News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 07, 2015, 19:24:34

Previous topic - Next topic

Transmat

Quote from: Miloš on October 21, 2015, 00:01:00
Kad se globalni modeli ovako razilaze, upravo je sreća ono što će i presuditi na kraju, barem kad su padavine u pitanju.  :08:
Na osnovu prognoza će se vidjeti ko više voli EC, a ko GFS. :28:
Ec je mozda bolji, ali ja nekako cesce slijedim Gfs..  ali opet nadjem neku sredinu. pa na kraju prilagodim mikroklimi.
Ne znam, bice bas gusto, ja sam igrao rizicno, a opet sam dosta i slijedio "razum" , nekako na osjecaj/ Pazi kad se ispromasujem

Srecno svima   :114:

Jocko

Na kraju ovo ispade dosta teško kolo, u najmanju ruku iste težine kao i prethodno.

Kao što su pojedini takmičari već zaključili, videćemo ko je ljubitelj EC-a, a ko GFS-a. Velika razlika u izlazima globalnih modela. Ja opet mislim da će se ovde pokazati ko "zna znanje" prognoze vremena za Crnu Goru. Hoću reći očekujem da se istaknu poznavaoci mikroklime Crne Gore, odnosno oni koji se prognozom za mesta u CG bave tokom čitave godine i koji su u "kondiciji"  :03: Srećno svima!

Transmat

Quote from: Jocko on October 21, 2015, 00:13:36
Na kraju ovo ispade dosta teško kolo, u najmanju ruku iste težine kao i prethodno.

Kao što su pojedini takmičari već zaključili, videćemo ko je ljubitelj EC-a, a ko GFS-a. Velika razlika u izlazima globalnih modela. Ja opet mislim da će se ovde pokazati ko "zna znanje" prognoze vremena za Crnu Goru. Hoću reći očekujem da se istaknu poznavaoci mikroklime Crne Gore, odnosno oni koji se prognozom za mesta u CG bave tokom čitave godine i koji su u "kondiciji"  :03: Srećno svima!
I ti znas dobro nasu klimu.
Pozdrav za tebe veliki  :62:

Nikola

Dosta je odigrala visoku T na Ulcinj(da pokriva 19ti stepen).Dvoumio sam se da li da stavim sve tri jedinice ali mislim da ce Pljevlja ostati suva. Ipak kod vecine GFS je primaran.

dikile

Ja nikad ne gledam samo jedan model. U jutarnjem izlazu EC je davao padavine, gfs cas ima, cas nema. Mora tu na kraju da nakapa batrm 0.1mm   :78:

skener

Razlicite su prognoze kad su padavine u pitanju...a i vjetar,,cak od 9 do 27...ima i jedna prognoza za snijeg 1 cm  :03: ja ipak ocekujem koju kap u Pv

demijan

divna šarenolikost..biće to opet lijep cetvrtak .. :109:
i ako nisam odigrao snijeg ujutru na žabljak niti sam razmišljao puno o tome da će ga biti ,nadam se da hoće... :79:

Miloš

Quote from: nikolA on October 21, 2015, 00:36:46
Dosta je odigrala visoku T na Ulcinj(da pokriva 19ti stepen).Dvoumio sam se da li da stavim sve tri jedinice ali mislim da ce Pljevlja ostati suva. Ipak kod vecine GFS je primaran.

Da si na kraju stavio i treću jedinicu, imali bismo gotovo identične prognoze.  :45:

Ja svjesno nisam odigrao naročito hrabro padavine. U prošlom kolu sam pokušao da izmudrim, pa sam zaradio -1 poen, ovoga puta sam išao na varijantu da ne odem u minus, jer je za Ulcinj i Cetinje sve od 0 do 2 uključeno.

Transmat prilično rizikovao sa Ulcinjskom Tmax. Slično smo razmišljali, ali ipak nisam htio da toliko odstupam od modela.

Transmat

Da bas ima ofgromnih razlika u prognozi...
Vidjecemo ulcinj sta moze da uradi u cetvrtak, ako bude jak vjetar i oblacno. onda osta niska temp..

Dzoni

Oticice Ulcinj malo vise  :62:

Jocko

Quote from: Transmat on October 21, 2015, 00:27:00
I ti znas dobro nasu klimu.
Pozdrav za tebe veliki  :62:

Nisam baš siguran  :22: zapravo sam samo dva takmičenja izgurao do kraja, a na jedno 3-4 se nisam ni prijavljivao. Uglavnom iz tvojih usta u Božije uši, verujem da će biti tako  :03: Veliki pozdrav za tebe stari druže i srećno u nastavku takmičenja!  :109:

Miloš

Danas nemamo podataka o vjetru iz Ulcinja još od 9h, nadam se da će to biti riješeno do sutra. Vjerovatno je sa strujom problem.
Što se tiče temperatura, one su danas prilično visoko otišle na jugu zbog dužih sunčanih intervala, sutra bi morale biti makar 2-3°C niže, a ako bude padavina i još niže.

Terminske Tmax i Tmin:

Ulcinj 18.8°C
Cetinje 15.4°C
Pljevlja 7.8°C
Tmin -0.7°C

Admin

Miloš

Žabljak je jedini kandidat za Tmin ujutru. Prema poslednjim mjerenjima je +0.4°C. Mislim da se velika većina takmičara ne bi bunila da tako ostane do jutra.

Jocko

I u narednim satima odnosno od 06UTC tamo se očekuje zadržavanje oblačnog vremena, ali treba očekivati i kakvu-takvu hladnu advekciju u nastavku noći. Mišljenja sam da će temperatura sigurno otići u minus, ali ne mnogo.

kristian_zg

Možda ima snijega na Žabljaku (mjerljivog). Nema osmatranja od 7h. Ima tko kakav info?

Admin

Visina snijega na Žabljaku 1 cm!
Samo jedan takmičar je prognozirao formiranje sniježnog pokrivača u jutarnjim satima!

demijan

svaka  čast za takmičara koji je jedini pogodio snijeg na žabljak.  :109: :109:
prosniježilo je između 7 i 8 h.

t min -0,8.

kristian_zg

I samo dva takmičara nisu dobila bod na TMin.

demijan

u 8 h
ULC  11,8 oblačno
CET  7,2  slaba kiša
PLJE  3,6  slaba kiša

vjetar (14+1+1) 16

dikile

Cetinje ima merljive padavine posle 8h.

skener

Quote from: kristian_zg on October 22, 2015, 08:22:24
I samo dva takmičara nisu dobila bod na TMin.

Tri takmicara, od kojih je jedan izgubio bod...Pljevlja i Cetinje u kodu 1

IvanZD

demijan

plje i ct dalje slaba kiša ,ulc bez padavina i nema podatka o vjetru u 9h.

ULC  12,0 oblačno
CET  7,6  slaba kiša
PLJE  3,4 slaba kiša

Bura

Pored sve ove muke s temperaturama i padavinama i snijeg me zakuca u zemlju još dublje.  :05: Nadam se samo da mi neće biti -9 poena.  :102:

http://www.vijesti.me/vijesti/na-zabljaku-pao-prvi-snijeg-856921

Ali jutros, mada i juče u jednom dijelu dana, imamo razlog za radovanje: proradila AMS Nikšić.  :116:
Bolje gram nafake no kilo mozga.