News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Avgust 2015.

Started by Cirius, August 01, 2015, 00:05:32

Previous topic - Next topic

sone

Prije ce bit da je taj profesor sa oprostenjem bio malo luckast...Jos ako je hrabar kao danasnji akademci.Mislio sam na Diogena iz sinope,ovaj drugi je samo pratio i zapisivao zivote filozofa,no necemo sad o tome...Svjeze jutro koliko toliko na Ljeskopolju,cekam majstore,mijenjam stolariju na kucu pa za jutra sto se moze odradimo.SnowHanter hvala ti na grafiku,nijesam omašio ato,ostane mi u sjecanju sve sto za ove krajeve porani pa bila kisa,snijeg i td...Ma otkad sam prohodao sve u nebo gledam i zapazam.Evo da vidimo ovo sto kaza Transmat oko 14-tog sto ce se desavat,normalno uzimamo s rezervom..Mozda se ponovi davna 1995

Miloš

U Baru cijele noći temperatura nije padala ispod 30C, ovo su nemogući uslovi za život. :57: Selim se na planinu i ne vraćam se više u ovaj pakao.

Miloš

Temperatura u Baru dostigla 35.5°C. Vidjećemo može li biti oboren apsolutni rekord koji iznosi 37.7°C.
Avgusta 2013. je mjereno 37.0°C.

Fraka

Sohar, sidriste, paklena 2 dana.. oba puta po 48 stepeni, ni daska vjetra.. veceras opet za Katar. Katastrofa potpuna, nagrdio nas je ovaj charter... samo pare, a posada umire.

vladobr

Sinoc oko 22.30 h u Baru je bilo vjerovali ili ne 34,5 stepeni kod nadvoznjaka, u centru 32,5

Miloš

Promjenom smjera vjetra sa sjeveroistog na zapadni, temperatura je pala sa 36°C na 30°C, a vlažnost vazduha porasla sa 30% na 75%.

vladobr

Znaci subjektivni osjecaj je isti ili jos gori iako je temperatura drasticno pala :13:

vladobr

Polako se vrace t sada je 32,6

Transmat

Danas je stvarno vrhunac ovog toplotnog talasa barem kod mene.
Vjetar je toliko vreo da ne mogu opisati to. Sve danas umlati i sto je ostalo narodu usjeva.
ima nekih 40 stepeni a vjetar na momente jak.
Vidim u Pg znatno nize , to je zbog vjetra koji obara temp, ali tako ne djeljuje na ljudski organizam (kako djeluje na termometar)

Kakvi su ovo kontrast,  sinoc u ponoc brat zaspao bio u dvoriste bez majce, pomeo se a gledaj danas ovaj pakao  :36:

staracfoco

Sjećanja često varaju ali za sve moje godine ja ne zapamtih ovakvo ljeto.Možda je bilo i suvljih ljeta,u godinama kada nijesam bio u Beranama,ali ovoga čuda ja još ne viđeh.Noći,od otprilike 22 sata i jutra su svježa i prijatna,dani vreli i skoro svakodnevno se popodne naoblači i počne grmljavina,rekao bi čovjek biće neko čudo od nevremena,to potraje par sati ali,osim zadnjeg dana jula i prvog dana avgusta,to se završi sa po nekoliko kapi,baš kako i u prognozi kažu a od grmljavine ostane prdnjavina.Kad će se ovo završiti ne znam ali znam da ovo kako je,ništa ne valja.Prije par dana bio sam u Podgorici i namjeravao sam da prespavam jer sam imao neke obaveze i sjutradan ali sam junački kidnuo oko 9 sati naveče i ujutru rano se vratio iz Berana.Za ljude koji žive i rade u Podgorici treba uvesti neki orden za ono što oni  preživljavaju.

Transmat

Blago vama u Pg. jedno i ja to da kazem.   Ubi vjetar citav dan ovdje evo i sad ne staje, a to je vreli vjetar. poludje se. nema izlaska napolje. Ne mogu vjerovat u sred ove zege martinicka mecava (mada nije jaka naravno) dok u Pg vidim juzni vjetar i to slab.
ima jedno 35 stepeni. haos  :36:  :36:  :36:  :36:  :36:  :36:  :36:  :36:  :36:  :36:  :36:

sone

A bogami je i ovamo mrka kapa...Vi ste u Martinice imali koliko toliko svjeze noci do sada.Veceras vam mozda bude tesko ali ste vi ipak planina nocu za Kazan.Ja svako vece bjezim pred mrak do kumova i na ponoc ovamo dolazim,a se Marezi primaknem kad se vracem strefi te toplotni udar.Ne znam,drago mi je da ima clanova poput postovanog gospodina iz Berana koji znaju kakva je ovdje ljeti situacija.Pominjao sam Mostar i dolinu Neretve koju uporedjuju sa Podgoricom ali mi je stari rekao da su noci u Mostaru svjezije i uopste da je lakse nego u PG-u.Cesto ga jw put tamo poslovno nanosio i zna situaciju.Ovdje zvanicna mjerenja kazu sto kazu i kraj price,ali sto rece Transmat nije nase tijelo mjerni instrument nego krv i meso pa kad provri na ovaj asfalt drzi se junace.

sanelkpg

Nocas se disat u podgorici nemoze

Nikola

U DG od oko 2h do izlaska Sunca T opada za oko 6c,nije u pitanju vjetar,tako da se jutros spustila na 20c,takav pad T se ne desava ni u jednom drugom gradu.

Transmat

Jeste dobro je bilo jutros, bas je zaladilo cim je stao vjetar oko 11.

Gaston

I na Studeno je ova noć bila prijatnija, čim je stao vjetar temperatura se spuštila  sa 19,5°C u ponoć  na 10,7°C oko 7 sati jutros.
Trenutno je 25,4°C pirka sa śeverozapada.

Miloš

Prethodna noć u Baru je bila u prosjeku za 5-6°C hladnija od pretprošle uz Tmin od 25.4°C. Daleko je to od "prijatne noći", ali čim nema fenske bure makar može da odspava.

SnowHunter

Kako divni minimalci na sjeveru Crne Gore u poređenju sa Beogradom, koji broji već 28. tropsku noć ove godine:

Što se tropskih noći u CG tiče, Podgorica broji 55 (što je već iznad all-time prosjeka), toliko i Budva, Golubovci 52, Bar 46. Podgorica, istovremeno, broji 16 noći sa Tmin≥25°C, više za cijelu godinu ih je bilo samo 2003 - 22 i 2012 - 18.

sone

Kako brzo na sajt ulazim...kad bi mi smrt ovom brzinom dosla sretan bih bio :05:

Transmat

25 stepeni.. kako se strmoglavila temp, cim nema vjetra.. bice do ujutru 17- 18 .
To se moze samo sanjat u Pg. A ne znam ni kako ovo, nema nigdje travcice, kao u pustinju sve izgorelo jos prije mjesec ipo.

Nikola

Bijah malo na prve Bjepopavlicke sportske igre,odigra se neki sah a igra se i fudbal.U daljini na zapadu svitka na radaru je to zapdno od Novog.

vanja

25.5c trenutno...najzad u podgorici laksa noc, moze se disat :105: :109:

sone

Napokon dobra noc iza nas :109:

budva lastva grbaljska

Cini mi se da kisa dobra pada izmedju Bioca i Albanske granice  kao i na sjeveru Savnik i okolina  :05:

niksicki

Odje pocela grmljavina,a cini mi se da ce i kisa brzo.U zapadnom dijelu grada prema Slanom jezeru vec pada.
edit: Evo ga i jak pljusak,pravi ljetnji.