News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Septembar 2013.

Started by Nikola, September 01, 2013, 01:24:56

Previous topic - Next topic

petar

Suncano, temperatura 21 stepen, danas ce biti prelijep dan  :105:

Mađo

Sunčano i toplo.T 19.1°

zec

Prosto je neverovatno koliko Mladenovac (mislim na sam grad i bližu okolinu) profitira od lokalnih, "mikroskopskih" Cb-a! Oko 18 h me je uhvatila strahovita provala oblaka sa olujnim vetrom. Sa treninga sam se uputio ka Selo Mladenovcu (koje je udaljeno 2 km od samog grada), kada me je uhvatila ova dvatesetominutna provala oblaka. Neverovatno brzo se smrklo, a sa zapada je nadirala izražena kišna zavesa.
Uistinu, nisam ni sanjao kakva će se rafalna paljba osuti po meni. Od grmljavine nije bilo ni traga ni glasa, tako da sam očekivao umerenu kišu - bez obzira što je oblačnost delovala vrlo ozbiljno. Ali sam se žestoko prevario. U trenu je dunuo olujni vetar noseći krupne kapi kiše. Ubrzo se vidljivost izuzetno smanjila, a ulicama su potekli potoci. I tako sam se ja, kao poslednji slepac, u bermudama i majici, probijao kroz vetar i kišu 20 minuta. U jednom trenutku me je i sugradica izlemala. Aj što led pecka pri udaru, nego je i hladan... a još sva ona vodurina i vetar... brrr, bilo ne ponovilo se!
Prvih par minuta sam pokušavao da fotkam, ali sam ubrzo ostao bez volje. Ipak sam na kraju nevremena uslikao još jednu fotku, kada mi se telefon ugasio zbog vode.

Evo kako je to izgledalo:

Kompozitni radar daje  odraz od 40 dBZ:

Oblak prilazi:

Lije k'o da neko posipa vodu:

Evo ga kraj oluje:

Palo je sigurno preko 20 mm za tih 20 minuta. Da mi je neko rekao da bi danas bilo ovoga - ne bih mu verovao!

prenka

Lijep poslednji dan kalendarskog ljeta u Podgorici . :03:  T 21.7 c  i duva vjetar sjevernog smjera od 4 m/s     Pogled sa Gorice na sjeverni dio grada .Na slici se vidi tuzniji dio brda Gorice koji je unisten proslim pozarima  :82: 

mareeram

Ljudi moji, ispunila mi se zelja, popeo sam se na ORJEN!!! :109: :114: Na Subru sam se popeo iz sela Vrbanj, a spustio na Borice, sad u subotu!! Bilo je divno vreme taj dan :101:, toliko prijatna temperatura za kretanje..Noc subota na nedelju sam nocio pod Ostrogom, i to napolju, tri cebeta je bilo dovoljno za pokriti se.. :11: Video sam sneg na Durmitoru koji je pao sada, video se sa Sedla danas, malo se zadrzalo..ali mi je to fascinantno jer sam se u petak popodne kupo u Herceg Novom.. :11: Voda je bila bas topla, 27 stepeni..  :109:

Vodopad Cijevne kod Podgorice me je odusevio, mogao bih tamo ostati ceo dan i sedeti pokraj samog vodopada!  :53:

skener

Quote from: mareeram on September 22, 2013, 23:55:24
Ljudi moji, ispunila mi se zelja, popeo sam se na ORJEN!!! :109: :114: Na Subru sam se popeo iz sela Vrbanj, a spustio na Borice, sad u subotu!! Bilo je divno vreme taj dan :101:, toliko prijatna temperatura za kretanje..Noc subota na nedelju sam nocio pod Ostrogom, i to napolju, tri cebeta je bilo dovoljno za pokriti se.. :11: Video sam sneg na Durmitoru koji je pao sada, video se sa Sedla danas, malo se zadrzalo..ali mi je to fascinantno jer sam se u petak popodne kupo u Herceg Novom.. :11: Voda je bila bas topla, 27 stepeni..  :109:

Vodopad Cijevne kod Podgorice me je odusevio, mogao bih tamo ostati ceo dan i sedeti pokraj samog vodopada!  :53:

Ti si osjetio bas sve cari Crne gore u kratkom periodu  :03:  :109:

Bura

U Baru prvo jesenje jutro ove godine jeste odavalo utisak godišnjeg doba koje je stiglo sinoć u 22:44h. Umjerena bura i temperatura oko 17°C koja bi bila niža da sjeveroistočnjak nije duvao. Međutim, trenutno više liči na jedan kasnoproljećni dan sa slabim jugozapadnjakom i temperaturom od 23.5°C.

Jeseni, dobrodošla!  :60:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

SnowHunter

Prelijep dan, nešto oblaka tek iznad Orjena i Lovćena:

pg

Zaista prelijep dan milina za setanje  :105:.T 26.2C.Kada ponovo pocinje tema Minimalne i maksimalne temperature receno je bilo na jesen
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

prenka

Suncano i lijepo vrijeme danas na primorju . Jedna od prije nekih sat vremena iz aviona 

Al3k5aNd4R

Sprema se neko nevrijeme sa juga, dok je na sjeveru još uvijek vedro.
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Fraka

Pocela umjerena kisa u beogradu... taman da se lijepo spava.

Miloš

Počela kiša u Beogradu, do srijede će se nakupiti vjerovatno i preko 30mm.

Dule97

U okolini grada Rijeke(Hrvatska)stanica Cernik mjeri cak 260mm za nesto vise od 7 sati  :29: :120: Mozda ce i kod nas tako biti veselo sjutra,ali u ovolike cifre cisto sumnjam

Dado

bilo je slabe kise, krenula i grmljavina sad..

edit: pljusak

sanjin

Поче киша.

едит: Жесток пљусак!

mecava

sanjin

Након кратког затишја, страшна грмљавина, пљускови...

Blade Runner

Auuu... Mislio sam da je onaj pljusak oko ponoci bio maksimum za veceras, kad sam od St.Aerodroma do Bloka 5 vozio 20 na sat.

Ali ovo sad - nevjerovatan pljusak uz jak istocni vjetar :37:

Obavezno okacite ujutru kolicinu padavina..

SnowHunter

Po AMS, Podgorica je već do 03.30h mjerila oko 70mm padavina, uz jedan 10-minutni period tokom kog je palo skoro 15mm! Biće zanimljive jutarnje brojke...

sanjin

Dado

kakav potop u pg  :29: odje 42mm

Miloš

Bar su nekako zaobišle sve padavine noćas, pa je palo samo 1mm, najmanje u CG. U Beogradu je bilo kiše juče tokom dana i uveče, u toku noći uglavnom suvo, palo je 12.4mm. Ukupne septembarske padavine možete vidjeti u mom potpisu. A padavina što bude danas, računaće se kao oktobarske.

Fraka

Kolko cujem.. u zadnjih pola sata je potop dolje.. jutros rano, ocekivano izostale padavine..
U bg oblacno i fresko..

NK sve ce biti dobro

NK trenutno cuskije  :03: a ispadala se jutros ako se ista broji a nocas cini mi se mnogo manje
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!