News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Avgust 2013.

Started by Miloš, August 01, 2013, 10:43:27

Previous topic - Next topic

Mladen

U Pg se fino ispadalo i izgrmjelo zadnjih pola sata!  :109:
Trenutno pada slaba kiša.

Miloš

Ponovo grmucka sa juga, da ako ova tura ne zaobiđe Bar. Prethodni Cb je dogurao čak do sjevera, djeluje da je već oko Kolašina i Bijelog Polja. U Baru palo samo 0.1mm, tek da ostane zabilježeno.

Nikola

Oko 5-8mm je palo.Interesantan razvoj kao prosli put ujutro,mada ovaj dogura do sjevera i jos ne jenjava.

Nalazimo se jos uvijek na liniji juznog strujanja,razvoji sa Otranskih vrata pravo na nas sto je rijetko u ovom dijelu godine ,kod Bara vec novi Cb.

Miloš

Ništa ni od ove ture u Baru, prestalo je da grmi, oblačnost ne izgleda obećavajuće, a i razduvao se sjeverac.
Mada, nemam pravo na kukanje, jer je ovaj avgust već uveliko nadmašio očekivanja!  :08:

Miloš

Ponovo jaka i sve učestalija grmljavina u Baru, vide se kišne zavjese na jugu, vjetar skroz oslabio. Upravo kreće slaba kiša.

Rožaje po drugi put ovoga avgusta prolazi sa ozbiljnim padavinama, evo svih padavina u prethodna 24h:

Rožaje 24mm
Kolašin 4mm
Podgorica 3mm
Bijelo Polje 0.8mm
Plav 0.4mm
Bar 0.1mm

Miloš

Dobar pljusak udari!

Blade Runner

Quote from: Mladen on August 15, 2013, 05:35:55
U Pg se fino ispadalo i izgrmjelo zadnjih pola sata!  :109:

Probudila me grmljavina oko 5h...

Muka mi bilo uzimati aparat pa sam sa terase uživao u munjama :105:

Mađo

Rožaje je iz "dvije kiše" već doseglo 90.8 mm padavina u ovaj mjesec.  :01: Srednja avgustovska količina iznosi 62mm.
-----
Ovamo je umjereno oblačno uz slab sjeverni vjetar.Trenutno je 23.1°, Tmin 11.9°

pg

Sinoc me je probudilo nevrijeme sijevalo je grmljelo bilo je cak i malo sitnog grada ocekivao sam da ce pasti vise od 3mm.Trenutno oblacno i vjetrovito T 27.9C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Calibraaa

Kakva ljepota napolje  :111:

SnowHunter

Bijelo Polje danas u jesenjem modu, u podne 17°C, padala je umjerena kiša duže vremena - trenutno vrlo slaba:

mareeram

Quote from: Mađo on August 15, 2013, 09:40:26
Rožaje je iz "dvije kiše" već doseglo 90.8 mm padavina u ovaj mjesec.  :01: Srednja avgustovska količina iznosi 62mm.
-----
Ovamo je umjereno oblačno uz slab sjeverni vjetar.Trenutno je 23.1°, Tmin 11.9°

Zato vodostaj Ibra kod nas i ne opada poput ostalih reka!

Fraka

Razbija vjetar u Kotor.. 27.3 stepena

Cirius

26,9'C u 13:00 h   :109:    ams ne radi ...  Bio sam siguran da je preko 3 mm palo jutros, i kiše i grada    :23:   u svakom slučaju, ovaj avgust ne izgleda toliko loše, uprkos ubitačnih nekoliko dana na početku    :122:

Al3k5aNd4R

što bi ovo jutros??? O.O
inače imam nekakve gromobrane na reflektorima preko puta zgrade, izgleda da je po njima klepilo jutros 3-4 puta. Srčka me je imala okinut, sve se treslo, alarmi na automobilima svirali cijelu noć.

nađoh ovu fotku na cdm
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Blade Runner

Admine, šta se dešava sa AMS?

Njihovo zadnje ažuriranje se taman poklapa sa početkom grmljavine jutros :83:

Danilovgrad

Kolika je vlažnost vazduha u ZB ravnici??? Krepasmo u Dg od  :13: sparine...

Admin

Iz Zavoda mi rekoše da je problem do T-coma.

Krivi

@Aleksandar

Ovo je udarila u Lisinj, planinu naspram mene..:D
GGMU!

Dzoni

Ipak izgurasmo danas Tmax na 33,5c sto je ipak blagi pad T kako sam i ocekivao. Za uvar  :15: A u narednim danima idemo lagano opet u rast...  :14:

Admin

Tmax je danas bila 33.9 C.

bole

Sve ispod 38 c
se ne brojii kao vrucina u Kazan  :83:

Al3k5aNd4R

Quote from: Krivi on August 15, 2013, 18:21:46
@Aleksandar

Ovo je udarila u Lisinj, planinu naspram mene..:D
znam samo sam zaboravio da napomenem to
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Miloš

Uh, kakva fotka munje i Lisinja!  :109: Uvijek mi je žao što u Baru nemam nikakav pogled za slikanje.

Jutros me ispratio nevjerovatan pljusak, intenzitet nije bio ništa slabiji nego kod one oluje prije 5 dana. Ja sam siguran da je u dijelu grada, od Makedonskog pa preko Bjeliša do Zaljeva palo preko 15mm za isto toliko minuta uz gromove koji su pucali u neposrednoj blizini. Kad sam krenuo prema izlazu iz grada, u Šušnju jedva da je bilo i tragova kiše, pa ne čudi što je zvanično palo samo 2mm u Baru. Nezvanično, ovo je već druga vrlo ozbiljna kiša u statistički najtoplijem i poslije jula najsušnijem mjesecu u godini!

U Beogradu me dočekalo dosadno vrijeme, kakvo me i ispratilo, a i kakvo je bilo dok nisam bio ovdje. Ovamo se baš ništa ne dešava zanimljivo...

Krivi

Quote from: Miloš on August 15, 2013, 21:17:05
Uh, kakva fotka munje i Lisinja!  :109: Uvijek mi je žao što u Baru nemam nikakav pogled za slikanje.

Jutros me ispratio nevjerovatan pljusak, intenzitet nije bio ništa slabiji nego kod one oluje prije 5 dana. Ja sam siguran da je u dijelu grada, od Makedonskog pa preko Bjeliša do Zaljeva palo preko 15mm za isto toliko minuta uz gromove koji su pucali u neposrednoj blizini. Kad sam krenuo prema izlazu iz grada, u Šušnju jedva da je bilo i tragova kiše, pa ne čudi što je zvanično palo samo 2mm u Baru. Nezvanično, ovo je već druga vrlo ozbiljna kiša u statistički najtoplijem i poslije jula najsušnijem mjesecu u godini!

U Beogradu me dočekalo dosadno vrijeme, kakvo me i ispratilo, a i kakvo je bilo dok nisam bio ovdje. Ovamo se baš ništa ne dešava zanimljivo...

Dodji na moju terasu kad je neka oluja, pogled je odlican. Ka da sam ja slikao onu munju, slicna je lokacija. :D
GGMU!