News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Mart 2016.

Started by Cirius, March 01, 2016, 00:24:08

Previous topic - Next topic

Cuca

Definitivno presniježilo u Kolašinu. Krupne pahulje, jak intezitet.

mecava

Obrov na 1000 metara pobijelio. Ovdje polako prelazi u snijeg  :79:   :79:

mecava

Na Žabljaku trpa na dobrom minusu.   :79: Ovdje i dalje susnjezica i prilicno je to jak intenzitet. Snijezna granica je na 850-900 metara.

Pantelija

U Niksicu trenutno naleti poneka rastopljena pahulja. Na Vucju trpanje solidno

staracfoco

Glib, koji je čitav dan padao slabim intenzitetom,smijenio je jedan dobar pljusak a onda je presjeverilo.Trenutno slaba kiša.

Tihi

U Pg umjerena kisa i vec polako pocinje sjever.
U manje vise svim planinskim oblastima pa i u visim predjelima planina na jugu pada jak snijeg.Nocas ce usled jakog sjevernog vjetra dolaziti do pojave jake mecave,pa postoje velike sanse  da ce saobracaj na  putevima koji prolaze preko planina biti otezan ili obustavljen.

Bura

Evo visina snijega u 19h sa glavnih stanica:

Žabljak 29cm
Pljevlja 2cm
Kolašin 1cm

Žabljak, Kolašin i Pljevlja sada javljaju umjeren i jak snijeg, Nikšić kišu na T 3.4°C. U ostatku zemlje kiša i pljuskovi.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Al3k5aNd4R

Ja ponovo snimih jedan video. Ovaj put umjesto muzike snimih i zvuk telefonom, ali ga isjeckah da se češće čuje grmljavina. I čini mi se da sam fokus malo omašio.
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

niksicki

pejotata

Dobio sam informaciju sa Zabljaka da je od jutros palo pola metra snijega?! Whatt :110:

mecava

Sve je bijelo, kao da je januar. Oluci se ne cuju i pada sitan sa sjevera. Milina.  :79:

Južina

staracfoco

skener

U HN kisa...vidim da je NK na 2 C pa pretpostavljam da na Osjecenicu i Viluse pada dobar snijeg...o Vucju i Orjenu da ne pricam...Zabljak i Pljevlja imaju umjeren do jak snijeg.

Admin

U periodu od 15 do 18 UTC visina snijega na Žabljaku je porasla za 15 cm (sa 14 na 29 cm). Snijeg i dalje pada i mogao bi do jutra dostići i pola metra.

sanjin

Kakvo je stanje u NK? Vidim da je T opala na 1.3 uz jake padavine.

Czv Nk

Bilo je snijega,susnjezice i kise,sada je vecinom kisa,uz sjever u pojacanju.

skener

Presnijezice u Nk brzo...vec je na 0.9. Pitanje je samo koliko dugo ce padati

Mađo

Na Njeguše pada mokar snijeg uz vjetar. T 1.3° Obijeljelo je zeru.
Pala je velika kiša u toku dana.

vanja

U Pg kiša šibana jakim śeverom. T 8c. Da je zima imali bi pokrivač  vjerovatno. Vrlo ne tipična situacija ali dokazano da je moguće da uz jak śever bude i dobrih padavina.

Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока

sanjin

Visina snijega u 7h
(u cm)
ZABLJAK: 45
PLJEVLJA: 15
SAVNIK: 13
KOLASIN: 11
ROZAJE: 7
PLAV: 5
B.POLJE: 4
ANDRIJEVICA: 4
PLUZINE: 3

Mađo

Kod mene izmjereno 125.2 mm kiše do jutros.

Mađo

Quote from: Al3k5aNd4R on March 23, 2016, 19:54:23
Ja ponovo snimih jedan video. Ovaj put umjesto muzike snimih i zvuk telefonom, ali ga isjeckah da se češće čuje grmljavina. I čini mi se da sam fokus malo omašio.

Svaka čast na trudu, odličan video.
http://www.youtube.com/watch?v=NISK75C7r-8

Dusko

Na Žabljaku umalo najviši snijeg ove sezone, samo je 17. januar "jači" (51cm) :79:

SnowHunter

Pregled 24h padavina izmjerenih do jutros u 7h:

Njeguši  125mm
Cetinje  97mm
Virpazar  85mm
Rvaši  75mm
Budva  73mm
Kotor  70mm
Tivat  57mm
Podgorica  46mm
Danilovgrad  44mm
Dragovića polje  42mm
Žabljak  41mm
Gornji Bandići  40mm
Studeno  40mm
Golubovci  39mm
Nikšić  36mm
Herceg Novi  32mm
Šavnik  32mm
Pljevlja  30mm
Kolašin  30mm
Bar   23mm
Ulcinj  22mm
Plav  21mm
Andrijevica  18mm
Bijelo Polje  16mm
Rožaje  15mm
Petrovac  14mm
Berane  12mm
Plužine  11mm

Prostorni raspored:

Pljevlja su već na 162mm padavina u ovom mjesecu i to je, najvjerovatnije, najkišovitiji mart u istoriji pljevaljskih meteo mjerenja. U martu 2006. je palo 149,1mm, a mnogo ranije 1958. zabilježeno je 129.8mm. Zahvaljujući ovim obilnim padavinama Pljevlja su ušla u zonu ekstremno kišno od početka godine:

Centralni i južni predjeli su daleko od rekorda.