News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Mart 2016.

Started by Cirius, March 01, 2016, 00:24:08

Previous topic - Next topic

SnowHunter

Od početka godine Podgorica je na 785mm padavina i u zoni ekstremno kišno:

Iako Cetinje već broji 1600mm - tek je u zoni kišno (ovo bi trebalo uzeti uslovno pošto bi za preciznu ocjenu bili neophodni dnevni, a ne samo mjesečni istorijski podaci):

Današnji satelit - više snijega nego cijele zime:

Fraka

Prepoznatljiviji Orjen u martu ovih dana  :08:

Autor slika, ko drugi do Marinko Perusko.

Cuca

Na jezerinama cijelo prijepodne pada sitan snijeg umjerenog inteziteta.

Damir

U Splitu nekakva sitna, mikroskopska kišica već dva sata pokušava smočiti ulice ali ne uspijeva. Onda znate kako pada.  :22:

Potpuno je oblačno, bez vjetra uz 13 stupnjeva.

image hosting over 10mb
Počeo sam širiti vjeru...što god da kažem ili napravim, ljudi oko mene se krste!

pejotata

Na Lovćenu je od rano jutros palo nekih 7,8 cm snijega, mada mokrog i već oko 10h je temp krenula u blagi plus, stale su padavine.. Evo fotka sa puta ka Mauzoleju, čišćen je put skroz do gore jer nema puno snijega (30tak cm)

vanja

Quote from: Damir on March 10, 2016, 14:48:48
U Splitu nekakva sitna, mikroskopska kišica već dva sata pokušava smočiti ulice ali ne uspijeva. Onda znate kako pada.  :22:

Potpuno je oblačno, bez vjetra uz 13 stupnjeva.

upravo tako vrijeme je i u pg samo sto su napokon ulice mokre.  10.6c

Gaston

Današnje sa skijališta:

Lijepo pada u Kolašin:

SnowHunter

Prvu dekadu marta je obilježilo iznadprosječno toplo i vrlo kišno vrijeme.

Prikaz srednjih temperatura na glavnim stanicama:

Odstupanje u odnosu na all-time prosjek u Baru je iznosilo +1.8°C, u Podgorici +1.1°C:

Na sjeveru je pozitivno odstupanje bilo nešto veće, a ovdje još dalje na sjeveru u Beogradu - zima je odavno izgubila bitku, pa iako je prva dekada marta sa +8.4°C bila hladnija od februara to je još uvijek čak +3.6°C iznad all-time prosjeka.

Prvu dekadu su najviše obilježile ekstremne padavine, u većini CG u prvoj dekadi su nadmašene prosječne mjesečne padavine, u Pljevljima skoro za duplo. Podgorica je imala najkišovitiju prvu dekadu marta od 1949:

Put do najkišovitijeg marta ipak neće biti lak, prije tri godine Podgorica je ''dogurala'' do 518.6mm, a lokacije u zaleđu Boke su išle i preko 1000mm (Crkvice 1157mm, Cetinje 1071mm).

Južina

Čitav dan juče je padala kiša, ni nepuna 22 mm nije palo, hahaha kakav intezitet

Tihi

Vedro i prohladno uz slab sjeverni vjetar.

Czv Nk

Smor ce biti naredni dani,bar u Niksicu i sto se tice snijega cekamo decembar bar sto se nas tice.

Tihi

Vedro sa jakim udarima sjevernog vjetra.Na jugozapadu i duz obale  ima povecane oblacnost.Na sjevero je promjenljivo oblacno i bez padavina.

Tihi

Trenutno vrijeme u Niksicu i brdsko-planinskom okruzenju.U daljinu se vidi Velji Garac.

Preko Pustog Lisca ima malo kise.Odavde bi trebali da se vide najsjeverniji vrhovi Orjena ali oni su najvjerovatnije pod snijeznom zavjesom

Golija

Vojnik,skroz lijevo je vrh Gola strana(Javorak)1574mnv

Malo snijega provijava i na Prekornicu.U daljinu iza Prekornice ima jacih padavina.

Studena(1574mnv)

Slike nisu previse kvalitetne zato sto sam morao da zumiram i najvise zbog toga sto je oblacno.

Padavine dolaze sa juga .Tako da na jugu odavno pada slaba kisa,na planine susnjezica i snijeg.U Niksic proleti poneka kap uz umjeren na udare jak sjeverni vjetar.

budva lastva grbaljska

ono sto mi zapada za oko 2005 godina ovo doba i ekstremno hladno vrijeme temperature i do -22 u jutarnjim satima . ja se toga ne sjecam ali vidio sam neke podatke o tome .

SnowHunter

Odliče fotografije Tihi!  :45:  Kako je lijepo viđeti planine pod snijegom...  :105:

Već se ponavljam - u Beogradu je proljeće odavno počelo. U prethodnom februaru zabilježen je tek jedan mrazni dan, čime je izjednačen negativni rekord iz 2002:

Obilne padavine, čak i uz temperature iznad prosjeka, su visokim planinama donijele dosta snijega. Nekoliko fotografija sa Sinjajevine - autor Boban Jim Brković  :45::

Super ušlagirano, bez sumnje se radi o metarskom snijegu!  :109: :109: :109:

I jedna s Durmitora sa riders.me  :45:, radi se o polasku druge žičare (već odavno neaktivne) u zoni 1900+m - brdo snijega!  :119:

Tihi

Evo video koji je snimljen danas oko 14:30 h sa istog mjesta odakle su slikane slike koje sam gore postavio.Ono sto slike nisu mogle da opisu su vrlo jaki udari sjevernog vjetra.Na snimku se prvo vidi Niksicko polje a potom Gornje polje sa skoro svim brdima i planinama koje ga okruzuju.

Bura

Oblačno danas u cijeloj državi s povremenom slabom kišom. U Baru od cijelog dana temperatura najviša u ovim trenucima. T 15.4°C.

Jedna iz Bara od danas:

Evo i jedne od juče... Teretnjak u sudaru sa Suncem na zalasku  :43:  :43: :

Izvor obje fotografije: BARinfo
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Tihi

Promjenlivo oblacno sa suncanim intervalima i umjerenim samo povremeno i kratkotrajno na udare i jakim sjevernim vjetrom.Danas nije bilo padavina.
U planinama takodje nije bilo znacajnih padavina.Nesto vise snijega i mecave bilo je na planine na sjeverozapadu i to pogotovo krajnjem sjeverozapadu,dok je u prijepodnevnim satima duz istocne i jugoistocne granice takodje padao slab snijeg.U ostalim oblastima preovladavalo je uglavnom suvo vrijeme.

Golija(povremeno je bilo slabe mecave,u daljinu prema sjeverozapadu padao je ozbiljniji snijeg)

Na  neke planine nije prolecela ni jedna pahuljica.Njegos(1725 mnv) desno,Zla gora(1456mnv) lijevo.Ovo je sjeverna strana

Padavina nije bilo ni  u centralnim planiskim oblastima

Prekornica u daljini

Na neke planine danas su se citav dan gomilali  bijeli oblaci da bi tek poslepodne poceo  da provijava snijeg u visim oblastima.

Posle duze borbe sunca i oblaka,sunce je pobjedilo.Na jugu se razvedrilo,a na sjeveru je jos uvijek oblacno sa najvise izgleda za padavine upravo tokom predstojece noci.

NK sve ce biti dobro

Sta se desava sa ovim ludackim udarima vjetra u Nk?  :71:
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

milos555

Trenutno zastrašujući udari vjetra, ne znam mogu li se usuditi ali reći ću da dostižu 40 m/s (padaju kante, znakovi...).  :52:

Mađo

Malo oblačno i uz vjetar na 5.7° trenutno.

EagleS

The absence of evidence is not the evidence of absence

Tihi

Malo do umjereno oblacno sa jakim udarima sjevernog i sjeveroistocnog vjetra.Na sjeveru pada snijeg u visim oblastima,na jugu je suvo.

Ponegdje u planisnkom okruzenju pada slab do umjeren snijeg ,povremeno sa jakom mecavom.

Oblak i jaka mecava na Vojniku

Sve je nestalo pod snijeznom zavjesom.Padavine se striktno drze visih predjela planine.

Kako vjetar slabi poneki djelovi planine postaju vidljivi i sve tako naizmjenicno.