News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, November 11, 2016, 22:50:13

Previous topic - Next topic

Bart

Nema zamerke  :83: A i svako je znao koliko ima poena... Ne idu mi ova "laka" kola  :83: jurim sve neke gornje granice a da sledeci put odigram nize oticice tmax visoko ali barem sneg ne promasujem  :122:

gaara

Meni zasad najslabije idu Tmin, a danas je malo falilo da i na Tmax dobijem neki minus .

demijan

uspio sam na sve T-e da uhvatim minus .molim admina da me ne diskvalifikuje za sledece kolo.bicu bolji casna pionirska! :03:

Admin

Ja sam razmišljao o nagradi, a ne o kazni!

demijan

Nagrada tipa-takmicaru demijanu se negativni bod dodeljuje ako promaši t za više od 5 stepeni :05: :75:

Boce

Prognoza za četvrtak imaće puno čari. Odlučivaće se o pobedniku I ciklusa i to za sad posle četriri kola bez padavina, a velike su, da ne kažem ogromne, šanse da tako ostane i posle 5. kola.
Puno razmišljanja kod takmičara će sigurno biti da li će taj JEDAN cm na Žabljaku izdržati do četvrtka ujutru i kolika će biti minimalna ujutru u 06UTC.
Ni vetar neće biti lagan za prognozu a o maksimalnim terminiskim neću ni da pričam jer nema ko od nas nije imao negativan bod u prethodna 4 kola i pored stabilne meteo sitaucije.
Puno sreće svima i nek pobedi najbolji!

Dzoni

Naravno da nema dileme za snijeg  :62:

prenka

Kolika je visina snijega vcrs u 19 h na Zabljaku ? :03:

Dzoni

Bart

Heheh sutra ce isto biti zanimljivo ne samo u cetvrtak...Poslato u 23:59:50 ali dobro sad sam vise vreme 15ak min razmisljao....  :83: A za sneg i u cetvratk ujutru moze biti zanimljivo... Rizikovao sa snegom pa kako bude a tmin menjao ali cini mi se ne bas pametno...  :77:

AdriaticWeather

Ajme ja gledam Žabljak večeras 1 cm, -11 i računam da će bez problema izdržat do sutra u 7  :07:  Nadam se da nisam i ostale parametre računao za sutra  :120:

mecava

Zakasnio, nadam se sa ce admin prihvatit.

AdriaticWeather

Quote from: Bart on December 14, 2016, 00:01:08
Rizikovao sa snegom pa kako bude

A svi su riskirali, koju god prognozu da se stavilo rizik je :)

Bart

Quote from: AdriaticWeather on December 14, 2016, 00:13:11
Quote from: Bart on December 14, 2016, 00:01:08
Rizikovao sa snegom pa kako bude

A svi su riskirali, koju god prognozu da se stavilo rizik je :)
I to sto kazes  :83:

gaara

Ja stavio 1cm i 1 za padavine na Žabljaku. Ake i ne pretekne ovaj 1cm nadam se da će pasti malo snega u četvrtak ujutru  :109:

skener

Ima prognoziranih padavina na Zabljaku, 3 takmicara i 0cm vide u 7h, ali najvece razlike su kod Tmin id -0.8 do -12

Takmicari Gustav i Bart su dali vjerovatno negativnu Tmin, ali je greskom unesena pozitivna, iznad nule

Dzoni

Zavrseno sa osmatracem, u cetvrtak 1cm osvice na Zb.  :105:

Bart

Quote from: skener on December 14, 2016, 00:46:14
Ima prognoziranih padavina na Zabljaku, 3 takmicara i 0cm vide u 7h, ali najvece razlike su kod Tmin id -0.8 do -12

Takmicari Gustav i Bart su dali vjerovatno negativnu Tmin, ali je greskom unesena pozitivna, iznad nule
Da negativnu sam poslao, ispravice admin kada vidi verovatno.... Ta tmin mi najvise problema zadala moze da ode dosta gore...
Ako ostane 1cm u 19h u sredu neka neko ko je bliziu u toku noci istopi ili oduva taj 1cm  :107:
Sutra ocekujem oko 4C na zabljaku e sad videcemo sta ce biti

Admin

demijan

jutros t min u 7h bilo u Kolasinu -11,3.Zabljak i dalje 1 cm.To se ne mjeri vise,pitanje je da li ce taj simbolicni snijezni pokrivac prekrivati vise od polovine tla u meteo krugu ili nece.Kad osmatrac proceni da je ispod polovine tla pod snijegom nece vise voditi snijezni pokrivac.zato bi sad fotka stanja meteo kruga najbolji pokazatelj bila :59:
Pljevlja su u toku noci bila najhladnija.-13,1

Dzoni

Ma zavrsen je pokrivac 1cm za ujutru, rekoh.
Ako Tx ne predje 4c.

Bart

Trebalo bi uskoro ova oblacnost da se skoni sa Zabljaka e sad da  li ce ga zahvatiti ova druga videcemo ako ne onda ima bar 2,3 sata cistog sunca... E da sad i ja mislim da su blize bodu ljudi sa 1cm jer evo u 9h -4.8C Zabljak... Gledam sad prethodne dane pa na dvocifrenoj temperaturi se jedva 1cm otopio, ali dobro pitanje je u kom je stanju sada ovaj 1cm... t2m+tacka rose bice u debelom minusu...

oliver88

Interesantno da je pun takmicar prognozirao jak vetar za sutra  :78:
Vetar sa za sutra od ARPEGE modela.

Shody

Žabljak opasno krenuo rast... jedino niska vlaga spašava pa je dew point na - 12

AdriaticWeather

A s obzirom da su skoro svi dali 1 cm, onda je svejedno što će na kraju ispasti :)