News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 07, 2015, 19:24:34

Previous topic - Next topic

kristian_zg

Hvala svima na čestitkama i čestitka Harkiju i svima pozitivnima.

Dakle da malo razjasnim kako sam prognozirao:
1. Temelj tempama je bio EC jer mi je on nekako uvjek precizniji naravno uz sitne korekcije. Oborine nisam temeljio na EC u tom trenutku pa čak niti na WRF-ovima
2. Oborine nisam temeljio na GFS12z od utorka nego na prethodnim izlazima i položaju ciklone pa mi se činilo da će se ona produbiti pa sam išao na vlažniju varijantu
3. Ulcinj je totalno iznenađenje po pitanju tempe i bilo bi dobro da netko iz CG to prokomentira
4. 10 minuta sam razmišljao da li da stavim snijeg 1cm ili ne. Dakle EC utorak 12z je pokazivao, ako se dobro sijećam, 0.3mm na -1 ali mi nekako nije držalo vodu obzirom na tempu tla i kratkoću padalina do termina 6UTC

Dakle, idem uplatiti loto. Ovo je očito dobar tjedan za mene. Eto baš vidim na je Eurojackpot cca 10mil EUR u ovom kolu (kada se odbiju svi porezi)  :116:
Ako dobijem idemo na jagnjetinu  :114:

Transmat

Kakav čudan dan. Modeli su skroz fulali za kišu. A vjetra u pljevljima nije ni bilo.. sto je znatno promijenilo situaciju , Takodje na Cetinje isto. Zato Ulcinj kao sto sam i ocekivao preko 10 je imao vjetar i nisku temperaturu .
Kisa me potopila danas skroz, ali nije samo mene nego sve nas .
Čestitke svima koji su imali pozitivni skor  :63: 
Ipak nije bilo lose pratiti danas, i nadam se da smo naucili dosta . Ipak modeli ne mogu da prepoznaju nasu mikroklimu.

Nikola

Cestitam pobjednicima kola sa osvojena 3 poena na tako hrabrim prognozama.
Cestitam i svim pozitivnim bodovima.

CervantesRI

Pozdrav svim takmičarima sa malim zakašnjenjem i čestitke današnjim pobjednicima!

I za kraj jedan mali savjet svim takmičarima da vjeruju svojim prognozama. Evo osobno sam prognozirao za Ulcinj temperaturu od 13.5 (Administrator je nenamjernom greškom upisao u tablicu 15.3) i nekako sam bio poprilično siguran u tih 13.5 (naravno, dok nisam vidio prognoze ostalih takmičara), jer me dosta podsjećalo na jednu situaciju iz prošlih takmičenja kada su se modeli isto tako dosta razlikovali. Međutim, pogrešan unos nisam reklamirao jer sam ga iskreno prekasno vidio (u srijedu popodne), ali i zbog toga što mi se 15.3 puno više svidjelo nakon što sam vidio prognoze ostalih glavnih takmičara, kao primjerice od Miloša. Mislio sam da sam pogrešnim unosom dobro prošao, a ono...  :11:     

Admin

Uh... ja sad provjerih i stvarno si poslao 13.5
Trebao si intervenisati, iako je prošlo dosta vremena, jer ja čuvam sve vaše prognoze, a istovremeno postoji i podatak o tome kada je prognoza poslana. Šteta.

Miloš

Quote from: CervantesRI on October 22, 2015, 23:27:57
I za kraj jedan mali savjet svim takmičarima da vjeruju svojim prognozama.

Tačno tako.  :45:

Kola kao što je ovo treba odigrati bez kalkulacija. Ja sam gledao da ovo kolo odigram tako da što manje poena izgubim i očekivao sam unaprijed manje-više 3 poena (Tmin, vjetar i snijeg), a padavine i temperature odigrao tako da donekle pokrijem i varijantu sa jačim padavinama (što se i ostvarilo), i varijantu bez padavina koju je davao kobni EC 12Z u utorak, koji je možda i glavni krivac što je sve ovako ispalo.
U ovakvom kolu je svaki bod "zlata vrijedan", žao mi je što na kraju dosta nas nije uzelo i zasluženi bod za vjetar (koji je po svemu sudeći bio 15m/s), ali tu već ništa nismo mogli, ni mi, ni Admin.

Naredno kolo konačno djeluje kao anticiklonalno sa 4 sigurna boda, mislim da je vrijeme da kao ekipa izlazimo iz minusa.  :28:

prenka

Cestitke pobjednicima ovog kola  :109:  Opet sam bio u pozitivi ovo kolo , minimalno ali kad pogledam tabelu moram biti zadovoljan  :83: Posle proslog kola rekao sam da cu rizikovati malo vise jer ovo je kolo pokazalo onu poznatu "ko ne riskira taj ne profitira" . I pored toga moja prognoza ze zasnivala na malo vece padavine nego sto daju modeli ali ni to nije donelo bodove , osim sto je izbjeglo negativne . Bio sam dosta oprezan sa padavinama i gledao da to bude malo vise od onoga sto modeli daju , ali opet se pokazalo da nisam dovoljno rizikovao . Jedini pravi potez je bio niza temperatura za Cetinje i upravo je to jedan jedini bod koji sam i osvojio u ovom kolu . Tabela izgleda frapantno posle prva dva kola i kao sto rece Fraka u jednom postu od danas i ulazak u igru nakon pola takmnicenja moze donijet pobjedu :D

Dzoni

demijan

ipak je sve izvjesnije da ce srijeda biti suva...šteta sto nije ostao cetvrtak tu ima male sanse za nešto..a ako se dobro sjecam pomeranje dana za igru je nastalo iz traženja što težeg dana.. :78:

Admin

Pomjeranje je u stvari napravljeno zato što ja u četvrtak neću biti u Crnoj Gori!

demijan

to sam i pomislio da je glavni razlog...hvala na trudu i organizaciji uvijek!  :59:  :47:

prenka

Forumasi , ne zaboravite veceras se do ponoci salje prognoza  :122:

Transmat

Quote from: prenka on October 26, 2015, 20:30:00
slucajno otvorih forum kad vidim komentar neki na ovu temu.. definitivno bih zaboravio da nisi sad napisao... Hvala  :45:

Transmat

Quote from: Transmat on October 26, 2015, 20:39:52
slucajno otvorih forum kad vidim komentar neki na ovu temu.. definitivno bih zaboravio da nisi sad napisao... Hvala  :45:

Nije ostalo snijega na Zabljak ? :)
Takodje Tmin se sad posto se vrijeme pomjerilo unazad (mislim na takmicenje :) ) racuna u 7 ujutru! a vjetar u 13h.

demijan

Bart

Jel po ovom satu na forumu do 00h ili po pravom pomerenom satu do 00h moze da se posalje prognoza?

Admin

Po pravom, pomjerenom, satu!

CervantesRI

Meni se dogodilo isto kao i Transmatu. Da nisam slučajno otvorio forum, ne bi niti znao da se danas šalje prognoza. Nažalost, mislim da večeras određeni broj takmičara neće niti znati ili se jednostavno neće sjetiti da se večeras šalje prognoza. Možda nije zanimljiva situacija, ali je nekako mali broj komentara na forumu...

Što se pak tiče samog takmičenja, ako može mala pomoć - koje su bile danas maksimalne temperature (ne terminske!) za gradove u ovom kolu?

prenka

Quote from: Transmat on October 26, 2015, 20:39:52
Nema na cemu  :122:  Isti slucaj , Zaboravio sam cak i da sam  stavio u podsjetnik na telefonu u cetvrtak (cim vidjeh da je rok ponedeljak do 00:00 h)  :03:

Admin

Do 23 sata prognozu je poslalo 25 takmičara!

demijan

današnje terminske

bar 21,8
nik 22,3
kol 16,9

oliver88

Poslato, pre jedan minuta od 00:00 :11:

Cirius

Nakon masakra u prva dva kola, možda sad dođe do nekog bodovnog oporavka ...   :116:

sale pn

Ja sam poslao ispravku prognoze oko pola dvanaest, ali je admin stavio prvu prognozu koju sam poslao :32:

Admin

Pogledacu ujutru i ispraviti. Mozda ce, u medjuvremenu, jos neko prijaviti neku gresku.