News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Novembar 2013.

Started by sanjin, October 31, 2013, 20:27:13

Previous topic - Next topic

Admin

Teško da radar iz Srbije vidi bilo šta ispod 3500 metara na jugu Crne Gore, dijelom zbog planinskih masiva, a još više zbog zemljine zakrivljenosti.

Bura

Konačno je počelo vrijeme onakvo kakvo volimo. Jaka bura, hladnoće, jurimo jutarnje minimalce i podgoričko-primorske snjegove.  :45:
Trenutno u Baru duva jaka bura sa udarima od preko 13m/s, na mom termometru T 8.3°C. Treba napomenuti da je temperatura u svakom terminu u padu što znači da sjeveroistočnjak koliko toliko više nema fenski efekat. Sigurno da kad bi bio slabiji bi tempetarure padale brže i značajnije, ali makar ne stagniraju niti rastu.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

EagleS

U PG T 8.3, śever probija a nebo vedro, u pravcu juga put Bara neki manji oblaci

evo je sad na 8.1  :45:

na žabljaku -7.3 :105:
The absence of evidence is not the evidence of absence

Стенли

Danilovgrad, umjeren vjetar do jak.. T okruglih 5.0°C.   Nebo vedro. 

albatros_mne

Upravo iz BD. Na Barutani mi je auto pokazivalo 3c, na ulazu u PG 4c, a onda je odjednom temperatura skočila na 8c  :75:

SnowHunter

Nakon 254 dana, tj. prvi put poslije 16.marta Žabljak je imao maksimalnu temperaturu u minusu. Ovo je tek 16. ledeni dan na Žabljaku tokom kalendarske 2013. Godišnji prosjek za period 1958-1984 je 43.4, prošle 2012. ih je bilo čak 56. Rekord iz 1962. iznosi 70 ledenih dana.

Da još podsjetim, Podgorica je u istoriji meteo mjerenja od 1949. do danas (dakle upravo se navršava 65 godina) imala 1 (slovima jedan) dan sa sniježnim pokrivačem u novembru. Jedan, ali vrijedan - naime 30.11.1973. u Podgorici je izmjereno 23cm snijega.

Južina

Trenutno potpuno oblačno, ovamo rijetko kad $ever jako duva, ali zato južni vjetar nosi sve.Snijega ni na vidiku.

petar

U Podgorici vedro temperatura 7.9, znaci sanse su se da vidimo po koju pahulju 0.5 %

mecava

Na vijestima najavise jutarnju u cetvrtak -16. Izgledalo mi je malo prenisko ali kad vidim kako pada veceras to izgleda lako dostizno. :114:

Stefan600

Neki visoki oblaci su se navukli iz pravca Bara. Ima ih neliko samo. I dalje vedro
T u padu 7.8
edit:T i dalje u kakvom-takvom padu.. 7.4 u 9h
Februar 2012. :)

Nikola

Na skoro 8c smo,a brzo ce i naoblacenje,padavine krecu iza ponoci,da racunamo da sa 7c udjemo u padavine i odemo na 4-5c opet nista,mislio sam da ce niza Tmax biti.

Fraka

Na mom termometru 7 stepeni. Hladno je. Fascinirala me prognoza na yr.no... nadam se necemu haha

sanjin

Kako se PG sporo hladi kad ima vjetra, čudo jedno. 7.2.

JovanK

presporo,katastrofa,kad bi se spustilo na 6c prije padawina

Stefan600

Ubrzo ce ona da stagnira a i po malo da poraste bogami..

Стенли

Subjektivni osjecaj je u minusu definitivno.. bas otkida ovaj sjever.. bez sala i kape se ne moze napolju..

pg

10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

petar

Ajmo dako krene da pada malo jace, mrzni vjetar  :107:

mijo

Stefan600

Mnogo smo se mi Podgoricani pomamili. Sa svakim zahladjenjem trazimo nekakvi snijeg. Bogamii, ka da mo na planinu.
mi smo imali 2-3 odlicne zime za nama. Ko se nije snijega u Pg nadosta' nece ga se nikad nadostat'.. Haha
Ja sam uzivao tad. Od ove zime trazim samo da vidim kako pada. To cu dobit, ali ne sad..  Nekom drugom prilikom. Haha
Znam kako vi je. Bio sam i ja "mlad i neiskusan".. Haha
Ali, moj vi je savjet da uzivate u ovoj hladnoci, ako je volite, a snijeg.. Snijega ce bit, ali u planinu..
Kod nas tesko.. Makar do sledeceg zahladnjenja.
Izvinjavam se za off i pozdravljam moderatore u nadi da mi post nece bit obrisan.  :64:
Malo on topic:7 stepeni, vjetar jos jaci, subjektivac manji.

petar

6.9 stepeni u 22:30, ajmo jos nize neka pane barem na 6 do pocetka padavina

EagleS

evo naviru neki velji oblaci sa juga, vjetar malo utišao, 6.9 i dalje drži
The absence of evidence is not the evidence of absence

NK sve ce biti dobro

Ovamo je izuzeto hladno, medjutim nema uopste jakog vjetra sto je pomalo cudno.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

petar

U 23:00 temperatura 6.8  :76:

zeljko

t 6.8      polako se  naoblaci...