News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Avgust 2015.

Started by Cirius, August 01, 2015, 00:05:32

Previous topic - Next topic

EagleS

Prilično zahladilo u posljednih 20 minuta, duva shever i pomalo grmi u daljini
The absence of evidence is not the evidence of absence

skener

U Nk u poslednjih 40 min potop i ucestala grmljavina...i dalje pada i grmi

milos555

Nakon dužeg pljuska, postepeno smirivanje, ali je T samo 15 stepeni!  :63: :101:

EagleS

Ja sam potpuno izgubio osjećaj za temperaturu nakon ovih vrućina... ovih 28°C (u 19h) mi se čini kao da je uspod 20°C  :120:

Dado

Ne prestaje jos evo skoro 3 sata, milina  :105:

Miloš

U Nikšiću 24mm danas!  :45: Još od maja nisam vidio pravu kišu.

Ovamo u Baru jedva da je i par oblaka bilo danas. Srećom, Tmin (22.6°C) i Tmax (31.4°C) su bile za nijansu niže nego prethodnih dana.

Dzoni

Quote from: SnowHunter on August 08, 2015, 00:25:28
Podgorički niz dana toplijih od 35°C je stigao do brojke od 27:

Nema kraja ovom nizu kako stvari stoje...ide nezaustavljivo naprijed !  :52:

skener

Ovaj podgoricki niz dana sa T preko 35 C je za sad na 30 uzastopnih dana...ukoliko sjutra izgura toliko onda ce se sigurno nastaviti jos najmanje 4-5 dana

sone

Sto je ova Podgorica bogu zgrijesila te je smjesti u na ovu tacku.Evo makar i nocas lijep san,pa kako bude od srijede.Zivimo dan za danom a kako je krenulo bice ta famozna 84 ili 85 biti srusena sa rekordom kad je prva kisa bila za Petkovdan.Ne moze mi niko precizno reci sta se desavalo toga ljeta i jeseni sa kolicinom kise ali znam da nam je bunar te godine presusio i da je zadnji dan pred kisu stari ga licno sa 20 metera produbio na 23 i kusur dok nije naisao na ogromnu vodenu zicu koja ga je zamalo potopila,srecom bili jaki ljudi gore na cekrku i brzo ga izvukli.Ovdje je vec mnogo bunara presusilo a ja sam juce mjerio...3 metra dubina i jaka pumpa milimetra ne spusta nivo.Inace pocetkom 70-tih kad je vecina bunara ovdje kopana dosta ljudi je glave izgubilo u njima.Vec od 10 metra ima otrovnih gasova a pecine pocinju od metra sto se kaze pa mora da se minira do zavrsetka.Mnogo su to opasne stvari bile nego su se ljudi mucili i radili kako su mogli.Eh danas masina za dan izbusi fi-120mm i pumpa potopna u cijevi koje se stave u busotinu i kraj.Da i na kraju nisam mislio ovoliko pisat nego da docaram ljuduma s foruma kojima je nepoznanica snadbijavanje vodom ovih krajeva tih godina.O hidroforima i drugim jadima cu drugi put.Uglavnom smo od 97 tek dobili gracku vodu.Jos jednom eto nek moderatori ovo prebace u hidrologiju ili sta vec jer takao sam svaku temu pimalo.

Mađo

Brao Šone  :109:
Vi bunare a mi bistijerne...vi vodu iz dubine a mi kupímo kišnicu,jbga  :120:
Baš me je zanimalo koliko bi koštalo da se izbuši na jedno mjesto u baštinu... a prije toga bi valjda trebalo odradit ispitivanje... dojadilo mi je šteđet vodu kad mi najviše treba  :57:
----------
Vedro i freško.T 14.9°

SnowHunter

Još jedna paklena dekada je iza nas. Slijede temperaturne brojke na glavnim stanicama:

U odnosu na all-time prosjek odstupanje u Podgorici je iznosilo +3.9°C, u Baru čak +5.0°C:

Posebno toplo je bilo na moru. Dok je u Podgorici nekoliko godina bilo toplije, u Baru je ovo najtoplija prva dekada avgusta u istoriji meteo osmatranja:

Ne samo to, ova dekada u Baru je bila najtoplija dekada uopšte, do sada je najtoplija bila upravo prva dekada avgusta 1998. U Herceg Novom i Ulcinju ovogodišnja prva dekada avgusta je druga najtoplija prva dekada avgusta i druga najtoplija dekada uopšte. Toplije je bilo samo u prvih 10 dana avgusta 1998 (Herceg Novi 29.3°C, Ulcinj 29.5°C).

Ovako izgleda odstupanje podgoričke srednje temperature od prosjeka 1961-1990:

Već 43 uzastopna dana su toplija od prosjeka, toliko traje i niz podgoričkih tropskih dana:

Najduži niz uzastopnih tropskih dana ove godine ne može biti srušen (iznosi 98 i zabilježen je 2003, 2012. niz tropskih dana je trajao 74), ali rekord za najduži niz dana sa Tmax≥35°C je odavno prevaziđen:

Do kada će se ovaj niz nastaviti?

Miloš

Koliko grmljavine jutros iznad Tirenskog i Jadranskog mora, prava šteta što ništa od toga neće doći do obala.

U Baru vedro i toplo jutro, Tmin 23.1°C.

Dzoni

Ooojjjj obale kome li ste krive ?!  :120:

Miloš

I dalje ima grmljavine nad otvorenim morem, ništa blizu nas naravno:

Dzoni

Dohvatice nesto HR ostrva i vjerovatno Al.

EagleS

Smračilo se ponovo iznad Kučkih planina ali i ovamo bliže no vjerovatno neće preko Fundine ić, čuje se i grmljavina

T 35.9°C

Dzoni

Evo vec lijepih razvoja nad Albanijom i dijelom CG. Pitanje je ocemo li sto zakacit ili ce bit ko juce, da nas sve preleti i dobijemo samo malo mirisa kise i vjetra. :55:

Miloš

Intenzivan razvoj oblačnosti nad Barskim planinama, još da vidimo može li se šta izroditi iz toga.  :77:

Mađo

Nevrijeme u Radanovice Potop..kisa i grad.

Bura

Jaka grmljavina i jaka kiša u Baru.  :105:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Miloš

Strahovit pljusak i nenormalna grmljavina u Baru, tako je to kad se spusti sa Rumije.  :08:

vladobr

Lijepo nam se kupaju turisti,ne treba im more   :11:

EagleS

Strašni udari vjetra sa juga, prašina se samo takva podigla

Kišna zavjesa je zahvatila visoravan Helm, sad već i Fundinu a mislim da polako zalazi u Masline, Zlaticu itd... doduše pitanje je koliko će ostatak grada primiti

pg

Pljusak uz grmljavinu
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

vanja

Ovamo za sad kisa nosena vjetrom umjerena...
edit: pojacava ali jos je ovo slabo. Tek je asfalt skvasen. Nebo obecava