News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2016.

Started by Nikola, December 26, 2015, 16:31:40

Previous topic - Next topic

dacone

yr.no daje za niksic za ponedeljak 25ti 3.4 mm

Czv Nk

Izbrisace ga sjutra vec ;)

Nikola

Jug Italije i Grcka dobice pokrivac i do mora,kod nas suvo ali hladno.
Jak mraz u utorak i srijedu ujutro.

Dzoni

Trta vrta djevera Vukota...sve ode. E kakve su zadnje 3 zime propalo se  :57:  :107:

Czv Nk

Zasto imam osjecaj da ce modeli nacrtati nesto  :05:

michael

Quote from: Czv Nk on January 18, 2016, 16:34:21
Zasto imam osjecaj da ce modeli nacrtati nesto  :05:

ko veliš istrosili smo koeficijent nesrece  :11:

nema skoro ništa ozbiljno. a februar ne znam. znam da proljeće gledati nećemo.

boka

Ode ovaj ciklon dosta juzno ... :107:
Opet ce Grcka i Turska da profitiraju  ...zvek

NK sve ce biti dobro

Aoo ovo vec postaje nevjerovatno, ne sjecam se da su nam nekad ovako bjezali cikloni kao na  traci a na forumu sam godinama, ovo se po mom iskustvu moze ili zavrsiti sa nekim zestokim snijegom u februaru ili ga centimetra necemo gledati. Ali zato Nk je imao ove godine jednu noc sa 4 cm i to je trajalo manje od 10 sati, za cijelu godinu.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Yeti

Čitah na jednom meteo forumu iz regiona o čuvenoj zimi iz 1929.Eee to je bila zima!!!Kol'ko snijega viđeh,sad sam više ravnodušan što ga centa nećemo mrčit ove zime!Smiješno je to:...te čekaj da prođe Megaanticiklon,pa da se isćefi jugovina,pa onda imamo blok i hladnoću ali nema ciklona!Pa normalan bi poludio!
On:Ec čas uvodi otopljenje,pa ga ukida,dok gfs vidi neku bolju,hladniju varijantu! :77:
Listen to me carefully,I shall say this only once

Nikola

Sjutra i u cetvrtak ujutro veoma hladno,cijela drzava bice u minusu,mozda bude i nekih rekorda na jugu.

Fraka

Temperature koje je Tanja Mirkovic dala da ce bit minimalne sutra ujutro ce biti dostignute prije 22h veceras. Po ko zna koji put potpuno promasene temperature, kad je prilicno jasno sve.

bole

Ima prolazne oblacnosti fraka
i nocas  prisutan Halo
Bice dobog mraza :)

Czv Nk

Jeli ovJ halo znak za snijeg?

EagleS

Halo efekat se formira u prisustvu cirostratusa koji mogu nagovijestiti nailazak toplog fronta i padavina, međutim padavina prema modelima nema ni za lijek, jedino malo u području Boke za 2 dana
The absence of evidence is not the evidence of absence

Fraka

Izvinjenje z prethodni post. Nisam ni otvarao modele, no sam racunao da ce bit skroz vedro, najvise iz price clanova  :51:

Nikola

Modeli(WRF-NMM i NMM-HIRES) posle ponoci nisu davali nikakvu oblacnost,medjutim oblacnosti je bilo a HMZ je dao Tmin onakvu kakvu je model crtao tako da je dezurni meteorolog imao srece,jer modeli daju drugacije T2m.
Npr. u nedelju modeli su crtali za PG jutarnju oko 1c sto je HMZ i davao ali je bila oko 3c visa.
To su ona odstupanja od modela,npr. model ce uvijek nacrtati nizu T2m sa vjetrom pri vedrom vremenu nego bez vjetra kad je T850mb niza.

Dzoni

Czv Nk

Gledam neke prognoze i dosta njih je najavljivalo za 7 dana ciklon neki sa snijegom.Ima li toga u najavi ? :23:

Filip.V

Po svemu sudeci od ponedeljka toplije, e sad sve je to nepouzdano  :83:

Czv Nk

Jeli moguc sjutra snijeg u Nk bar malo?

petar

Quote from: Czv Nk on January 23, 2016, 12:32:44
Jeli moguc sjutra snijeg u Nk bar malo?
Sanse ne postojee

Dzoni

Kod nas na jugu, suva i topla sedmica do sljedeceg vikenda uz suncane intervale i nesto promjenjive oblacnosti.

sanjin

Quote from: Dzoni on January 24, 2016, 18:22:25
Kod nas na jugu, suva i topla sedmica do sljedeceg vikenda uz suncane intervale i nesto promjenjive oblacnosti.
Sto se mene tice odlicno. Kad vec nema snijega, bolje sunce nego kisa i maglustina...

vanja

Quote from: sanjin on January 24, 2016, 19:07:49
Quote from: Dzoni on January 24, 2016, 18:22:25
Sto se mene tice odlicno. Kad vec nema snijega, bolje sunce nego kisa i maglustina...

malo ce da otopli,navece pogotovo. meni ne smeta :)