo i povremeno susnjezica dolje.. Ponekad bi i zabijelilo na kratko..

Niksic 3

Quote from: Fraka on January 12, 2017, 21:34:48
Ako budu ovako konstantne padavine i stabilan minus po visini, ocekujem na momente snijeg u Kotor. Mislim da je to potpuno realno. Ovakvih situacija se sjecam kao dijete.. Danima snijeg po planinama okolo i povremeno susnjezica dolje.. Ponekad bi i zabijelilo na kratko..
Nisam nesto gledo tu sledecu nedelju,oce li bit snijeg dosta u Nk.Polje

Nikola

Padavine ne očekujem prije 4h,a prekišiće oko 7h,tako da maksimum dva sata slabog do umjerenog snijega očekujem u Danilovgrad,ako i toliko bude.

U subotu ujutro imaćemo i -4c po visini uz padavine moglo bi biti neke susnježice ako bude jačih padavina,jer sjutra teško da će preći 5c do zahlađenja.

U nedelju bi imali loš tajming za naoblačenje,sredinom dana pa bi T2m blla problem za snijeg uveče ili u ponedeljak ujutro.To treba ispratiti.
Od utorka nedovoljno hladnoće po visini za snijeg u ravnice,zatrpavanje u višim predjelima na jugu,ali to će još da se mijenja.

Niksic 3

Kako je yr.no nacrto za Nk skoro 40 mm snijega u srijedu.Sta kazu modeli

mijo

Ec je ukinuo padavine za nedelju i ponedeljak,Gfs ih nije ni vidio prije nekoliko dana ono sto je intersantno je 18. crta se dosta padavina imat cemo minus po visini pa bi i Podgorica mogla do pokrivaca

Niksic 3

Vidjoh ja sredu i cetvrtak moglo bi u nk 40cm+

sanjin

Mislim da nece bit nista od toga. Stalno se pomjera. Prvo se crtao obilan snijeg za nedjelju vece, sada tek za srijedu.

Dzoni

Nema nista od bilo cega drugog sem kise za tuzni kazan.

Nikola

Ako danas ostane niska T2m eto sjutra snijega u PG.

Po EC suvo u ponedeljak a GFS daje padavine.

Bole-PG

Quote from: Nikola on January 13, 2017, 11:59:02

kakav snijeg sjutra,toplo je za to
Podgorice grade moj!!!

petar

Quote from: Bole-PG on January 13, 2017, 12:54:20

Ne znam čemu se čudiš?
Itekako su velike šanse da Podgorica sjutra ujutru ima snijeg !

Danilovgrad

Dobićemo ujutro snijeg, ali čemu radovanje, to je tužno i kratko. Trt.

Bor

Ponedeljak-Srijeda u Pg?

Dzoni

Quote from: petar on January 13, 2017, 13:21:35
Quote from: Bole-PG on January 13, 2017, 12:54:20

Ne znam čemu se čudiš?
Itekako su velike šanse da Podgorica sjutra ujutru ima snijeg !
Sanse nisu velike zbog male kolicine padavina koje se crtaju, kratkog termina i granicne T2m.

mijo

Lutrija je do  kada ce potrajati padavine ,sto se tice T2 za sad dobro stojimo nismo otisli u predvidjanih 5c ali Podgorica je to uvijek nesto zafali :77:

JovanK

Quote from: mijo on January 13, 2017, 16:25:01
Lutrija je do  kada ce potrajati padavine ,sto se tice T2 za sad dobro stojimo nismo otisli u predvidjanih 5c ali Podgorica je to uvijek nesto zafali :77:
U predvidjenih 7c
Ne znam da li se ocekuje kasniji rast tmp?

Dzoni

Moguce, pri dolasku hladne mase iza ponoci.

Niksic 3

Danilovgrad ima vise sansi za snijeg od Pg