News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2014.

Started by Cirius, December 30, 2013, 00:38:52

Previous topic - Next topic

sanjin

Quote from: petar on January 25, 2014, 13:16:45
sta se sada desava sa EC juce svi govorili stize proljece lagano cemo se oblaciti, sada ponovo ima nekih sansi za Danilovgrad i Podgoricu da vide pahulje  :32:
Kad smo pominjali otopljenje mislili smo na period od 30. januara.

sanjin

Prognoza za sjutra iz HMZ - Podgorica: Djelimično sunčano i vjetrovito. Vjetar umjeren do jak sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha oko 3, najviša dnevna do 7 stepeni.

NMM-WRF ulazni podaci ECMWF daje oko -2 za ujutru a NMM-WRF sa ulaznim podacima GFS oko +1. Vjerovatno je prognozer racunao na vjetar koji ne bi dozvolio preveliki pad temperature.

petar

Quote from: sanjin on January 25, 2014, 13:22:26
Quote from: petar on January 25, 2014, 13:16:45
sta se sada desava sa EC juce svi govorili stize proljece lagano cemo se oblaciti, sada ponovo ima nekih sansi za Danilovgrad i Podgoricu da vide pahulje  :32:
Kad smo pominjali otopljenje mislili smo na period od 30. januara.
Ja koliko vidim ni od 30. januara nece biti otopljenja

sanjin

Quote from: petar on January 25, 2014, 13:38:16 Ja koliko vidim ni od 30. januara nece biti otopljenja
Pogledaj GFS. EC je to samo malo ublazio.

Danilovgrad

Biće snijega u Danilovgrad pa da će samo pljusak ... Ponedeljak kasno na utorak rani jutarnji sati...  :114:

sanjin

Quote from: Danilovgrad on January 25, 2014, 13:56:25
Biće snijega u Danilovgrad pa da će samo pljusak ... Ponedeljak kasno na utorak rani jutarnji sati...  :114:
A zasto je to bitno toliko? Inace, EC padavine daje tek u utorak u toku dana kad je najtoplije, a ne u noci pon/uto.

Bole-PG

Lako to moze omanuti sve,kad je ovako omanuko za padavine na sjeveru
Podgorice grade moj!!!

Dzoni

Quote from: sanjin on January 25, 2014, 14:08:19
EC padavine daje tek u utorak u toku dana kad je najtoplije, a ne u noci pon/uto.

Tako je,ako se to ostvari nema sanse ni za DG,ni za PG.
Ajmo svi u Ni'sice,tamo skope... :109:

Danilovgrad

Dzoni u pravu si ako su padavine pomjerene za utorak..  :75:

mijo

EC i GFS 28. i 29. drze minus po visini u cijeloj CG.

skener

Snijeg na sjeveru i u Nk ne bi trebao da dodje u pitanju...sto se tice Pg i Dg, problem nece biti T po visini nego T2m tj kad ce se naoblaciti, najbolje bi bilo kad bi se naoblacilo pred zoru

Mađo

Oblačno je i vjetrovito.
Temperatura -1

Danilovgrad

Quote from: skener on January 25, 2014, 18:01:38
Snijeg na sjeveru i u Nk ne bi trebao da dodje u pitanju...sto se tice Pg i Dg, problem nece biti T po visini nego T2m tj kad ce se naoblaciti, najbolje bi bilo kad bi se naoblacilo pred zoru

Nadam se da će se naoblačiti ranije...

Nikola

Po Eta materijalu ali i to je ugrubo ne bi trebalo da se naoblaci prije utorka u zoru,ali i pored toga padavine ne bi krenule odmah vec nesto prije podna tako da ce u nizim predjelima biti pretoplo za padanje snijega,predjeli preko 500/600mnv imace siguran snijeg do srijede ujutro(usled konvektivnih razvoja lokalno ce biti obilnijih snijeznih padavina) na jugu i centralnim predjelima.

Nove padavine vec od cetvrtka,kisa ce postepeno zamijeniti snijeg u vecini predjela sa snijegom,osim u visim sjevernim predjelima.

pg

Dobro bi bilo da se promijeni situacija pa da imamo padavine oko 9h,10h
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

scepo

Bice to jedna ledna kisa na +4,+5 nista vise  :41:

mister

Ljudi kad se moze ocekivat' snijeg na Cetinje (s obzirom da se ja bas ne razumijem,vidim da vi fino balataralate ovim izrazima),a ja vE slabo svatam...vidim da bi trebalo utorak/srijeda,ali me zanima koji bi to period trebao da bude najubitacniji ... (uzimam u obzir da se to ne moze od danas predvidjet sa sigurnoscu za 5 dana unaprijed,ali me interesuje vase misljenje :D ).....Hvala vam,dobri ljudi :)

Fraka

Na cetinje bi moglo da fino napada u uturak vece na srijedu.. ali pitanje je koliko ce durat... jer ce otopljenje vec u cetvrtak. Ali gotovo izvjesno da ce padat u utorak vece.

mister

Znaci utorak vece,kriticno...hvala hvala :)

Fraka

Kakav GFS za Timocku krajinu  :52: :52:

Ima da bude 20 stepeni hladnije nego u ostatku Srbije  :58:

Odnosno kad bolje vidim nece. Duvace Ultra ledena kosava ovamo. Pogledajte samo anticiklon iz Sibira sto dolazi  :17: :17:

1055 mb

sanjin

A pogledaj ciklon u Alziru koji izgleda gura toplotu prema nama??  :67:

Dzoni

Bice utorak jedan fin zimski dan u dobrom dijelu Crne Gore. U Niksicu ce biti lijepo.
Mi u Podgorici cemo imati jedan hladan dan sa rel. slabom kisom.

Nemanja96

Neke prognoze kazu da je i nama u Podgorici u utorak moguca koja pahulja koliko je to moguce?

Fraka

Novi GFS je solidan. Rekao bih ovako

Primorje: 0,1 % sansi za pokrivac. 1-5% sansi za pahulje u zavisnosti od grada.
Podgorica 15% sansi za pokrivac, 40% za pahulje
Danilovgrad 30% sansi pokrivac 70% sansi za pahulje

Svi osali gradovi 100% sansi za pokrivac.

Nemanja96

Bogomi kameno je to  :67: