News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Mart 2016.

Started by Cirius, March 01, 2016, 00:24:08

Previous topic - Next topic

Tihi

Evo sad na Dnevnik 2 na RTCG uvodni dio bio je vezan za danasnje olujno nevrjeme.Malo je bilo price o juznim i centralnim krajevima nase drzave,a onda se prosetalo na sjever gdje su padavine osjetno slabije,i iz njihove pozicije,a u zadnje vrijeme i dosta ljudi komentarise izdavanje crvenog meteo alarma i govore da je to neko pomodarstvo malo podsmjevajuci se tim stvarima.Problem je u tome sto nasi ljudi nisu navikli na ovakav nacin obavjestenja,
A ako je neki dan zasluzio crveni meteo alarm ,onda je to ovaj dan.Munje  biju svuda okolo i to vrlo ozbiljnih udara groma danas je bilo u okolini Niksica,bas velika nestabilnost,jake padavine,jak snijeg.Ovakvi vremenski uslovi uopste nisu za potcjenjivanje,a ljudi koji sjede u toplim domovima to ne mogu znati.
Steta sto nemamo meteroloskih stanica u visokoplaninskom dijelu da zabiljezimo te ekstremne udare vjetra i ekstremno obilne padavine,pa jos da neko snimi kako izgledaju te obilne padavine,onda crveni meteo alarm nije dovoljan da opise te vremenske uslove,a danas pogotovo ekstremne.

Evo nesto o danasnjem nevremenu
http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/121392/grad-u-podgorici-cetinje-pod-vodom.html

Dule97

Quote from: straus on March 06, 2016, 19:51:00
Oce li padati vise veceras?
Oce, stizu nove nestabilnosti sa jugozapada!  :72:

NK sve ce biti dobro

Evo me sad iz Bjelopavlica...izlila se Zeta na dosta mjesta bas je poplavilo. Intezitet od tunela Budos do Frutka je nenormalan vec satima. Prijatelj koji je isao iz Pg ka Frutku kaze da ne pamti takav intezitet od Mareze do ovamo. Trenutno je prava kataklizma ovde na Drenostici, krenuh za Nk.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Pantelija

Na Vučju krenuo da zatrpava, imaće posla ovi iz ski centra noćas da ga miču sa staze :)

budva lastva grbaljska

kratkotrajno  protutnjalo nevrijeme praceno gradom  sada kisa

Bura

Prosto za ne povjerovati... u Baru još uvijek ništa. Jugo se ponovo podigao, temperatura se vratila na 14°C. Čekamo da ova razvojčina stigne i do nas.  :114:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Miloš

Quote from: vladobr on March 06, 2016, 19:10:05
Nema cara do Bara,niti kise niti vjetra danas :120:

Da, zaista je nevjerovatno da u ovakvoj situaciji Bar i Ulcinj i dalje nisu ni kap kiše pokupili. Čudna nam je mikroklima, uvijek kontra ostatku zemlje.
Tipičan primjer stacionarnog fronta. Zaglavio je negdje između Bara i Budve. Evo Bar i Ulcinj su 10-ak °C topliji od Podgorice, Herceg Novog i Budve.

Стенли

Kataklizme od vremena u Danilovgradu, mislim da je neopisivo.. Pljuskovi,grad,kiša vjetar munje na sve strane..
Što se tiče crvenog meteo alarma, u potpunosti je opravdan..

vanja

Jak pljusak vec skoro sat vremena pada u pg bez prestanka uz nalete vjetra

Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока

sanjin

Danas je PG zabiljezila udar vjetra od 104.5 km/h.

sone

E ne da je opravdan nego za ovakve stvari treba i edukacija od malih nogu kroz skolu  i kasnije...Nekad u Titovo vrijeme znalo se tacno u slucaju nepogoda ko sto radi.Svaka je firma imala plan evakuacije i sl...Treba pod hitno vojni rok uvodit.Vec nam je nekoliko generacija ni zasta pri nekim ne daj boze situacijama.
Trenutno biblijski potop.

Južina

Grmljavina i kiša, slabe do umjerene padavine.
Izgleda da je na CT najveća žurka u CG trenutno 6.1 mm za 10 min

7.9mm novi termin  :01:

Njima pade više za 20 min nego nama za čitav dan  :11:
Da U bp padne toliko kiše, sve bi plivalo ali bukvalno sve.Tamo je već teren stvoren za to.

sone

Krece zurka ponove kod mene...jak jugo,kisa i sitan grad.Bog nam u pomoc,da oce jutro svanut da podvucemo crtu sa stetom.

sanjin

Poklapa nas ponovo oblak sa veoma jakim odrazom.

Na Zabljaku dobro pada snijeg. Steta sto T nije u minusu. Vjerovatno je i u KL presnijezilo.

niksicki

U HN trenutno slaba kisa. Krecem brzo za Nk pa javljam kakva je situacije preko Grahova i Osjecenice. S obzirom da je Nk nesto preko 2 stepena, nadam se da je snijeg makar na Osjecenicu  :79:

budva lastva grbaljska

hoce li bar i ulcinj docekati prve kapi od ovog ciklona .

Bura

Nevrijeme stiglo i do Bara. Jaka kiša krupnih kapi, grmljavina još uvijek potmula.  :114:

sanjin

T opala na 5.8. Pljuskovi ne prestaju.

Fraka

Strahovito nevrijeme u Kotor danas.. Olujan jugo je pravio stetu, a onda je uslijedio onaj front i grad, slicno kao u Pg, sa 13 mm za 10 minuta.. Od tada je konstantno festa, T opala na samo 5.7 u jednom trenutku uz zestoke pljuskove.. fascinantno. Mogu zamilist koji je snijeg pao u najvisim zonama Lovcena i Orjena.. Uh, da mi je. 

Serdar

Jaka susnjezica u NK  :114:

sanelkpg

Dio pg od kako je grom udario nema struje...

Admin

Znam.  :12:
Bojim se da nece stizat prijr jutra

Bura

Umjerena kiša u Baru već duže vrijeme. Grmljavina sada jaka i tačno iznad grada, ali nije česta. T 9.1°C.

smislov

Quote from: sanelkpg on March 06, 2016, 23:15:53
Dio pg od kako je grom udario nema struje...

Koji je to dio Podgorice?

Nk