News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2017.

Started by sanjin, December 29, 2016, 21:24:32

Previous topic - Next topic

Danilovgrad

U zavisnosti od termina dolaska minusa po visini DG bi mogao opet da ima sijeg tokom noci, ali jade kao jutros.

Niksic 3

Mislim da bi na srijedu i cetvrtak trebalo biti dosta snijega svuda iznad 500 m.n.v

Filip.V

Meni su interesantni minimalci koje Micev najavi. Zima nas ne napusta, a taman se ponadah da se vracamo normali, tu do oko -5

Dzoni

Quote from: Danilovgrad on January 13, 2017, 19:03:49
U zavisnosti od termina dolaska minusa po visini DG bi mogao opet da ima sijeg tokom noci, ali jade kao jutros.

Nema od toga nista. Probio je nevidjen jugo.

Poledica

Izbrisao yrno padavine za srijedu.A ima nesto za pon i utorak.

Fraka

Padavine po yr.no umanjene barem 4 puta.. sto se mene tice, idealno.. cak mogu da se nadam nekom snijegu 16.

Poledica

Mozda sjutra vrati ono sto je obrisao.

Niksic 3

Yr.no vise ja ne pratim,glupost obicna,nista ne pogadja.Nadam se da cemo sledec nedelje opet dobit pokrivac barem 20cm.

Poledica

Sta kazu modeli EC i GFS veceras.Moze li neko da ih prokomentarise?

Transmat

Quote from: Niksic 3 on January 13, 2017, 19:42:13
Mislim da bi na srijedu i cetvrtak trebalo biti dosta snijega svuda iznad 500 m.n.v
Tako je Nidžo! Slažem se.
Ogromne se padavine "crtaju". I to bi bila kisa, kako sad stvari stoje naravno.. (u Ravnicu i na primorje)  otoplice po visini, sve je blize nuli na 850mb. a sjeverni vjetar neposredno prije toga bi drzao previsoku temp u nizim slojevima..
Reklo bi se da je tendencija modela da ide ka gorem scenariju za snjegoljupce , odnosno otopljenju..

Niksic 3

Quote from: Transmat on January 13, 2017, 21:38:40
Quote from: Niksic 3 on January 13, 2017, 19:42:13
Tako je Nidžo! Slažem se.
Ogromne se padavine "crtaju". I to bi bila kisa, kako sad stvari stoje naravno.. (u Ravnicu i na primorje)  otoplice po visini, sve je blize nuli na 850mb. a sjeverni vjetar neposredno prije toga bi drzao previsoku temp u nizim slojevima..
Reklo bi se da je tendencija modela da ide ka gorem scenariju za snjegoljupce , odnosno otopljenju..
Kaki bolan Nidzo hahahahahaahahahahahaahah

Fraka

16. EC vidi prilicno dubok minus i oko -4 na primorje.. naravno vidjecemo finorezolucijske modele. Ja ne ocekujem snijeg, ali ocekujem da povremeno snijezna granica padne uslijed intenziteta padavina i da bude barem mijesanja.

Transmat

Quote from: Fraka on January 13, 2017, 22:10:39
16. EC vidi prilicno dubok minus i oko -4 na primorje.. naravno vidjecemo finorezolucijske modele. Ja ne ocekujem snijeg, ali ocekujem da povremeno snijezna granica padne uslijed intenziteta padavina i da bude barem mijesanja.
Tacno, ali ostaje problem sto ce biti malo padavina... Nego, vidjecemo, mozda okrenu pricu, ali nije  optimistican  trend modela po tom pitanju.

aquamarin

okle  na primorju ovakav śever po meteogramu a Pg mirna ?

Poledica

Evo u pon yrno daje oko 10 mm snijega u Nk na negativnoj temp.To ne bi lose bilo  :79:

Admin

Evo, prvenstveno za Džonija, kako EC vidi tip padavina u ponedjeljak ujutro.  :22:

Niksic 3

Ponedeljak i Utorak padavine al ne jake :107:
Nk ce izvuc 10-15cm po ovin izlazima
Sta bi sa srijedom i cetvrtkom ukinuli.
A mozda bude i 20-tak cm sve zavisi.

Gaga

Fino se vidi da ce to bit' kisa   :02:

Fraka

Risan wet snow, Kotor sleet :99:

Ima uslova da ga spusti do mora ovamo, barem na kratko. Nije ni jutros bilo daleko

bojat

Po GFS 6Z imamo padavine 18-og sa minusom po visini,sto i nije tako daleko

Fraka

Izuzetno zanimljiv ponedeljak.. GFS, posebno ensembli, dosta njih vidi vrhunski scenario po nas.. cak i preko -6 po visini na jugu u trenutku dolaska padavina... A zanimljiv je i WRF, takodje vidi -6 na samom jugu dok ce u toku dana probiti do nekih -2, -3..
Podgorica bi mogla itekako dobro proci odje..

mijo

mislim da kolicina padavina koja se crta upitna ostalo je ok

sanjin

WRF-NMM 1km daje oko 3mm snijega u ponedjeljak sredinom dana na T oko nule.

WRF-NMM 3km daje 7-8mm kise na T +2/+3.

Fraka

WRF 1 km se pokazao nevjeroatno preciznim i dobrim.. nema razloga da mu ne vjerujemo. Ali treba sacekat jos sutra

Dado

Bila bi to pristojna kolicina padavina za primorje i zapadne krajeve, istok po defoltu suv.