News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Novembar 2013.

Started by sanjin, October 31, 2013, 20:27:13

Previous topic - Next topic

albatros_mne

U Perastu provijava snijeg, uz veoma jaku buru.

Bura

:79:

Konačno, susnježica  piše i ovdje.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Mladen

Snow, odlicne su ti fotke! Kao i uvijek  :109:
Ja sam se malo prije vratio iz Cetinja, od 4h popodne pada opet snijeg! Fino ga je jutros napadalo.  Prima se svuda, temperatura je u minusu, pa je prava zimska idila! Izgleda prelijepo. Nažalost, nijesam stigao da fotkam po gradu, ali imam dvije-tri slike slikane ispred kuće. Snow, pošalji mi mail kako kačiš ove fine fotografije.  :03:

Miloš

U Beogradu sipa umjeren snijeg na temperaturi od 0.0°C. Napadalo je već 10-ak cm:

Mladen

Milose, moze li od tebe pomoc za upload fotografija? Mora da je Snowhunter odsutan.
Sorry za off...

Južina

Ovđe je prije sat vremena trpalo kao u februar prošle godine.Trenutno slab snijeg, mislim da ga ima preko 10 cm.

prenka

Oblacno i suvo. T 4.7 c.  informacija da je u sutomoru trenutno prava mecava  :79:

petar

Quote from: prenka on November 26, 2013, 22:20:36
Oblacno i suvo. T 4.7 c.  informacija da je u sutomoru trenutno prava mecava  :79:
dako stigne u Podgorici vec uze vrijeme smo bez padavina, izgleda da je ovaj ciklon mnogo vise zakacio primorje nego Podgoricu

Krivi

Petre, ovo je poptuno ocekivan scenario, sjever i snijeg ne idu zajedno u PG, dok na primorju je to malo drugacije. U ovakvim situacijama ce prije pasti snijeg u Baru (kao sto izgleda pada) no u PG.
GGMU!

sanjin

To je to. Nakon ponoći padavine prestaju. Modeli žešće omanuli za PG.

Mladen

Ispred moje kuće u Cetinju, oko 6h večeras  :79:

mecava

Bio je jos jedan solidan nalet snijega mislim da ga ima 15-20 cm.  :79:

prenka

Quote from: sanjin on November 26, 2013, 22:30:52
To je to. Nakon ponoći padavine prestaju. Modeli žešće omanuli za PG.
Upravo tako ,mada mislim da je Fraka negdje dao kartu hrvatskog nmm -a i mogu vi reci da je taj model do sada odlicno odradio posao za PG .  :122:  Ocigledno je da dobro poznaje topografiju zb ravnice kao i mikroklimu . Ovo su situacije kada treba pratiti sve modele i kao amateri pronaci onaj kometreba najvise vjerovati  :03: Oblacno i suvo T 5.7 C

boka

Sa udarima vjetra opet po malo provijavanja mada od neke jace akcije za veceras nista.
u Baru vidim dobre padavine zadnjih 10 min
ima  li koga da javi situaciju tsmo

NK sve ce biti dobro

Nk nista samo provijava uz vjetar. Jos jednom se pokazao fenski efekat sjeverca. Mada smo vidjeli jedan jaci nalet snijega jutros. Ovo su cinimi se jedne id najranijih pahulja ovih godina. Obicno se pocinjalo sa Nikoljdanom. Pred nama je duga zima, pokazace se Nk ima kad, obicno pane dobar snijeg kad se najmanje ocekuje  :62:
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Bura

Sada već ozbiljniji intenzitete snijega u Baru. Počeo je da se zadržava po autima!

Miloš

Nadam se da će neko uslikati snijeg u Baru, ne znam da li je ikad u istoriji instrumentalnih mjerenja padao u novembru!  :105:

Mađo

Na Njeguše jak snijeg i mećava uz -3°   :105: :105:  :109: Napadalo je oko 20 cm sveukupno i to je fin snijeg. :11: Evo dvije nikakve fotke od maloprije.  :81:

Bura

Kolike krpetine trenutno. Ovo je stvarno spektakl. Sjano! T +1.4°C

Slikam ja.

Dusko

U Žircima (KL), večeras -70C, tridesetak cm snijega i dalje mećavi :79:

Стенли

Cestitke Baranima, stvarno iznenadjujuce..

ON: sitan snijeg u Danilovgradu poceo malo prije..

zeljko

sitan snijeg u pg.. :79:...vjetar malo oslabio......

Dzoni

Vije sitno od 19h,ali od jace akcije nista,kao sto se i ocekivalo...  :23:

Dzoni

Bura,

pa da vidimo to cudo iz Bara,daj neku sliku.

Miloš

Bar i dalje bilježi fin pad temperature uz solidne padavine. Ako tako nastavi, možda se i zabijeli malo.  :08: