News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 07, 2015, 19:24:34

Previous topic - Next topic

Nikola

T na Cetinju u padu,negativan bod na T Ulcinj,padavine su jos u opticaju.

Shody

Jedino sto bi mi donijelo bodove  :67: :67: :67:

Vrhunsko kolo  :109:
Čestitam svim pozitivnim

Dzoni

Eto koliko su procesi u prirodi nepredvidivi,  najbolje danas vidjesmo, zalud modeli, zalud sve.
Totalni takmicarski brodolom   :52:  :56:

Miloš

Jedino što sam dobro prognozirao u ovom kolu je vjetar, i čak ni tu nema bodova.  :08:
Za temperature u Ulcinju i u Pljevljima mi je falilo po 0.3°C za po bod. Da se barem nešto od toga ostvarilo, bio bih u plusu, ovako uz padavine 2 2 2 - nula poena. Ostaje još da se nadamo da Ulcinj i Cetinje neće u kod 3, mada je i to vrlo moguće kako je krenulo.

Mislim da će ovo po srednjoj ocjeni biti najgore kolo u istoriji takmičenja. Zaista ovoliko negativnih poena ne pamtim. O čemu se radi, ne znam. Da li su se u međuvremenu iskvarili modeli, ili su se iskvarili takmičari, ili su jednostavno naišla dva nemoguća kola za precizniju prognozu. Ali nešto će morati da se mijenja, jer takmičenje gubi smisao ako u samom vrhu tabele budu takmičari koji propuste kolo.  :03: Šalu na stranu, valjda bude bolje od narednog kola. U ovom ostaje da se nadamo da padavine ostanu ispod 15mm, da izbjegnemo bruku da svi budemo u minusu.

Shody

Bas cirkus od kola.  :114:

Nevjerojatan start takmičenja. Kad se sjetim prošlih (prije 2-3g) kad nam je bilo anticiklonalno vrijeme i jedina nepoznanica hoće li Pljevlja izdržati s maglom...

Vrhunski, nema sta. Da mi je netko rekao da ću 2 kola zaredom biti u minusu, kladio bi se da cu se ostaviti meteorologije :120:

Dzoni

Quote from: Miloš on October 22, 2015, 15:41:03
Jedino što sam dobro prognozirao u ovom kolu je vjetar, i čak ni tu nema bodova.  :08:
Za temperature u Ulcinju i u Pljevljima mi je falilo po 0.3°C za po bod. Da se barem nešto od toga ostvarilo, bio bih u plusu, ovako uz padavine 2 2 2 - nula poena. Ostaje još da se nadamo da Ulcinj i Cetinje neće u kod 3, mada je i to vrlo moguće kako je krenulo.

Mislim da će ovo po srednjoj ocjeni biti najgore kolo u istoriji takmičenja. Zaista ovoliko negativnih poena ne pamtim. O čemu se radi, ne znam. Da li su se u međuvremenu iskvarili modeli, ili su se iskvarili takmičari, ili su jednostavno naišla dva nemoguća kola za precizniju prognozu. Ali nešto će morati da se mijenja, jer takmičenje gubi smisao ako u samom vrhu tabele budu takmičari koji propuste kolo.  :03: Šalu na stranu, valjda bude bolje od narednog kola. U ovom ostaje da se nadamo da padavine ostanu ispod 15mm, da izbjegnemo bruku da svi budemo u minusu.
Zato za propusteno kolo -3.  :62:

Bura

Ovo kao da ima neka natprirodna sila.  :67: Uvijek u četvrtak na dan takmičenja je neka atipična situacija. Zato ja imam prijedlog za Admina: da se od sada prognozira i visina snijega za Bar. Ako svi stave 0cm, onda će sigurno pasti snijeg, a možda i zatrpati grad.  :99:  :111: Ne znam što da mislim više.  :05:

Ovo kolo za mene je totalni debakl. Mislim da ću biti rekorder sa minus poenima.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

MAGICIAN

:26:     :106:     :26:    :31:   :35:

Miloš

E ta ti dobra, i da smo prognozirali da će da svane jutros, mislim da ne bi svanulo.  :27:
Nešto sam računao, ukoliko padavine budu u kodu 3 3 2, samo jedan takmičar će imati preko 0 poena.

Fraka

Razmisljam da se prkljucim takmicenju u 10. kolu, mozda budem prvak sa 0 bodova hahah. E bas minje krivo sto ne mogu da ucestvujem.. a vjerovatno ni sledece godine. :56:

Miloš

Evo konačno podatak o vjetru u Ulcinju - 12m/s, tačno sam znao da bih uzeo bod tu. Ali, viša sila.

Sa temperaturama je definitivno gotovo. Ostaje još da vidimo količine padavina u 20h. Djeluje da padavine svuda slabe, vidjećemo synop u 20h i to je to.

Miloš

Ako sam dobro sabrao podatke sa AMS, na Cetinju je do 19h palo ~14mm (kod 2), a u Pljevljima ~6mm. U Ulcinju je suvo još od 15h, tako da je moguće da je ostao u kodu 2.

kristian_zg

To su padavine od 6UTC ili cijeli dan?

Nikola

Na CT palo od 06UTC 13.5mm a u PV 6mm.

Miloš

Da, tako nešto sam i ja sabrao. Ulcinj ponovo bilježi slabu kišu u 19h, ali i skok temperature na 12.0C.

Miloš

Evo i zvaničnih podataka od 20h:

ULC  12.5  2 (11mm)
CET  9.4  2 (15mm) - moraće Admin da provjeri da li je kod 2, ali prema AMS je malo ispod 15mm
PLJE  4.9  2 (7mm)
Vjetar (Ul+Ct+Pv) /
Tmin -0.8
SnZ  1

Obradovao me Ulcinj ovim skokom u 20h, prođoh bez ijednog negativnog boda.  :08:

demijan

samo osmatrač zna da li je ispod ,isto  ili iznad15 mm na cetinje!čekamo reč osmatrača  :109:
još jedan sjajan četvrtak koji naslutio taj 1 cm snijega na žabljaku (večeras 5 cm)

ulcinju treba reći da se u sinopu stavlja t max od 06-18h(utc)  :59:

Miloš

Quote from: demijan on October 22, 2015, 20:19:06
ulcinju treba reći da se u sinopu stavlja t max od 06-18h(utc)  :59:

I Baru, Podgorici, Pljevljima i Kolašinu. Svi su u synop unijeli Tmax od prethodne noći.  :75: Lako se to vidi na AMS grafikonima.

skener

Jos jedno ocajno kolo ua mene...mislim da imam -2  :75: lose je pocelo sa snijegom, iznenadila me bas niska T u Ulcinju i nisam ocekivao ovoliko padavina...valjda ce biti bolje u narednim kolima, od sledeceg se racuna od 7-19h

Jocko

Za mene ovo beše kastastrofalno kolo, -3 poena. Svaka čast svima koji su danas bili pozitivni, a posebno članovima Kristian_zg i Harki koji su osvojili po 3 poena danas.  :116: Beše ovo lošije kolo od prethodnog sa srednjim brojem poena od -2.

Prema današnjim izlazima modela sledećeg četvrtka očekuje nas lakše kolo bez padavina, no još uvek je to vrlo daleko da bi se komentarisalo.

demijan

ne bih dublje ulazio u komentarisanje kako ko sastavlja sinope naročito tako jasnih stvari kao t max..al osmatrači i "osmatrači" su najmanje krivi...uvijek oni koji vode imaju sve odgovornosti...nego to je drugra priča...

iduci cetvrtak izgleda nosi  sa večerašnje tačke svima sigurnih 4 boda  :56:

Admin

U namjeri da prekinemo seriju loših prognoza sledeće, treće, kolo je pomjereno za srijedu.
Vaše prognoze dakle treba poslati u ponedjeljak!

*Promjena dana je, u stvari, uslijedila zbog mojih obaveza.

dikile

Ja igrao, ne igrao od krompirica pobeci ne mogu.  :05: Da mi je neko rekao da cu sa 0 bodova posle dva kola biti u gornjem delu tabele ne bih mu verovao.

Bravo Admine za sredu, da razbijemo malerozni cetvrtak.

demijan

nadam se  da ce se desiti neka promjena i sada laganu srijedu pretvoriti u nešto kao današnji četvrtak :60:
čestitke trojkama!

dikile

Quote from: demijan on October 22, 2015, 20:50:14
nadam se  da ce se desiti neka promjena i sada laganu srijedu pretvoriti u nešto kao današnji četvrtak :60:
čestitke trojkama!

Kako je krenulo meni se više isplati da ne saljem prognozu.  :60: