News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2014.

Started by Cirius, December 30, 2013, 00:38:52

Previous topic - Next topic

scepo

Padace ako sjutra Tmax ne poleti preko 6,7C a to je nemoguce :75:

Fraka

Oce li padat snijeg ces znat odma u ponedjeljak i utorak ujutro... Ako bude dovoljno studeno i navuce se oblak a ostane tu do 5-6 stepeni, postoje realne sanse da ce bit pahulja. Novi izlaz donosi oblacnost ranije ujutro, sto je dosta dobro. Realno su mozda i vece sanse, ali bolje je ne biti optimistican. Vidjecemo sto kaze EC veceras, a i WRF i NMM vec.

Odnosno, oblacnost dolazi vec u ponedeljak uvece.. ne znam, vidjecemo sve kad bude. Nije skroz bez sansi.

Nikola

Padavine bi pocele u utorak ranije ujutro,medjutim jaca oblacnost koja ce doci oko ponoci drzace T na 5-6c i to onda ide poznatim tokom,svake sat po 0.2c manje,tako da ce kad krenu padavine biti oko 4c a snijeg ce padati nadomak grada.

Drugacije bi bilo kad bi dnevna bila sjutra oko 6c,a to se moze postici samo ako veci dio dana bude oblacno.

mijo

EC je ljudi sve ovo za 28. , crtao na 190h malo za... ali se vracao gfs cijelo vrijeme davao padavine za 28 popodne ali sad ulazimo u finis pa cemo vidjeti
:62:

sanjin

Jos vecerasnji izlaz EC da vidimo i vise nemamo sta pratit za utorak.

Za PG ce sve zavisiti od sjutrasnje Tmax i dolaska oblacnosti.

mijo

i srijeda  prijepodne je interesantna mogla bi pg da zakaci koju pahulju  ,GFS daje oblacnost 28 rano ujutro padavine popodne

Fraka

Ec odrzava to stanje.. Sve ce zavisiti od temperature... Ja sam licno optimista i povecao bi one prosjeke za 5-10%

Стенли

Ajde ajde.. komentarisite nece biti uzalud  :63:

scepo

Pa jel moguce da ce sjutra u Pg tmax bit 9C  :78:

prenka

Upravo tako Fraka ima dosta sansi da vidimo padanje snijega u utorak (mislim naravno na nas Podgoricane ) . Mislim da sjutra promenljiva oblacnost u toku dana moze odraditi dobar dio posla za utorak .  :122:  Vecerasnji modeli mogu dati dosta jasniju sliku o vremenu u utorak .Ono sto je sigurno jeste da ce biti pravi zimski dan pa bilo ili ne bilo snijega u glavnom gradu .

mijo

svakako treba ispratiti ovo

NK sve ce biti dobro

Vracam film u nazad i sjetih se da ne pamtim nijedan januar da je u Nk bio bericetan sa snijegom, obicno je padao u decembru i februaru. Ove godine isto januar prazan, ali se zemlja dobro isusila, i ovo je najbolja moguca podloga za snijeg u Nk.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Fraka

Pa naravno.. skoro oduvjek je bilo da je januar suv, a februar vlazan.. to je neko nepisano pravilo. A da ne pricam za primorje. Nikad ja mislim da nije pao u januar. Siguran sam da je vise puta padao u mart.

mister

Znaci na Cetinje ste rekli utorak vece na srijedu,postoje li sanse da pada u utorak popodne ili prijepodne,a u srijedu popodne se ocekuje prestanak padavina jel tako ? :)

Стенли

Pratite GFS 18z, updejtuje se.. mislim da je znatno bolji od predhodnog :114:

petar

Quote from: Стенли on January 26, 2014, 22:49:35
Pratite GFS 18z, updejtuje se.. mislim da je znatno bolji od predhodnog :114:
da evo i ja upravo gledam, malo se slabije razumijem ali ide dobro cekam da se azurira skroz  :114:

Стенли

Malo su se povecale sanse za padanje snijeg u startu padavina, kad bi gledali GFS, pricam za nize predjele..  :27:

Krivi

Quote from: Fraka on January 26, 2014, 22:31:06
Pa naravno.. skoro oduvjek je bilo da je januar suv, a februar vlazan.. to je neko nepisano pravilo. A da ne pricam za primorje. Nikad ja mislim da nije pao u januar. Siguran sam da je vise puta padao u mart.

U Baru je najveći snijeg (zvanično) pao u januaru 2000.  :72:

Ja u Baru očekujem nešto kiše u utorak.
GGMU!

sanjin

Treba pratiti i sloj 925hPa koji ce biti u finom plusu.  :76:

Стенли

Na tu visinu dolazi malo slabije do otopljenja Sanjin, imamo dovoljno visoke planine na primorju.. a sad za sad mislim da su se pofino ohladili svi slojevi pa i prizemlje, a ovo sam rekao na osnovu ovoga gfs grube rezolucije.. Nemam sad vremena da pratim u detalje malo cu kasnije, nauzgred cu kacit slike

aquamarin

ocigledno ce oblacnost nesto ranije stici od ocekivanog. http://www.foreca.com/Montenegro/Podgorica?details=20140128 i nije bas precizna kad su konkretni gradovi u pitanju, ali kad italijani nacrtaju pahulje, obicno tako bude  :111: http://www.meteo.it/previsioniEuropa/Podgorica/istat-1001836

Danilovgrad

Imacemo snijeg u Danilovgradu. :)))))

scepo

Steta sto nismo imali srece s ovim ciklonom sto dolazi jer je ovo prava situacija bila za Pg sjever sve oladio i isusioo kako bi sad lega fino,al nadamo se bar da ce padat  :112:

Стенли

Poseydon

Quote from: sanjin on January 26, 2014, 23:48:04
Treba pratiti i sloj 925hPa koji ce biti u finom plusu.  :76:
Ne mogu naci modele finije rezolucije sa tim podatkom. Najfinije sto sam nasao je GFS sa zumom na Italiju i tu se fino vidi da temp ma 925hpa ide debelo u plus,prema tome :80: