News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, November 11, 2016, 22:50:13

Previous topic - Next topic

Bart

Sneg u 13h 1cm temperatura zbog oblacnosti stala na 3.5C, vlaznost 14%, verovatno ce ostati 1cm.. Ajde videcemo veceras... Samo ja, skener i Ivanzd smo dali 0, predlazem skeneru posto je najblizi da skokne do Zabljaka da ocisti taj meteo krug...  :120:  :03: E a ovih 1cm pre nekoliko dana izdrzalo cini mi se i dva dana dvocifren tmax na Zabljaku...

Boki-RI

Snijeg i ne igra neku ulogu kad je dopuštena greška 5 cm, tako da bilo ga 0 cm ili 1 cm manje-više svejedno, kad svi dobivamo tu 1 bod.

Bart

Quote from: rimeteo on December 14, 2016, 13:21:04
Snijeg i ne igra neku ulogu kad je dopuštena greška 5 cm, tako da bilo ga 0 cm ili 1 cm manje-više svejedno, kad svi dobivamo tu 1 bod.
Mislim da nije tako ako prognozira takmicar 0 a ono bude 1cm onda nema poena, +-5cm je samo kada ima nekog sneznog pokrivaca a ako bude 0 onda svako ko je prognozirao do 5cm valjda ne dobija poen odnosno ima 0...  Tako sam ja razumeo...

Shody

Quote from: rimeteo on December 14, 2016, 13:21:04
Nije. Posebno se gleda slučaj kada ga nema. Tako da ako si odigrao 1cm,onda dobivaš poene samo ako ga ima od 1-6cn. Ako si odigrao 4cm onda dobivaš na 1-9cm

Boki-RI

Da, da imate pravo, ja gledao samo tablicu, a ne napomenu ispod s time da i dalje ne razumijem razliku između tablice 1 i 2 za snijeg.

Bart

Ako ima 1+cm snega gledas tablicu sto ti kazes da +-5cm je jedan bod medjutim ja sam prognozirao 0cm onda imam 0 bodova znaci postoji izuzetak za one koji su prognoirali 0cm, medjutim ako sutra ujutru a verovatno nece bude 0cm snega gledas drugu tablicu gde svako ko je prognozirao 1-5cm ima 0 bodova a samo oni koji su stavili 0cm imaju bod itd...

Dzoni

Rekose mi drugari nema snijega na Zabljaku vise  :02:

AdriaticWeather

Išlo je danas i iznad +4, teško da je moglo ostat išta....ode bod već danas :D

srdjan

Ne bih ja još uvek otpisivao bod. Možda pomoć stigne baš sa neba! :78:

U drugom delu noći trebalo bi očekivati nešto malo snega na severu zemlje. :63: Uz nešto sreće, nadajmo se da će to biti dovoljna količina... :109:

prenka

Neka neka vidjecete u 19 h 1cm  :122:

Bart

Quote from: prenka on December 14, 2016, 17:46:25
Neka neka vidjecete u 19 h 1cm  :122:
I ja ovo mislim... Pre neki dan je tmax bio 14C pa ostao 1cm...Mislim da je 10.12 uvece bio 1cm i a 11.12. tmax 14C i eto jos se junacki drzi...Ali ajde videcemo

Bart

skener

Svaka im cast kako taj 1 cm mjere...i opet bih igrao 0. Da sam blize Zabljaku zacno bih otisao da vidim taj cm  :03:

Boce

Znači jedna od dilema je rešena.
Zvanično Žabljak meri i večeras 1cm

Dzoni

Rekoh zavrseno je to. Iako snijega nema vise. Neko nije vjerovao.  :61: :62:

Bart

Ja mislim da je ovom osmatracu hladno da izlazi da pogleda koliko ima pa samo prepisuje dok se ne otopli... :122: Salim se naravno  :63: Izbaksuzirao sam sam sebe sto sam prosli put reko da sneg nisam promasio hehehe  :83: Ustvari ima jos vremena do jutra, treba mi 6 sati puta do Zabljaka da "otopim" taj 1cm  :120:  :63:

Fraka

Neka vedrina na sjever.. tone temperatura. Ja sam cak mislio da ce Cetinje bit Tmin. Mislim nije iskljuceno jos.

demijan

Po svoj prilici nece puno takmicara uzeti bod na t min.Bice vise negativnih.kao na pr.ja :75: :67:
zabljak daje slab snijeg.

Fraka

Kako me ne ide ova Tmin, cudo jedno.

demijan

a tek mene.
t min u kolasinu i pljevljima -4,3.
snijeg 1cm.

skener

12 takmicara minus bod na Tmin, a jedan -2...

Bart

Ocajan pocetak za mene ali dobro igramo se  :83: Jel palo nekom na pamet kao meni da Zabljak mozda bude tmax u 7h -1.5C  :08: E sad za padavine ne znam mozda ih ne bude vise i pitam se dal se registruju bas slabe padavine... ali kako kaze synop tako je, nema tu mnogo razmisljanja  :83:

Fraka

Ne znam da li se gleda Tmax u 6UTC ili tek od 7.. tako da bi to moglo bit -1.6.

Bart

Logicno bi bilo da se racuna i 6utc jer onda se ne bi i 18utc a ovo ako se ostvari tmax u 7h po nasem vremenu je nesto sto se desava bas retko... a meni taj 0.1 znaci   :63:

demijan

mislim da se 6 utc ne racuna..vec od 7.al admin ce dati konacnu rijec..zabljak u 8h na -2.2 sa slabim snijegom