News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Avgust 2015.

Started by Cirius, August 01, 2015, 00:05:32

Previous topic - Next topic

Nikola

Strujanje juzno a po modelima zapadno? Ocegledno je minimum nad Apeninima a ne nad Panonskom nizijom.

Pljusti bas dobro  :109:

Cirius

Najobilnija tura do sad     :27:   noć za uživanje.

Miloš

Uživajte malo i za mene!  :116:

Ja ne znam što sam bogu zgriješio da se rodim u gradu u kojem kiša ne može da padne ni kad su svi mogući uslovi ispunjeni.
HN je preskočio 30mm, CT 20mm, PG 10mm. A ovamo 0.0000000000.

Nikola

Ide ozbiljna oblacnost sa juga,mislim da ovaj put nece zaobici Bar.

Miloš

Nema tu više nikakve oblačnosti, sve se gasi polako, ciklon slabi, atmosfera se stabilizuje. Nova šansa za kišu ko zna kad, vjerovatno u septembru, nije ni bitno...

Dule97

Dobro ga natopi zadnjih 10-15min i palo je 6mm,ukupno danas 9mm na mom kisomjeru. Oblaci se bas brzo krecu i mijenjaju se oblacni i vedri periodi.Napolju je postalo neugodno sjedjet u kratke rukave  :59:

sanjin

Киша скоро стала. Грми.
По АМС до сад пало двадесетак мм.

Mađo

Potop opet. I opet tamnoplavi odraz nad mojijem selom.  :15:

Cirius

Miloše, ako bi mijenjao barskih 30-32'C sa ugodnim zapadnjakom za kazanskih 38-40'C sa dimom od požara ... dobio bi tu jednu kišnu avgustovsku noć  :103:

Izgleda da je ova posljednja tura bila oko 11 mm.

WhiteWalker

Krivi

Kratak pljusak je bio maloprije, malo je osvježilo, ali jadno, mora to bolje.
GGMU!

SnowHunter

Da li je moguće - AMS Njeguši daje 75mm kiše za sat?  :78:

U Beogradu konačno svježina, palo je nekih 10mm kiše - temperatura na Zvezdari 19°C:105:

Nikola

Mađo

Quote from: SnowHunter on August 17, 2015, 00:14:43
Da li je moguće - AMS Njeguši daje 75mm kiše za sat?  :78:

Ne, okle taj podatak ? Za cio dan je palo 59 mm, stubići predstavljaju padavine na sat vremena.

petar

Javljam se sa sela Sjerogoste 10 km sjeverno od Kolasina, trenutno je ljudi provala oblaka nevjerovatno jak intezitet padavina !... h

pg

Jos jedan pljusak  :114:.Nestvarno prijatno napolju
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Nikola

Provala oblaka,vjetar okrenuo na zapadni.

Transmat

zaista se ispadalo ovdje kod mene..   vise nego zadovoljan, potop.
sigurno 30 litara. nije to lose.
Mozda bude jos u toku noci. sad izgleda slijedi pauza.

pg

Pojacava kisa pravi potop napolje
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

vanja

kakva provala oblaka....ovo je najace do sad...da ga ne ureknem  :102:

Nikola

Poplavilo dvoriste kao u sred novembra,sad je palo preko 10mm. Ali zanimljivo oblaci se brzo krecu i dok traje pljusak sa juga se vide zvijezde i sve brzo stane.

pg

Sad bas najjaci intezitet do sad   :04:
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

sanjin

Како пљушти, што је ово.  :29:  Саставили се небо и земља.

Miloš

U Podgorici stubić od 13.5mm prema AMS, potop!  :52: Ipak su modeli ispunili očekivanja za veći dio zemlje. Za Bar i Ulcinj su jedino nemoćni.

Ponovo je počelo da grmi, ali u prazno. Oblaci su puni elektriciteta, ali suvi ko barut.  :02:

EDIT: Evo konačno i od zapada sijeva. Ako i ovo promaši, odustajem.

SnowHunter

Quote from: Mađo on August 17, 2015, 00:31:47 Ne, okle taj podatak ? Za cio dan je palo 59 mm, stubići predstavljaju padavine na sat vremena.

Toliko je u jednom trenutku pisalo na Pljusku, vidim poslije da je ispravljeno - ne uhvatih printscreen kao dokaz.  :120: U svakom slučaju, sada je nebitno...

Podgorica je završila svoj najduži niz dana sa temperaturom iznad 35°C, pa evo završnog grafa:

Beograd je drugi put ove godine imao izuzetno vreli toplotni talas - evo liste sa najtoplijim desetodnevnim periodima u istoriji beogradskih meteo mjerenja:

Iako ovo ljeto neće završiti kao najtoplije, jedino ono u gornjoj listi ima dva ovakva toplotna talasa.

*Samo da napomenem da je uslov da period bude na gornjoj listi da nema preklapanja dana između dva perioda (ovo znači da na listi nema, recimo, perioda 16-25.07.2007. kada je srednja temperatura iznosila 30.9°C, jer on devet svojih dana dijeli sa periodom koji je već na listi).