News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2017.

Started by sanjin, December 29, 2016, 21:24:32

Previous topic - Next topic

mister

I mene interesuje za Cetinje,ako se neko razumije da kaze sto sada crtaju za nedelju-ponedeljak ?

Koliko vidjeh po prognozama nedelja na ponedeljak,pa opet ponedeljak na utorak  daju snijeg tokom citave noci,sto znaci padavine od nedelje vece sve do utorka vece sa pauzom duzom u ponedeljak popodne....

Fraka

Za Lovcen ce 13. pocet sa snijegom od samog podnozja dokle ne probije jugo. Do tada ce past +/- 10 cm.. Onda ce usut kisa u njegasvuda do 1500-1700 m.. mada ta ce se granica kretati gore dolje sigurno.. jako je tesko to odrediti. Pri kraju dana ce opet presnijezit i tu moze past 10-20 cm opet do jutra.. tokom dana 14. nista znacajno, uglavnom slab snijeg moze padat

Mađo

Quote from: Fraka on January 11, 2017, 23:45:49
Za Lovcen ce 13. pocet sa snijegom od samog podnozja dokle ne probije jugo. Do tada ce past +/- 10 cm.. Onda ce usut kisa u njegasvuda do 1500-1700 m.. mada ta ce se granica kretati gore dolje sigurno.. jako je tesko to odrediti. Pri kraju dana ce opet presnijezit i tu moze past 10-20 cm opet do jutra.. tokom dana 14. nista znacajno, uglavnom slab snijeg moze padat

Odlična prognoza,izgleda da će to bit jednodnevna južina.Evo mali presjek očekivane temperature i oblačnosti na slojevima od 700 i 850mb,u popodnevnim terminina trinajestog.Oće li otopliti i na śeveru,oće bogomi.  :81:

Fraka

Bas gledah ovo i rekoh, bolje da nista ne zborim da ne pomamim niksicane... Moze li Niksic kao onda prije par godina, odoljet citav dan.. Tesko, ali ne i nemoguce.. Ova karta vrlo dobro vidi zadnji bastion minusa po visini u Cg. U svakom slucaju, tamo ce najkasnije ojuzit, ali mogla bi i ravnica vidjet nesto snijega do juga, vise nego sto su ocekivali.. pogotovo Danilovgrad.

sanjin

GFS i dalje daje dobre padavine za noc nedjelja na ponedjeljak.
Zaista nerealno da EC promijeni pricu za 180 stepeni u samo 24h.

Dzoni

Quote from: Fraka on January 12, 2017, 00:15:38
Bas gledah ovo i rekoh, bolje da nista ne zborim da ne pomamim niksicane... Moze li Niksic kao onda prije par godina, odoljet citav dan.. Tesko, ali ne i nemoguce.. Ova karta vrlo dobro vidi zadnji bastion minusa po visini u Cg. U svakom slucaju, tamo ce najkasnije ojuzit, ali mogla bi i ravnica vidjet nesto snijega do juga, vise nego sto su ocekivali.. pogotovo Danilovgrad.

Bi kad bi bilo padavina. Modeli daju skoro pa nista do zore.

skener

Mislim da ce padavine u nk poceti i prije ponoci, ali sacekacemo jos 24 sata pa pocinje akcija

Filip.V

Mi cemo ojuziti ko niko. Padalo je odje i po po metra i za dan ga je topilo. To su veoma ceste situacije. Mozda ja  pogresno gledam, ali obicno tokom noci u NK pada snijeg, koji preko dana nedje od 7 predje u kisu i tako do popodne.

skener

Nece kisa u nk do popodnevnih sati po meni...izdrzace toliko

Mađo

Quote from: Fraka on January 12, 2017, 00:15:38

Da,ali kod nizija treba pogledat i temperaturu u prizemlje.Sljedeće karte-udari vjetra u terminima kada se očekuje da ojuži,tačno prikazuje koji gradovi i lokaliteti imaju najveće šanse za duži snjegopad !  :52:

NK sve ce biti dobro

Dosta granicna situacija za Nk, prema mom vidjenju materijala snijeg cemo imati siguran sam do podneva, a onda sve zavisi od 100 faktora. Mada ono sto se u ovakvim situacijama ranije desavalo je da Nk dobije prije kise dobar snijeg, pa da kisa otpopi bukvalno to sto je napadalo i ostane onliko koliko je bilo prije snijega. Sto bi za Nk bio dobar scenario. Al ajde sad...
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Dzoni

Nemojte gajiti nade dje je vjerovatnoca jakooo mala.

Nk ce dobiti kisu u petak, tu nema sumnje. Upitan je samo tajming.

Danilovgrad

Danilovgrad ce dobiti snijeg prije kise.

cetinje1

Nestaju padavine za ponedjeljak i utorak.

skener

Quote from: cetinje1 on January 12, 2017, 09:17:18
Nestaju padavine za ponedjeljak i utorak.

Jedino po yr.no...modeli ih vide i dalje.

Interesantno je da  i GFS i EC vide vracanje minusa po visini u vecem dijelu zemlje sjutra vece odmah nakon ponoci  :109:

Poledica

Yr no veze nema.Skener to bi bio dobar snijeg u utorak?

mijo

Ec je sto se tice minusa po visini bolji ali to ne znaci mnogo kad je T2 visoka

Nikola

Večeras će biti dobra T2m ali padavina teško da će biti prije sjutra ujutro kad će biti pretoplo po visini.
U nedelju veče i ponedeljak ima sanse za snijeg.Najveći je problem što taj ciklon oscilira u mjestu,slabo se premješta ka istoku pa povlači toplotu,ali mislim da će ponedeljak biti sniježan.

Poledica

Gotove prognoze daju snijeg od utorka isto.Jel to novi ciklon ili?

Fraka

Previse je ovo snijega u visim predjelima na jugu narednih 10 dana... brinem se jer mi je sestra na Cetinje i svaki dan vozi na rabotu u Pg.. Ovo ce bit apsolutno zatrpavanje. Mislim, bilo je toga vazda.. Ali trebalo bi da Ivanova Korita izadju na +2 metra oko Jovandana..

niksicki

Fraka, da ne znas na kom dijelu puta Ct - Pg je najveca nadmorska visina ? I ako mozes da napises kako ti se cini narednih 7 dana za podrucje Niksica?

scepo

Sve je to klimavo za nize predjele po novom izlazu Ec,mislim da centralni i sjeverni predjeli nemaju brige,samo ne znam koje ce kolicine biti u pitanju :78:

michael

Quote from: niksicki on January 12, 2017, 12:30:07
Fraka, da ne znas na kom dijelu puta Ct - Pg je najveca nadmorska visina ? I ako mozes da napises kako ti se cini narednih 7 dana za podrucje Niksica?

Kazu nema glupih pitanja, ali prvo pitanje je previse @niskicki   :02:

Dzoni

Noc nedelja na ponedeljak i ponedeljak, uopste nisu male sanse da snijezi u Podgorici.

Jedina mana sto modeli trenutno vide malo padavina. T2m bi bila granicna.

Poledica

U toku cijele sl sedmice ce snijeziti ja mislim bice malo padavina ali ce biti povremene i vecinom u obliku snijega.Ako grijesim ispravite me.